Příspěvek
od trainzjohny » 31.8.2020 19:54
A kolik lidí má chřipku ? Kolik je s ní hospitalizovaných ? A šílelo se někdy, ne ? Mmch, ročně v čechách umře na chřipku cca 1500 lidí (podle SZÚ), s koronavirem (ne na něj, ale s ním) neumřelo ještě ani 500 a to je tu už víc než půl roku, takže nic moc.
Třeba na rakovinu přitom umře více než 27 000 lidí a že by se třeba zakázalo hulit, jsem si nevšiml.
Prostě rizika jsou, jsou poměrně malá a opatření, zcela chaoticky vyhlašovaná, rušená, zase vyhlašovaná tak jak se zrovna Hrabiš a spol vyspí nepůsobí jako prevence, ale jako buzerace.
Kdyby se tu operovalo nějakými reálnými čísly a podle toho se závaděla a rušila opatření, tak to chápu, ale tady jsou rekordní přírůstky už 14 dní v řadě a řekne se v úterý 1. to bude průser a nasaďte si náhubky ... no tak buď ty rekordní přírůstky fakt jsou problém a nasazujeme hned, nebo nejsou a nenasazujeme. Ale to že se předem řekne, že nějaký den za dva týdny začne být zle, svědčí o tom, že je to spíš aby se neřeklo, že se nic nedělá, nebo nevím proč. V březnu a dubnu se to dělalo ze dne na den, z nevědomosti a strachu, chápu, beru, nic jsem neříkal a nosil. Ale teď už víme jak to probíhá, vidíme co s populací děje a tak není třeba takhle děsit hypochondry.
Kdyby se jako v létě dál trasovalo, upravovala se opatření dle výskytu a obecně to působilo věrohodně, nebude moc námitek (taky nebylo), ale to všichni víme že se nestalo. Takže těch 30 lidí na JIPu je mi líto, ale je mi líto i té další zhruba tisícovky, která je tam pro spoustu jiných nemocí a úrazů.