Železniční doprava

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 16.1.2006 20:43

Mapl píše:To byla jen otázka času. :lol: :lol:
Všechno, co ČR koupí je krám. Ve Francii mají TGV a také to jde... :wink:
No já se tomu jen směju. Mě už nic nerozhodí.

Uživatelský avatar
Mapl
Uživatel
Příspěvky: 622
Registrován: 11.5.2005 20:42
Bydliště: Praha 2 - Vinohrady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 16.1.2006 20:42

jara píše:To jsou nám věci. Bude se vracet http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/do ... 9&tro2_0_0
To byla jen otázka času. :lol: :lol:
Všechno, co ČR koupí je krám. Ve Francii mají TGV a také to jde... :wink:

jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 16.1.2006 20:30


Uživatelský avatar
Karotka
Uživatel
Příspěvky: 1180
Registrován: 09.2.2005 20:59
Bydliště: Příští zastávka je na zmámení.

Příspěvek od Karotka » 16.1.2006 20:14

A jsme zase u toho, co bylo vlastně ve smlouvě. Zdravý rozum říká, než se výrobce pustí do práce, měl by se seznámit se všemi místními předpisy a provozními podmínkami. Jak by asi dopadlo "standardní" Pendolino v Británii, kde mají menší průjezdní průřez?

XSC
Uživatel
Příspěvky: 1521
Registrován: 19.11.2004 21:38
Bydliště: 8,24,B

Příspěvek od XSC » 16.1.2006 19:25

KM píše:Ano, to je jedna z příčin, taky jsem to slyšel. Prý se to chová jako při ztrátě napětí a podle toho to reaguje - že to zastaví vlak.
Vzhledem k tomu, že povel pro stažení pantografu taky zadá ten software, tak je zjevně chyba v něm. Nemůžu přeci po stažení pantografu očekávat přítomnost napětí...

Uživatelský avatar
Mapl
Uživatel
Příspěvky: 622
Registrován: 11.5.2005 20:42
Bydliště: Praha 2 - Vinohrady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 16.1.2006 18:06

8681 píše:no může ale mám takovej pocit, že dětské nemoci budou provázet pendolino až do stáří :lol:

Ona bude zlobit ještě v hrobě. :lol: :cry:

Uživatelský avatar
8681
Uživatel
Příspěvky: 48
Registrován: 06.12.2005 21:27
Bydliště: Praha 4

Příspěvek od 8681 » 16.1.2006 17:39

no může ale mám takovej pocit, že dětské nemoci budou provázet pendolino až do stáří :lol:

KM

Příspěvek od KM » 16.1.2006 16:33

Ano, to je jedna z příčin, taky jsem to slyšel. Prý se to chová jako při ztrátě napětí a podle toho to reaguje - že to zastaví vlak. Ale vím to jen z doslechu. Stahování ptg je i snad nějak podle rychlosti, kterou se přes křížení jezdí. Inu moc chytrej vlak, no. :?
Martin: No proč by tubera nemohla být dětská nemoc? :P

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 16.1.2006 16:26

edka jsme mrknul na nějaký fotky na netu a našel jsem jen pár kde se stahoval sběrač na zhlaví jinak normálně jsme našel i s panťákem nahoře a to měnil traťový koleje, ale nevim nějak se mi to nezdá. Nemá lokomotiva funci vypnutí produ nebo tak něco?

jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 16.1.2006 16:16

Martin-KT8D5.RN2P píše:Logické, ale teda dost divné, a já měl pocit, že pantograf se stahuje na zhlaví pouze pokud měníš traťovou kolej teda. :?
No takhle přesně to nevím. Ale bylo mi u toho řečeno a to je dost často. Takže asi i když jedeš rovně.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 16.1.2006 16:13

jara píše:No já jsem slyšel logické vysvětlení proč to má problémy s počítačem. Je to dáno tím že u nás se sekce a vše projiždí se staženým pantografem. Každé zhlaví se jede s pantákem dole. A o tom to je. Ten počítač dostavá zabrat. A tak se seká. Nevím proč tam není upeska která by nedostatek napětí řešila. Nebo jestli se vždy po stažení pantografu počítač restartuje.
Logické, ale teda dost divné, a já měl pocit, že pantograf se stahuje na zhlaví pouze pokud měníš traťovou kolej teda. :?

jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 16.1.2006 15:50

No já jsem slyšel logické vysvětlení proč to má problémy s počítačem. Je to dáno tím že u nás se sekce a vše projiždí se staženým pantografem. Každé zhlaví se jede s pantákem dole. A o tom to je. Ten počítač dostavá zabrat. A tak se seká. Nevím proč tam není upeska která by nedostatek napětí řešila. Nebo jestli se vždy po stažení pantografu počítač restartuje.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 16.1.2006 15:14

A tebe to cenzurováno, že ten kauf je placeny z daní, a že to nefachá??Mě teda silně a ještě ty řeči okolo, že to jsou dětské nemoci, no doprčic po dvou letech mi to přijde jako teda asi Tubera, než dětské nemoci.

:smt024

KM

Příspěvek od KM » 16.1.2006 15:11

Martin-KT8D5.RN2P píše:[e]Já nechápu, jak člověk tvého vzdělání a inteligenci může napsat takovou blbost. Můj idealismus je v tom, že když už zaplatim těžký prachy, tak kua chci, aby mi to alespoň po dvou a půl letech cvrkalo.
No a to je právě ten idealismus. :P Já vím že fungování je na zaplacené částce nezávislé, někdy dokonce nepřímo úměrné.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 16.1.2006 14:40

KM píše:No ono mimochodem mělo dorazit už před 5 lety, když už tedy si hrajeme s čísly. Tady není nic k vysvětlování, to je prostě jen tvůj idealismus (nic ve zlém) a mé zkušenosti kombinované s mým pesimismem a cynismem. Prostě jen věkový rozdíl mezi námi. Nic víc. :wink:
Já nechápu, jak člověk tvého vzdělání a inteligenci může napsat takovou blbost. Můj idealismus je v tom, že když už zaplatim těžký prachy, tak kua chci, aby mi to alespoň po dvou a půl letech cvrkalo.

Odpovědět