Není to možná teď aktuální, ale přemýšlel jsem o tom, že když se před časem podávaly připomínky ke konceptu ÚP, vznikla zde jistá kontroverze ohledně plánované tramvajové trati na Jižní Město, respektive ohledně protinávrhu vzneseného ze strany SPPTD, byly zde srovnávány různé výhody a nevýhody tramvajového versus trolejbusového řešení. Co mě při pohledu zpět napadá je to, že vlastně nikdo nezdůraznil, že řešení stávající dopravní situace na Jižním Městě se vůbec nemusí nést v pojmech "buď a nebo", totiž že může být za jistých okolností výhodné použití syntézy obou zmiňovaných návrhů. Osobně mám tu představu, že TT na Jižní Město by měla být vedena v souladu s trasováním uvedeným v ÚP (jakkoli náklady na výstavbu onoho proslulého tunelu na Vinohradech jsou samozřejmě problém), přičemž v prostoru stanice metra Háje by na tramvajovou trať a autobusové linky navazovala trať trolejbusová, která by vedla dále v souladu s návrhem SPPTD směrem k předpokládané tramvajové smyčce Jižní Město (tj. krátce v souběhu s TT) a dále v trase autobusové linky 271 přes sídliště Petrovice a tramvajový terminál Nádraží Hostivař ke stanici metra Depo Hostivař, v zásadě by se tedy jednalo o elektrizaci linky a-271 a částečné využití návrhu SPPTD, aniž by tím došlo k tření mezi projektem trolejbusové linky a uvažovanými TT. Myslím, že se jedná o rozumné a proveditelné řešení, zejména z toho důvodu, že s TT z Hostivaře do Petrovic už ÚP nepočítá.
Dovolil jsem si pro lepší názornost spáchat neumělý náčrtek, odborníci prominou

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.