https://i.nahraj.to/f/21Ye.png
To bude řevu, že jim architekti v Lodžské naplácali koleje na kraje, kde se parkuje. Na straně 24 jim uniklo, že do kina Ládví z Bohnic (ani odjinud) už nikdo nepojede.
Moderátor: TRAM-FÓRUM
http://www.earch.cz/cs/rozhovor-s-ivo-obersteinemBohnice, to už byla doba normalizace. Soutěž v roce 1965 vyhráli architekt Milan Jarolím a dopravní inženýr Jiří Schwaller. Architekt Jarolím navrhl na horizontu velké formy vysokopodlažních domů ve tvaru kříže. Spletl se ale ve výpočtu obyvatel - počítal v konceptu s dvanáctipodlažními domy, ale těsně před odevzdáním si spočetli, že těch předepsaných asi 25 tisíc obyvatel se tam nevejde. Zvedl tedy zástavbu o dalších dvanáct pater. Soutěž vyhrál.
Návrh byl pokrokový v tom smyslu, že do Bohnic inženýr Jiří Schwaller poprvé v Praze navrhl tramvaj vedenou na samostatném tělese uprostřed kapacitní zástavby. Když Jiří Voženílek, tehdejší hlavní architekt Prahy, zjistil, že za Hradčanami by se na panorámatu tyčily v Bohnicích obrovské desky, nařídil, aby se v dalších stupních projektové přípravy domy snížily.
Architekt Jarolím po okupaci ruskou armádou emigroval a zůstal tu jen rozdělaný koncept. K realizaci se nakonec dostal Havránkův ateliér. Havránek vedl kolektiv typizace v Projektovém ústavu výstavby hl. m. Prahy. Dostali za úkol v první řadě snížit zástavbu a samozřejmě zde chtěli uplatnit první generaci typových domů v soustavě VVÚ-ETA, kterou připravovali.
Mnoho urbanistických zkušeností však neměli a na Bohnicích je to znát. Jsou obsluhovány autobusy MHD, o tramvaji se stále jen povídá...
Právě že dneska bych to těžko dokázal. Proto jsem psal, že se to mělo udělat při stavbě sídliště. Vlastně by mě zajímalo, na jakou dopravní obsluhu byly Bohnice navrženy. Metro C by to být nemělo, smyčka přes Bohnice se v plánech objevila až v 80. letech a to už sídliště stálo. Přijde mi zvláštní, že by pro tak velké sídliště počítali jen s autobusy.Ploki píše:Lehnická představuje jedno z mála zelených míst určených pro krátkodobou rekreaci přímo uprostřed sídliště. Když dokážeš vymyslet projekt, který zde udrží stávající zeleň, obyvatele si na svoji stranu nakloníš.
Ale vždyť nám MHD jezdí po Pražském okruhu (minimálně mě napadá 100 a 250)Ploki píše:=> Jabberwocky: Autobus MHD ti na dálnici nepustí! SOKP není Jižní spojka! Je to tranzitní dálnice!
Pokud je tedy diskuze o TRAM do Bohnic relevantní, dovolím si zde, jako obyvatel žijící v době školní docházky na Praze 8 napsat své postřehy k TRAM do BohnicMM-Mikulovsky píše:2.) Nevím co není k věci na tvrzení p100, že Bohnice už dávno měly obsluhovat TRAM místo nezvládajících BUS!