AHA tak už tuším kde je zřejmě problém. Tam má (mimo jiných) byt jakýsi Gross Stanislav (ten je z nich asi nejznámější). Ono je vůbec to sídliště nějaké začarované - viz noční zóna 30 - proč tam je, zrovna na zatravněném úseku za protihlukovou bariéroubokša píše:"Problematický" je úsek kolem Kaskád Barrandov.....
Nové tramvajové tratě
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Nové tramvajové tratě
Nojo, a když se opravuje dráha v Ruzyni, tak nad tím Barrandovem ty letadla lítaj taky. Takže nějaká tramvaj.... 
Každopádně toto bude asi problém všude (viz Jeremenkova, Bohnice), kde dosud tramvaj nebyla. A i na tom Barrandově na nové trati s protihlukovými stěnami musí (nebo aspoň před dvěma lety musely) tramvaje v noci jet poslední zastávku třicítkou, aby náhodou někoho nerušily. Přestože v centru na starých neopravených tratích je to 40.
Každopádně toto bude asi problém všude (viz Jeremenkova, Bohnice), kde dosud tramvaj nebyla. A i na tom Barrandově na nové trati s protihlukovými stěnami musí (nebo aspoň před dvěma lety musely) tramvaje v noci jet poslední zastávku třicítkou, aby náhodou někoho nerušily. Přestože v centru na starých neopravených tratích je to 40.
hlavně o zvyku ... si vem přistávací koridor Letiště Ruzynětrainzjohny píše:Ono je to dost třeba o oknech, pak o zvyku...
Přesuny kamokoliv jinam, kde nelítaj letadla mi taky přináší nedostatek spánku.Absolut píše:... Přesuny do Kořenova byly tak děsivé ticho, až jsem nemohl spát...
- Absolut
- Moderátor
Je to o zvyku. Bydlel jsem jako dítě na hlavní ulici v Olomouci, třídě Osvobození. Necítil jsem problém. Při stěhování do Prahy na Vinohrady mimo hlavní ulici jsem necítil změnu. Při stěhování do Strašnic jsem změnu pocítil, bylo tam ticho a tak mě zpočátku budily vlaky. Přesuny do Kořenova byly tak děsivé ticho, až jsem nemohl spát. Přesun na hlavní ulici na Praze 4 mi přinesl zjištění, že rozjíždějící se kloubový autobus je pro mě horší zvuk, než tramvaj...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není to nic strašného, trať mám kousek od baráku a když jsem u prarodíčů co bydlí v centru tak mám pocit, že je venku děsný hluk . Ono je to dost třeba o oknech, pak o zvyku...
Tramvaje jako dopravní prostředek preferuji, ale na druhou stranu bych nebyl odvázaný, kdyby mi pod okny každých pět minut měla prohrkat 14Tbokša píše:"Problematický" je úsek kolem Kaskád Barrandov (de facto první zastávkový úsek z dosavadní konečné), kde nyní vede kolem baráku slepá ulice k vjezdu do garážím a do budoucna tam má být nejen trať, ale i "hlavní" silnice 2+2 pruhy. Moc nadšený tam z toho nejsou, ale zase je to jejich problém, že si to nezjistili, když se tam stěhovali...
"Problematický" je úsek kolem Kaskád Barrandov (de facto první zastávkový úsek z dosavadní konečné), kde nyní vede kolem baráku slepá ulice k vjezdu do garážím a do budoucna tam má být nejen trať, ale i "hlavní" silnice 2+2 pruhy. Moc nadšený tam z toho nejsou, ale zase je to jejich problém, že si to nezjistili, když se tam stěhovali...
- Matošo
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
co naděláš... lidi jsou hold id*oti...bokša píše:slonik píše: Už jsem ale zaslechl, jak se tam lidi bouřej, že tam tramvaj kolem domu nechtěj. Zřejmě je to dneska v módě...
- Bobik
- Uživatel
Kolem jakýho domu? Toho co tam teprve bude stát?bokša píše: Už jsem ale zaslechl, jak se tam lidi bouřej, že tam tramvaj kolem domu nechtěj. Zřejmě je to dneska v módě...
Na Metroprojektu je projekt i s mapou.slonik píše:Slyšel jsem, že se má prodlužovat trať z Barrandova někam do Holyně nebo Slivence. Je to pravda a pokud ne, kam by se teda měla prodloužit?
Už jsem ale zaslechl, jak se tam lidi bouřej, že tam tramvaj kolem domu nechtěj. Zřejmě je to dneska v módě...
- Absolut
- Moderátor
Upřímně a bez nadsázky, v roce 2008 se začalo intenzivně mluvit i něco dělat o nejvíce nových tramvajových tratích za posledních 40 let, dalo by se říct od doby změny z výstavby podpovrchové tramvaje na metro. Éra všespásného metra by mohla být prolomena, pokud to teda nezhatí vnější faktory jako je politika nebo stagnace či útlum ekonomiky.
No ve vývoji jsem myslel jako, že se o ní mluví, le moc se nic neděje. A děkuji.
- Absolut
- Moderátor
Nevím, co znamená "ve vývoji", takový pojem v přípravě staveb neexistuje.
Ale odpověď je asi něco mezi. To znamená, že je v územně plánovací dokumentaci a existuje jistý stupeň z několikastupňové projektové dokumentace, který je hotov a může se projednávat.
Čili ta trať teoreticky může vzniknout. Není ničím zabitá. Má ale smysl ji stavět jen pokud tam budou i ty baráky, že jo.
Ale odpověď je asi něco mezi. To znamená, že je v územně plánovací dokumentaci a existuje jistý stupeň z několikastupňové projektové dokumentace, který je hotov a může se projednávat.
Čili ta trať teoreticky může vzniknout. Není ničím zabitá. Má ale smysl ji stavět jen pokud tam budou i ty baráky, že jo.
To znamená, že je teprve ve vývoji nebo už vyprojektovaná atd?Absolut píše:... Jedná se o jednu z nejvíce rozpracovaných nových TT v Praze.
- Absolut
- Moderátor
Ano, je to pravda. Té konečné se říká Holyně, ale je to někde mezi. Ve Slivenci je plánovaná dost rozsáhlá nová zástavba. Jedná se o jednu z nejvíce rozpracovaných nových TT v Praze.