TT Podbaba - Zemědělská universita - Suchdol
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: TT Podbaba - Zemědělská universita - Suchdol
dneska sem si pěkně mezi 15:30 a 16:20 zas zašotil na kulaťáku a zde jsou moje postřehy
- tramvaje z Podbaby jezdí na stupni 5 (důchodci na zast. Zelená maj smůlu)
- provoz nezdržuje ani tak zúžení u kulaťáku, ale přechod přes ul. Partyzánů u nástupní 107
- přechod je velmi nebezpečný, bo není místo mezi pruhem a tram. kolejemi (pás je velmi ouzký) a osoba přecházející před autobusem nemá šanci spatřit tramvaj, která to v těchto místech docela kalí (viděl jsem jedno uskočení na poslední chvíli), řešení vidím přesun pruhu vpravo a zebry vlevo (vyjíždějící bus ze smyčky by holt lízal pruh)
- díku prostojům aut od severu před výše zmiňovaným přechodem se na ul. Partyzánů cpou auta co vyjíždějí z Verdunské (kde se tam berou netuším), takže by pomohlo z Verdunské (respektive z jejího pokračování což je jakoby objezd kulaťáku) přikázaný směr vpravo
- samozřejmě si dám myslím, že by šlo vykopat parkovací místa před Billou a udělat tam bus pruh s případným zálivem pro 350
- ten nový superpřechod těsně u kulaťáku nemá snížené stávající hrany
- že se zdržuje 107 píší všichni, ale že jízdní doba 143 a spol. ze Šolínovy na Kafkovu je až 10 minut to zde nikdo nepsal
celkem mi uniká, jak tohle mohl někdo schválit
Jsem docela zvědav co s tím P6 udělá, protože se jedná o poměrně značný a ještě k tomu nárazový dav, který bude všude překážet. Zřízení M36 je hezké, ale když pojede první 2, tak maj ostatní smůlu (což při jejím intervalu fakt nepotěší).
nejabsurdnější mi přišel tak vzduchovozič 206, i když chápu placený z jiných peněz
- tramvaje z Podbaby jezdí na stupni 5 (důchodci na zast. Zelená maj smůlu)
- provoz nezdržuje ani tak zúžení u kulaťáku, ale přechod přes ul. Partyzánů u nástupní 107
- přechod je velmi nebezpečný, bo není místo mezi pruhem a tram. kolejemi (pás je velmi ouzký) a osoba přecházející před autobusem nemá šanci spatřit tramvaj, která to v těchto místech docela kalí (viděl jsem jedno uskočení na poslední chvíli), řešení vidím přesun pruhu vpravo a zebry vlevo (vyjíždějící bus ze smyčky by holt lízal pruh)
- díku prostojům aut od severu před výše zmiňovaným přechodem se na ul. Partyzánů cpou auta co vyjíždějí z Verdunské (kde se tam berou netuším), takže by pomohlo z Verdunské (respektive z jejího pokračování což je jakoby objezd kulaťáku) přikázaný směr vpravo
- samozřejmě si dám myslím, že by šlo vykopat parkovací místa před Billou a udělat tam bus pruh s případným zálivem pro 350
- ten nový superpřechod těsně u kulaťáku nemá snížené stávající hrany
- že se zdržuje 107 píší všichni, ale že jízdní doba 143 a spol. ze Šolínovy na Kafkovu je až 10 minut to zde nikdo nepsal
celkem mi uniká, jak tohle mohl někdo schválit
Jsem docela zvědav co s tím P6 udělá, protože se jedná o poměrně značný a ještě k tomu nárazový dav, který bude všude překážet. Zřízení M36 je hezké, ale když pojede první 2, tak maj ostatní smůlu (což při jejím intervalu fakt nepotěší).
nejabsurdnější mi přišel tak vzduchovozič 206, i když chápu placený z jiných peněz
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ten nápad s vlakem byl zajímavej. Jen takový technický dotázek: dalo by se nějak otočit u nádraží Bubeneč? 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tuhle v noci se mi zdálo, že už jsou koleje postaveny z Šárky na letiště a z Podbaby do Suchdola a já lítal na metrolince Letiště Ruzyně-Suchdol s vozem 15T. Číslo linky, ani vozu si bohužel nepamatuji, foto také nedodám
No a pak jsem se probudil...klasika

Spíš s větším počtem tramvají by se kolony přesunuly před Podbabu, ale v nich by stály opět busy ze Suchdola.petr03 píše: 2) Zas by to mohlo mít přínos, že díky většímu počtu TRAM od Podbaby by zmizeli kolony aut od Podbaby, neb při vjezdu by byli stále nebo spíše častěji kryty tramvajemi. Pak by zase vyvstala otázka, proč tam tedy nejezdí autobusy, když tam žádné kolony nejsou, zrušily by se tram, obnovily by se busy na kulaťák, a zas by se objevily kolony a ten začarovaný kruh by se takhle točil dál.
Linka M36 by nahradila linku 2, linku 20 a současnou trasu linky 36. Takže vzduch by na DŠ jistě nevozila.petr03 píše:V M36 vidím dva takové protiklady.
...po Evropské povětšinou vozila vzduch a navíc až do Divoké Šárky. V tomto vydím velký problém, že na celé Evropské je v tuto chvíli jen jedna smyčka. A tahat to na Špejchar, jak psali jiní, to by byli pěkné jatka na těch pidi zastávkách...
Ti co projížděj jsou vždycky narvaný až po čelní sklo. Když si někdo potřebuje vystoupit, zmáčkne vevnitř STOPku a řidič mu samozřejmě zastaví. Ale nemá cenu zastavovat, když ví, že stejně se tam nevejde ani jeden člověk navíc. Sice chudáci ti na zastávkách, ale fakt se tam nemůžou vejít..Tom píše:Dneska zase plno, jel sem v takové malé koloně na Suchdol a za plným autobusem 107 autem a on raději zastávky projíždělŽe by náznak expresu
Samozřejmě zastávky na trase plné lidí... plno studentů jsem viděl jít v kopci na Suchdol pěšky... Kde se dnes zase stala chyba?
Jinak včera jsem byl na Dejvický kolem pátý, asi 15 minut jsme čekali na Dejvický, pak přijela 6365, do který jsem se vešel. Při odjezdu z Dejvický jsem zahlédl druhou 107 (v první jsem jel). Postupně v koloně jsem viděl třetí, čtvrtou a dole na Podbabě v zastávce hned za sebou pátou a šestou 107. Mezi nima stály dvě 147. Než jsme dojeli nahoru k ČZU, tak jsem potkal ještě tři-čtyři 107 a jednu 147. Jestli se ještě někde na konečný schovávala další stosedma, to nevím a pochybuju. Jinak busu č. 6365 možná nějak zlobí převodovka, za prvý má co dělat s rozjezdem do kopečka a když vyjížděl do kopce, jede "na jedničku" bez přeřazení. Ostatní, byť po střechu narvaný, tímhle stylem nejezdí...
V M36 vidím dva takové protiklady.
1) V případě tak krátkého intervalu a samozřejmě při zachování linek 8 a 20 na Podbabu by jste totálně zabily kulaták, neb frkvence TRAM by v tu chvíli stoupla a křížení s IAD by se shroutil. Buď by byly vláčky na Jugopárty, nebo IAD by stála kolem dokola.
2) Zas by to mohlo mít přínos, že díky většímu počtu TRAM od Podbaby by zmizeli kolony aut od Podbaby, neb při vjezdu by byli stále nebo spíše častěji kryty tramvajemi. Pak by zase vyvstala otázka, proč tam tedy nejezdí autobusy, když tam žádné kolony nejsou, zrušily by se tram, obnovily by se busy na kulaťák, a zas by se objevily kolony a ten začarovaný kruh by se takhle točil dál.
A navíc, podle mě by pak M36 ( číslo by bylo asi jiné ) po Evropské povětšinou vozila vzduch a navíc až do Divoké Šárky. V tomto vydím velký problém, že na celé Evropské je v tuto chvíli jen jedna smyčka. A tahat to na Špejchar, jak psali jiní, to by byli pěkné jatka na těch pidi zastávkách. No vážení, vidím to jen na jednu jedinou věc, možná dvě. vrátit to do původního stavu, nebo SSZ. Případně podchod.
1) V případě tak krátkého intervalu a samozřejmě při zachování linek 8 a 20 na Podbabu by jste totálně zabily kulaták, neb frkvence TRAM by v tu chvíli stoupla a křížení s IAD by se shroutil. Buď by byly vláčky na Jugopárty, nebo IAD by stála kolem dokola.
2) Zas by to mohlo mít přínos, že díky většímu počtu TRAM od Podbaby by zmizeli kolony aut od Podbaby, neb při vjezdu by byli stále nebo spíše častěji kryty tramvajemi. Pak by zase vyvstala otázka, proč tam tedy nejezdí autobusy, když tam žádné kolony nejsou, zrušily by se tram, obnovily by se busy na kulaťák, a zas by se objevily kolony a ten začarovaný kruh by se takhle točil dál.
A navíc, podle mě by pak M36 ( číslo by bylo asi jiné ) po Evropské povětšinou vozila vzduch a navíc až do Divoké Šárky. V tomto vydím velký problém, že na celé Evropské je v tuto chvíli jen jedna smyčka. A tahat to na Špejchar, jak psali jiní, to by byli pěkné jatka na těch pidi zastávkách. No vážení, vidím to jen na jednu jedinou věc, možná dvě. vrátit to do původního stavu, nebo SSZ. Případně podchod.
a na jejich místa se dostaví nové a nové alegorické vozy...Tom píše:Ale jistěže mají vizi... tu někdo kandiduje na primátorku, tu se někdo stane poslancem
A být no na fb, tak se to líbí uživateli Zdeněk Langr
- Absolut
- Moderátor
Martin Šubrt: Jdu do toho s Tebou, pokud se najde práce, kde budu mít stejně nebo víc peněz a nebude mě to tam moc štvát...
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak přes přejezd u Čínské by to na té hraně šlo. No a všechno by muselo být průjezdné. Tzn. třístovky by asi opravdu kulhaly prázdné 15 minut k Dejvické, kde by měly na zastávkách klid pro nastupování. Ono pokud by se podjezd z Papírenské zjednosměrnil ve směru do centra, tak vzroste i intenzita na Jug. part. z centra a když se u Podbaby bude pořád zelená nezelená přebíhat na busy, bylo by to rovněž brzy zajímavé... Ale jak říkám, úvahy v tomto směru nemají smysl. Řeknu to takhle, pokud bude 20 suchdolských busů za hodinu ukončeno v Podbabě, Praha se definitivně vzdala dopravního rozumu a dopravních inženýrů není potřeba. Asi si půjdu hledat nějakou práci, která má smysl...MOp píše:Nehlede na problem, ktery se dosud nezminil - jak je otacet. Soucasne upravy komunikaci kolem zastavek Cinska jsou na hrane moznosti kloubusu, a dole v Podbabe je to jiz totalni volovina. Navic nikde zadny prostor na byt jen kratkodoby odstav...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nehlede na problem, ktery se dosud nezminil - jak je otacet. Soucasne upravy komunikaci kolem zastavek Cinska jsou na hrane moznosti kloubusu, a dole v Podbabe je to jiz totalni volovina. Navic nikde zadny prostor na byt jen kratkodoby odstav...
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K Sedleci. Bus k vlaku neřeší kapacitu. Ani vlak neřeší kapacitu. Tady je potřeba převézt dav. Kdybychom bylo na čtvrtinové zátěži, tak by takové úvahy měly možná nějaký smysl.
K "M36": Johndj z hlediska invence vymyslel první řešení, které nešlo zahodit rovnou. Přesto má slabiny. Aby se Podbaba odvezla, musela by ta M36 jezdit po 2-3 minutách. Z Kulaťáku by 8 jezdila odjinud, lidi by bylo nutné směřovat na Evropskou a tam by to tramvaj po 4 minutách opravdu neodvezla. Aby to fungovalo, asi by musela jezdit 20 na Petřiny a 26 na Malovanku. Možná by šla průjezdná 8 na Podbabu, ale s rizikem, že dc chytne občas dav a nemá ho kde pořádně vyložit. To už je ale celé absurdita. Navíc tak silně pojížděný oblouk směr Podbaba je právě ten, který pak zpomaluje vjezd od Jugoslávských partyzánů. Takže i kdyby z dopravního proudu ubylo 10% busů, kolona by se spíše protáhla a aut v okolí (Terronská) by dále přibylo.
Nepočítám, že tramvajové vozkm navíc proježděné nikdo nezaplatí. Ropid to jako dárek Praze 6 neodjezdí. A samozřejmě lidé budou nepříčetní z těch dvou přestupů.
Dále pořád nejsou obratové plochy pro ty busy. 29 busů za hodinu je fakt dost. A nemá smysl 20 jich ukončit na Podbabě a těch 9 regionálních nechat stát 15 minut v delší koloně k Dejvické. Pauzy na Suchdole a Výhledech...no něco by se tam narvalo, ale asi ne dostatečně.
Shrnuto. Busy na Podbabu jsou absurdní pitomost, bez ohledu na to, jak moc si to někdo přeje. Stojí to strašný peníze a generuje to jen problémy. A hlavně to nejde. Tečka.
OMH promine. Já to vidím tak, že Kocourkovští radní měli "nápad". A jejich okolí se teď může přetrhnout, aby jim jej realizovalo, když v normálním městě by si jen poklepalo na čelo...
K "M36": Johndj z hlediska invence vymyslel první řešení, které nešlo zahodit rovnou. Přesto má slabiny. Aby se Podbaba odvezla, musela by ta M36 jezdit po 2-3 minutách. Z Kulaťáku by 8 jezdila odjinud, lidi by bylo nutné směřovat na Evropskou a tam by to tramvaj po 4 minutách opravdu neodvezla. Aby to fungovalo, asi by musela jezdit 20 na Petřiny a 26 na Malovanku. Možná by šla průjezdná 8 na Podbabu, ale s rizikem, že dc chytne občas dav a nemá ho kde pořádně vyložit. To už je ale celé absurdita. Navíc tak silně pojížděný oblouk směr Podbaba je právě ten, který pak zpomaluje vjezd od Jugoslávských partyzánů. Takže i kdyby z dopravního proudu ubylo 10% busů, kolona by se spíše protáhla a aut v okolí (Terronská) by dále přibylo.
Nepočítám, že tramvajové vozkm navíc proježděné nikdo nezaplatí. Ropid to jako dárek Praze 6 neodjezdí. A samozřejmě lidé budou nepříčetní z těch dvou přestupů.
Dále pořád nejsou obratové plochy pro ty busy. 29 busů za hodinu je fakt dost. A nemá smysl 20 jich ukončit na Podbabě a těch 9 regionálních nechat stát 15 minut v delší koloně k Dejvické. Pauzy na Suchdole a Výhledech...no něco by se tam narvalo, ale asi ne dostatečně.
Shrnuto. Busy na Podbabu jsou absurdní pitomost, bez ohledu na to, jak moc si to někdo přeje. Stojí to strašný peníze a generuje to jen problémy. A hlavně to nejde. Tečka.
OMH promine. Já to vidím tak, že Kocourkovští radní měli "nápad". A jejich okolí se teď může přetrhnout, aby jim jej realizovalo, když v normálním městě by si jen poklepalo na čelo...
Ale jistěže mají vizi... tu někdo kandiduje na primátorku, tu se někdo stane poslancem 
Teď z pohledu místního obyvatele, co má PEFku a dodnes tam jezdí...20 i 26 by bylo divný rušit..lidi jsou zvyklí, tramvaje naplněný, lidi těžkou koušou změnu něčeho co funguje.johndj píše:2 - zrušena
8 - ... - Hradčanská - Podbaba
20 - ... - Malostranská - Hradčanská - Vozovna Střešovice - Petřiny (nutnost zavedení střídaných přestávek)
26 - ... - Hradčanská - Dejvická - Divoká Šárka
M36 - ... - Divoká Šárka - Dejvická - Zelená - Podbaba (2xT)
Ale když tak do toho návrhu koukám a projíždím si všechny možný trasy, cesty...to by šlo! Akorát žádná 36, ale 2!
Teď ten Červený Vrch sakra chybí..to by bylo ideální dát 2 do trasy ČV-Podbaba a mohlo by se na Podbabě i Dejvický přestupovat dle libosti..
offtopic: Jinak v tomhle směru problém je (a vůbec celkově ze severu do Dejvic, protože ráno si Horoměřickou z Jenerálky vychutnávám běžně i 20min), tak by mě zajímalo co soudruzi na Praze 6 vymyslí až uvedou do provozu Chalupoidu. Je vůbec nějaká vize, nebo to dopadne jak s Podbabou?
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Však tam ted máme super kruhák. TAk lze vyhazovat lidi nad nadjezdem v zastávce ty to dojdou /stejně se tak ted dosti často dopoledne děje/ a otočí se na kruháku a můžou jet zpětRadek píše:Tak ulička "nad tratí" je pěkně ouzká... A podjezd taky nevím nevím.thriller2 píše:Nějakou dočasnou alternativu by mohl nabídnout doplňkový autobus v trase ul. Kamýcká-ul. V Sedleci, ze kterého by se přestupovalo na vlak v zastávce Sedlec. Obracelo by se jednosměrnou jízdou ulicemi a podjezdy za zastávkou vlaku, nástupní/výstupní zastávka by se musela postavit nová...