Ústečák píše: ↑24.2.2021 8:18
Já vidím Českou republiku, která o peníze na krávoviny žádá a vůbec jí to není blbé, různě ohýbá pravidla a vochcává to, jak to jde, čas od času se na tom navíc ještě nějaký vexlák napakuje.
Když ti dám peníze na nákup a dovolím, abys jich půlku ukradnul pro sebe, čí je to hlavně vina? Tvoje, protože kradeš, nebo moje, protože jsem si tě pořádně nekontroloval, i když vím, nebo bych vědět měl, čeho jsi schopen? A když za mnou přijdeš a "hezky poprosíš", že potřebuješ peníze na nový porsche (přestože je doma prázdná lednička) a já ti je dám, čí je to blbost? Tvoje, že utrácíš za kraviny, nebo moje, že jsem ti na to ty peníze dal"?
Ústečák píše: ↑24.2.2021 8:18
V tomto případě však půjde dotace na stavbu potřebnou...
V tomto případě, dalo by se říct pomalu vyjímečně. V případě jiné dopravní stavby - třeba trolejbusů na letiště - se zase bude utrácet za věc ne tak úplně dobrou a potřebnou, která by šla v celkovém kontextu řešit lépe. Jenže projekt tykadláků získal dotaci prostě proto, protože je dostatečně euroekobiopozitivní. Smysluplnost nikoho moc nezajímá. Stejnětak má , při dobře napsané žádosti, šanci získat peníze i ten návrh trolejbusů do Brandýsa, co tu nedávno proběhl. Což je zrovna dopravní stavba, u které se o smysluplnosti dá s úspěchem pochybovat.