T3R, T3G
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ať budu jakkoli posuzovat rekonstrukci starých tramvají nemůžu se dopátrat toho, proč normálního cestujícícho zajímá ruční řadič? Nebo je mi to někdo schopný vysvětlit? Podle mě, je to věc, která je cetujícímu naprosto ukradená, tak nevím, proč tady všichni o tom brečej. Jo, když si povzdechne řidič, je to něco uplně jinýho.pawel píše:8599 to neskončí......bóže můj. nešlo by aspoň udělat nějakou T3RP II.generace, vždyť tohle je už morálně zastaralá modernizace morálně zastaralého vozu) já mám osobně T3RP celkem rád, ale to asi proto, že jezdím převážně vozy z KO a když pominu pár T6, tak je to "to nejlepší", co u nás v Břevnově jezdí (jak ironické, L.P. 2006......). když se svezu některým z 83xx nebo 82xx z PA, je to často celkem šok.
kdyby se aspoň udělal ruční řadič a dvojice se spojovaly vždy ručka+pedál. taky dodat nějaký sedačky by nebylo od věci, tyhle dobytčákový úpravy jsou fakt děs, vždyť je tam míň místa k sezení než v T1! ach jo.
BTW: Když to převedu k "mojí" práci, koho z cestujících asi zajímá, jaký je rozdíl mezi obsluhou modernizovaných souprav na trasách A a B. Myslim si, že to nikoho nezajímá. Zrovnatak jako ruční řadič u tramvají...
8599 to neskončí......bóže můj. nešlo by aspoň udělat nějakou T3RP II.generace, vždyť tohle je už morálně zastaralá modernizace morálně zastaralého vozu :)) já mám osobně T3RP celkem rád, ale to asi proto, že jezdím převážně vozy z KO a když pominu pár T6, tak je to "to nejlepší", co u nás v Břevnově jezdí (jak ironické, L.P. 2006......). když se svezu některým z 83xx nebo 82xx z PA, je to často celkem šok.
kdyby se aspoň udělal ruční řadič a dvojice se spojovaly vždy ručka+pedál. taky dodat nějaký sedačky by nebylo od věci, tyhle dobytčákový úpravy jsou fakt děs, vždyť je tam míň místa k sezení než v T1! ach jo.
No v Praze je snaha vše standardizovat a proto když dojde na reko tak buď T3R.P a nebo T3R.PV.Quetzalcoatl píše:No ale jaký bude rozsah rekonstrukce? Zda se celá tramka oholí až na kostru a udělá se zní obyčejné RP, nebo jestli se modernizuje jen to závadné - elektrovýzbroj a zbytek se nechá. Ono by docela byla škoda toho vnitřku, když je tak málo použitý. A modrožlutý lak je taky pěkný. A pokud se nepletu, tak 8200 zrovna nejezdí, že ne.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ale jaký bude rozsah rekonstrukce? Zda se celá tramka oholí až na kostru a udělá se zní obyčejné RP, nebo jestli se modernizuje jen to závadné - elektrovýzbroj a zbytek se nechá. Ono by docela byla škoda toho vnitřku, když je tak málo použitý. A modrožlutý lak je taky pěkný. A pokud se nepletu, tak 8200 zrovna nejezdí, že ne.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Reko 8200
To podle mě nehrozí. Vzhledem k tomu, že se jedná o "poměrně" mladý vůz (T3SU 7007),tak bych tipoval spíš T3R.PDavidD píše:No pokud pujde, tak si myslim, že to bude stejný jako s 8205 tedy na T3R.PV.
K T3G.P: to by bylo zbytečný označení. Taky z tyristorek nedelámě T3 M.P
Re: Reko 8200
No pokud pujde, tak si myslim, že to bude stejný jako s 8205 tedy na T3R.PV.Quetzalcoatl píše:Jakým způsobem se budě dělat reko T3G? (Samozřejmě, pokud nepůjde do sběrných surovin.) Půjde na totální reko jako T3R.P (ale typ bude T3G.P), nebo se vymění jen elektrika? Ono by ji asi bylo zbytečné dvakrát modernisovat, když blne "jenom elektrovýzbroj".
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Reko 8200
Jakým způsobem se budě dělat reko T3G? (Samozřejmě, pokud nepůjde do sběrných surovin.) Půjde na totální reko jako T3R.P (ale typ bude T3G.P), nebo se vymění jen elektrika? Ono by ji asi bylo zbytečné dvakrát modernisovat, když blne "jenom elektrovýzbroj".
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, ono chvili trva , nez se vlhkost dostane zkrz vinuti do nizsich vrstev.DJ LA DÉFENSE píše:To je pravda, no dobře, ale když bude stát přes noc na dvoře, tak je to to samé né?
Pokud vuz stoji pres noc venku a pak vyjede na linku, tak se vinuti, kolektory.. vysusi za chvili. Pokud ovsem vuz stoji dyl a navlhnou i bandaze a pernatixovy vlozky, tak to je o pruraz.
Snad jedine v zime, kdy sou vozy plny nasoleny brecky, tak je vyhodnejsi je stat venku. Bordel se nerozpusti a solanka nebude moct zapocit svy korozivni dilo.
jinak ale vlhkost neprospiva vubec zadnymu elektrozarizeni a zdaleka nemusi jit jenom o to ze se na to vyleje kybl vody.
Zoxidovanej kolektor dokaze s polovodicovou vyzbroji udelat zazraky a postarat se elektrodilne o zabavu na hodne dlouho.
Zoxidovany svorky maji zas solidni ubytky napeti a fest se zahrivaji.
Datovy zbernice se pres zoxidovany kontakty ani nemusej snazit neco procpat. to co zkrz takovou svorku proleze uz se pudodnimu signalu zdaleka nepodoba.
K laku mám takové zajímavé srovnání 
srpen rok 2004
http://www.metroweb.cz/slovensko/starys ... 133344.JPG
a o dva roky později (říjen 2006)... (neustále stála venku)
http://www.vlaky.net/upload/galeria/001851/022221.jpg
srpen rok 2004
http://www.metroweb.cz/slovensko/starys ... 133344.JPG
a o dva roky později (říjen 2006)... (neustále stála venku)
http://www.vlaky.net/upload/galeria/001851/022221.jpg
Ano v Brně stojí venku a také se třeba podívej na jejich lak, mam pocit že postrádají lesk. Nikdo nepochybuje o tom, že to vydrží, ale jen prostě je škoda, aby vůz který stojí odstaven ve vozovně se zbytečně ničil na dvoře vozovny, když může stát ve vnitř. Když budu mít auto a garáž, tak ho nenechám stát před i když bude mít poruchu!!DJ LA DÉFENSE píše:Kristepane, když bude jezdit, tak asi taky bude zavlhat - za prvé a za druhé, T6 v Motole, taky stojí venku, když se sejdou tak, že jich je málo v dílnách... Musí něco vydržet. V Brně taky stojí něco venku ne? A auta stojí na ulici taky...
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog