Mám-li mluvit ze své zkušenosti, tak musím říct, že JŘ mě zajímá pouze jen z hlediska odjezdu z konečné a odjezdů z kontrolních či oficiálních přestupních bodů .
Nějaké
honění se za linkou z důvodu toho, aby mohl někdo přestoupit na linku do jiného směru v místě, kde přestup není oficiální (vyznačený v VJŘ)
MĚ VŮBEC NEBERE A NIKDY BRÁT NEBUDE
Co mě při mé práci zajímá je ten fakt, abych lidi
BEZPEČNĚ dovezla tam, kam mám, a abych někomu
neudělala zdravotní újmu nebo hmotnou škodu. Je jasné, že když vidím, že za mnou stanicuje tramvaj a lidi z ní přeskakují do mé, tak počkám, ale jsou situace nebo místa, kde to prostě není možné.
Veřejnost už musí konečně pochopit tu skutečnost, že nejsme ČD, kde v jedné zastávce projede vlak jednou za 2hodiny, ale že jsem v Praze, kde tramvaje jezdí každou chvilku (myslím, že intervaly zde jsou na některých linkách hodně luxusní) a že zde je také možnost kombinovat cestování tramvají metrem.
Když mi ujede tramvaj, jede další, nevidím důvod, proč se stresovat a tím tak sobě hodně škodit a hlavně proč tím odsuzovat "řidiče tramvaje v očích veřejnosti dopraváckého póvla

"
Stalo se mi kolikrát, že mi lidé bouchli do tramvaje ve vzteku, že se rozjíždím, v tu chvíli, si říkám, že jsem ráda, že takového "vzteklouna prasáka" nevezu.
Jinak, co se týče dotazů od cestujících na cestu, tak poradím, jestli budu díky tomu zpožděná mě nezajímá. Přiznám se, že s cizincema je to trochu na delší lokte, ale s tím se dá počítat. Radši s nimi komunikuji nežli s čechem. Cizinci vám totiž
nedají najevo, že jste "dopravácký póvl", ale že něco pro ně
znamenáte, což je hezké a dodá vám to
pozitivní energii, která je při této práci fakt potřeba a hnedle se jezdí s lepší náladou.
O tématu "cestující,MHD,přestupy, intervaly atd., bychom tu mohli mluvit do nekonečna. Kdo si práci řidiče tramvaje
nezkusil,
nemůže pochopit z očí cestujícího, co vše se kolem toho točí. (není to jen mačkání čudlíčků).