Zátahové orientace

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zátahové orientace

Příspěvek od 9001 » 25.10.2010 21:17

demon píše:
9001 píše:Ted zase dostanu nejspíš sprchu, ale i tak. Na stůj se prostě nejezdí, takže nevím co řešíte. Pokud je tam systémová chyba jak píše MOp, tak proč si nikdo nedupne a nedá se to dohromady.
A kde se píše, že se tam jezdí na stůj ? Jen pro informaci - pokud mi padnou čočky na stůj a já nejsem schopen provozně zabrzdit před nimi a projedu, ještě to neznamená, že jsem něco porušil...
Počítám, že pokud by tam nebyl nějaký podnět na "dobrý úlovek", tak by tam jistý pracovník DK nestál. :wink:

Jinak pokud to dočteš do konce, tak se bavím i o systémové chybě signalizace, která může vézt ke zbytečně kolizním situacím. Pak je potřeba, aby se někdo ozval, nejlépe řidiči co tam jezdí

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 25.10.2010 21:11

Co je Z a U přechod? :shock:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 25.10.2010 20:28

9001 píše:Ted zase dostanu nejspíš sprchu, ale i tak. Na stůj se prostě nejezdí, takže nevím co řešíte. Pokud je tam systémová chyba jak píše MOp, tak proč si nikdo nedupne a nedá se to dohromady.
A kde se píše, že se tam jezdí na stůj ? Jen pro informaci - pokud mi padnou čočky na stůj a já nejsem schopen provozně zabrzdit před nimi a projedu, ještě to neznamená, že jsem něco porušil...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 25.10.2010 14:20

9001: Snažím se, ale pořád je to málo :wink: Ale určitě bych si nedovolil o obnově ÚDI psát a jen tak koukat, až to za mě někdo udělá :-). Navíc, zbytky ÚDI si to musí pořádnou prací zasloužit, nic nespadne jen tak z nebe.

Gabuliatko: Chtělo by to změnu normy. Dal bych neřízený přechod i na dvoupruh. Se zúžením jízdních pruhů a jejich zvýšením do úrovně chodníku při rychlosti 20 km/h. Tedy pokud to do jednoho pruhu kvůli okolním poměrům nejde. Ale spíš mi chybí vůbec diskuse o možnostech řešení. To je začátek od kterého pořádná řešení vycházejí.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 25.10.2010 13:57

9001 píše:gabuliatko: Tohle je všechno krásné jak něco někde funguje jinde, ale tady to není až tolik o řidičích aut, ale celkové společnosti. Problém je, že chodec si neuvědomuje, že je nejzranitelnějším článkem a podle toho by se taky měl chovat. Bohužel většina se tak nechová a podle toho to taky tak vypadá. Neříkám, že řidiči IAD jsou svatí, ale taky to chce ohleduplnost všude. A když je hold špatně namalovaný přechod, tak musí myslet řidiči i chodci.
Jezdil jsem měsíc na jaře ve Skotsku, v oblasti, kde byly ovce a jehňata. Nikde nic namalováno nebylo a přesto jsem věděl, že je-li na jedné straně mládě a na druhé máma, mládě vyrazí přes silnici.
Chodci se v případě stresu (blížící se tramvaj, zavíračka jeslí/obchodu, doba příchodu do práce) chovaj dost podobně, vidí tramvaj a běží. Nikdo je nenaučí způsobně dojít k panáčkovi, zmáčknout čudlík a desítky vteřin koukat jak jim tramvaj zavírá dveře a odjíždí.
Řešením je buď dát přechod pro IAD na blikačku s tím, že se rozsvítí červená v případě požadavku chodce a nebo zúžit vozovku na jeden pruh s přechodem bez světel. Přechod se světly řidiči IAD velí, tady můžeš jet, chodec má čekat na zelenou. A on v 90% případů nečeká.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 25.10.2010 12:31

gabuliatko: Tohle je všechno krásné jak něco někde funguje jinde, ale tady to není až tolik o řidičích aut, ale celkové společnosti. Problém je, že chodec si neuvědomuje, že je nejzranitelnějším článkem a podle toho by se taky měl chovat. Bohužel většina se tak nechová a podle toho to taky tak vypadá. Neříkám, že řidiči IAD jsou svatí, ale taky to chce ohleduplnost všude. A když je hold špatně namalovaný přechod, tak musí myslet řidiči i chodci.

K MŠ: Jenom jsem narážel na jeho angažovanost v oblasti dopravy, tak by se mohl i podílet na obnově, což mi vlastně potvrdil a toho si vážím. :wink:

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 25.10.2010 10:37

MF píše:
gabuliatko píše:No Martine, asi si máš dupnout a znovuvybudovat ÚDI :)
Já si myslím, že by bylo nejlepší zrušit přednost chodců na přechodech, akorát do zdržuje už takhle hustý provoz a byl by to vyřešený. Pa by bylo šumák, jestli je někde namalovanej, nebo není.
Doufám, že to myslíš ironicky. Není pak jednodušší zrušit přechody ? Si moc dobře pamatuju, jak moje teta přiletěla v 1991 z Kanady a bez rozhlídnutí chtěla jít po přechodu. Osobně vivíím největší problém v tom, že ty *** přechody jak na Poštovce tak na Hradčanské namaloval nějaký projektantt.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 25.10.2010 10:13

gabuliatko píše:No Martine, asi si máš dupnout a znovuvybudovat ÚDI :)
Já si myslím, že by bylo nejlepší zrušit přednost chodců na přechodech, akorát do zdržuje už takhle hustý provoz a byl by to vyřešený. Pa by bylo šumák, jestli je někde namalovanej, nebo není.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 25.10.2010 10:11

No Martine, asi si máš dupnout a znovuvybudovat ÚDI :)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 25.10.2010 10:01

Martin Šubrt píše:
S odkazem na sousední diskusi. Kdo si má dupnout? :-)
Že by řidiči? Následně DPP? Co je tam těžkého. Prostě křižovatka je nevyhovující blokující provoz. Protože ted mě tu řidiči sežerou, ale vy jste s tou křižovatkou každý den v kontaktu, vy budete mít průser, že tam protáhnete stůj, vám vezmou prachy a vy budete mít s tím potahování.

Nic víc nic mín

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 25.10.2010 9:40

S odkazem na sousední diskusi. Kdo si má dupnout? :-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 25.10.2010 8:26

Bobik píše:
Martin Šubrt píše:Samozřejmě máte pravdu, ale na to je na MHMP jediná odpověď. Chodci porušují pravidla.
Nemají ti na magistrátu nějakýho příbuznýho u DK? Jeden nejmenovaný "v kolektivu oblíbený" pracovník DK byl opakovaně spatřen na Hradčanské s foťákem jak kontroluje zdali se nejezdí na stůj. :roll:
(přece nikdo nebude řešit PROČ se tak jezdí)
Ted zase dostanu nejspíš sprchu, ale i tak. Na stůj se prostě nejezdí, takže nevím co řešíte. Pokud je tam systémová chyba jak píše MOp, tak proč si nikdo nedupne a nedá se to dohromady.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 25.10.2010 1:51

Martin Šubrt píše:Samozřejmě máte pravdu, ale na to je na MHMP jediná odpověď. Chodci porušují pravidla.
Nemají ti na magistrátu nějakýho příbuznýho u DK? Jeden nejmenovaný "v kolektivu oblíbený" pracovník DK byl opakovaně spatřen na Hradčanské s foťákem jak kontroluje zdali se nejezdí na stůj. :roll:
(přece nikdo nebude řešit PROČ se tak jezdí)

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 24.10.2010 22:58

Myslím, že na Kavalírce nemělo jít o Z přechod, tam se prostě někomu alespoň podařil ten odsun a nesignalizace přes koleje. Takže spíš pochvala. Byť je z toho U přechod, přece jen, ta špatná strana je na odjezdu ze zastávky dc, tak to není tak hrozné. Tramvaje jedou ještě pomalu. Mimochodem první Z pechod máme už u Drinopolu a ten je dobře :-). S výjimkou té modré plochy.

Hradčanskou nemá cenu komentovat. Ladění stojí takových sil, pěnz a času a přitom to tam nemá co dělat.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 24.10.2010 22:44

na Hradcanske ZC jiz tramvaj chodce minimalne jednou lehce smetla

Zamčeno