Výhybky
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Re: Výhybky
Co vůbec znamená ten oranžový kříž. Na sstránkách jsem to nenael
Re: Výhybky
Dnes jsem si na NNŽ všimnul, že návěstidlo EOV mimo provoz nebylo překryto bílým křížem, ale bílý kříž svítil přímo na návěstidle - viz foto. Je takových návěstidel v Praze víc?
-
radek31
- Moderátor
na výhybce 632 (vjezd do smyčky Vápenka) dnes bylo zakryté návěstidlo rádiového ovládání (to znamenám, že na příslušné výhybce rádio nefunguje a nemusí se na něj brát ohled a čekat čelem vozu před návěstidlem, dokud předchozí tramvaj neodjede z prostoru výhybky)
co čert nechtěl, "potížista" radek31 si okamžitě všimnul, že tam rádio zapnuté JE a hned přidělal práci dispečinku
ale jel jsem už na střídání, tak nevím jak do dopadlo (jestli bylo odkrytováno návěstidlo, nebo vypnuto rádio)
btw teprve když jsem dneska jel přes Výtoň, tak jsem si uvědomil, jak je super, že jsou pracovní trolejové kontakty pryč - už žádné žluté kříže - teď když je na nějaké výhybce znemožněné přestavování kvůli výluce, tak se zakryje návěst rádia (Nelze-li výhybku ovládat rádiovým signálem, návěst "Přijímač rádiového signálu" se překryje neprůhledným materiálem. V tomto případě nemá návěst platnost pro žádné projíždějící vlaky a i řidič vlaku vybaveného vysílačem rádiového signálu postupuje ve smyslu příslušných ustanovení § 37.), tím pádem jako by tam ta návěst nebyla, kontakty tam nejsou, aby se před nima muselo čekat (to čekání nepochopitelně platilo i v případě, že byl kontakt odpojený a byl na něm žlutý kříž) a řidič může pěkně fičet předchozí tramvaji na kufru, jako by šlo o uzamykatelnou výhybku bez el. ovládání
co čert nechtěl, "potížista" radek31 si okamžitě všimnul, že tam rádio zapnuté JE a hned přidělal práci dispečinku
btw teprve když jsem dneska jel přes Výtoň, tak jsem si uvědomil, jak je super, že jsou pracovní trolejové kontakty pryč - už žádné žluté kříže - teď když je na nějaké výhybce znemožněné přestavování kvůli výluce, tak se zakryje návěst rádia (Nelze-li výhybku ovládat rádiovým signálem, návěst "Přijímač rádiového signálu" se překryje neprůhledným materiálem. V tomto případě nemá návěst platnost pro žádné projíždějící vlaky a i řidič vlaku vybaveného vysílačem rádiového signálu postupuje ve smyslu příslušných ustanovení § 37.), tím pádem jako by tam ta návěst nebyla, kontakty tam nejsou, aby se před nima muselo čekat (to čekání nepochopitelně platilo i v případě, že byl kontakt odpojený a byl na něm žlutý kříž) a řidič může pěkně fičet předchozí tramvaji na kufru, jako by šlo o uzamykatelnou výhybku bez el. ovládání
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
No je problém, že je to rozšířenější jev, než si všichni myslíme....MF píše:Tím mám na mysli, že s uvedeným člověkem promluvím
V únoru jsem nahlásil na PDT prasklou pravou kolejnici vnější koleje smyčky Divoká Šárka v místě za odbočením z Evropské, tam kde končí klasický svršek a začínají velkoplošné panely BKV....
Tuto relaci uvádí na školení řidičů jako perfektně provedenou komunikaci s dispečinkem s tím, že je to přesně lokalizované.
Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že po měsíci se s kolejnicí nic nestalo. I sepsal jsem tedy SH. Když přišla odpověď sedl jsem si na zadek. Špatně jsem vše nahlásil, nebylo to ve smyčce, ale před smyčkou a nebyla to pravá ale levá kolejnice. No byl jsem z téhle odpovědi šéfa dispečinku trošku na panáka. Kolejnice byla stále prasklá a já byl v šoku z toho, že ani poté, co podám na stav SH, se nikdo neobtěžuje prověřit, zda ten řidič náhodou nemá pravdu. Jen je ubezpečován v tom, že je úplně pitomý....
Tak jsem pokračoval v komunikaci, poslal i fotky (prasklina byla podstatně větší než původně)... No, přišla omluva, jenže... Je to omluva, jak když ti plivnou do tváře... Doteď nevím, jak z mých slov mohl někdo najít zcela jiné místo. A opraveno bylo po cca 2 měsících....
Jindy jsem telefonicky zástupci vedoucího směny nahlásil utržený přívodní kabel k PTK do smyčky Vypich. Odpovědí bylo, opravíme. Neopravili. Ani po druhé urgenci se nic nestalo. Nakonec se oprava "vyřešila jinak".
To stačí - noční směnaradek31 píše:nepamatuju si přesně v kolik to bylo - někdy večer (mrknul jsem do vozáku a tipuju, že to bylo 19:55 nebo 22:09)
měl jsem 14/9
to se nepředpokládá, na to se přijde během hovoruradek31 píše:nemám nejmenší pochybnost, že občas musíte jednat s opravdu povedenejma týpkama - ale! pokud se bude u každé relace automaticky předpokládat, že volá nějaký *****, tak se nikam nedostaneme
Kouknu pod stůl jestli to tam najduradek31 píše:btw co si budeme namlouvat, řidič nemá většinou čas na pár minut zastavit a řešit problém s dispečinkem - takže se to často řeší za jízdy a když chce člověk závadu podrobně a přitom stručně popsat a současně řídit, otevírat dveře atd., tak se někdy nevyjádří úplně dokonale - taky se mi to párkrát stalo, ale od toho je dispečer, aby dal doplňující otázky (pokud je potřebuje) a vyřešil to
štve mě, že to ten sobotní dispečer prostě hodil pod stůl
Ne, vážně, to by se stávat nemělo.
-
radek31
- Moderátor
nepamatuju si přesně v kolik to bylo - někdy večer (mrknul jsem do vozáku a tipuju, že to bylo 19:55 nebo 22:09)
měl jsem 14/9
nemám nejmenší pochybnost, že občas musíte jednat s opravdu povedenejma týpkama - ale! pokud se bude u každé relace automaticky předpokládat, že volá nějaký *****, tak se nikam nedostaneme
btw co si budeme namlouvat, řidič nemá většinou čas na pár minut zastavit a řešit problém s dispečinkem - takže se to často řeší za jízdy a když chce člověk závadu podrobně a přitom stručně popsat a současně řídit, otevírat dveře atd., tak se někdy nevyjádří úplně dokonale - taky se mi to párkrát stalo, ale od toho je dispečer, aby dal doplňující otázky (pokud je potřebuje) a vyřešil to
měl jsem 14/9
nemám nejmenší pochybnost, že občas musíte jednat s opravdu povedenejma týpkama - ale! pokud se bude u každé relace automaticky předpokládat, že volá nějaký *****, tak se nikam nedostaneme
btw co si budeme namlouvat, řidič nemá většinou čas na pár minut zastavit a řešit problém s dispečinkem - takže se to často řeší za jízdy a když chce člověk závadu podrobně a přitom stručně popsat a současně řídit, otevírat dveře atd., tak se někdy nevyjádří úplně dokonale - taky se mi to párkrát stalo, ale od toho je dispečer, aby dal doplňující otázky (pokud je potřebuje) a vyřešil to
Zkus doplnit v kolik to bylo hodin.včera večer jsem volal na dispečink, že už druhý den nejde rádio na výhybce 568 (vjezd do voz. MO od Kotlářky) - pokud 4x z 5 průjezdů (během 2 dnů s 2 tramvajema) rádio nefunguje, tak už to je imho dostatečný důvod zavolat závadu (trolejový kontakt je tam vypnutý - kvůli rádiu)
Praxe bývá taková, že se obvolají další vlaky, před kterými jel zatahující vlak. Pokud jim se výhybka přestavila, tak se mohlo jednat v daný okamžik o "chvilkové selhání" - známe to všichni. Výhybky jsou tak dokonalé, že jim vadí déšť, slunce, vítr....dnes odpoledne jsem tam jezdil opět a co myslíte?
hned první kolo jsem musel ven, protože rádio stále nešlo - opět jsem to volal, dispečer (velmi profesionální a ochotný - chválím) slíbil, že to prověří
po pár minutách volá zpět a oznamuje mi, že mé hlášení z předchozího dne vůbec v systému nemají, prý to asi nikdo jinej nevolal, tak se na to vykašlali!!!
ale změna, prý zavolá Elektroline, ať to opraví
Ono je to těžké. myslím, když se rozhlídneš po výpravně a uvidíš různé "Štěkavé" a jiné kolegy....za 20 minut!!! už je na místě Elektroline, proběhla okamžitá oprava a od té doby bylo vše v naprostém pořádku!
Tak to má být
takže se ptám, proč je řidič pro některé dispečery jen naprostej dementní póvl? to si fakt myslí, že nemáme nic lepšího na práci než si vymýšlet závady?
Ne každý je chytrý (a to nemyslím ironicky) jako Ty. Divil by ses co jsou NĚKTEŘÍ řidiči schopni ze sebe vypustit - stačilo by den či dva sedět na sále a asi by si na některé lidi změnil názor.problém jsem jim popsal naprosto přesně, byly to 2 různé tramvaje, tak proč se sakra čeká na potvrzení jiného řidiče? stejně to 90% kolegů vůbec nehlásí (proč asi, když mají podobné zkušenosti) - navíc jde o výhybku, která se většinou používá při zatahování, takže i zbytek poctivců nemá čas a chuť to po zatažení řešit - to opravdu dispečera nenapadne?
Ber to z té lepší stránky - aspoň máš nějaký pohyb. Já co jsem u DP jsem dost přibral....já jsem tam šel ven 4x během 3 dnů - díky za to cvičení a cestující děkují za zbytečné zdržení
Jo a ještě doplnění, pokud neměl závadu evidovanou v systému, tak je možné, že ji měl poznačenou v radiodeníku - papíru před sebou na stole a pokud se mu tehdy závada nepotvrdila, tak ji evidoval pouze tam.vím, že sem chodí pár lidí z dispečinku - napište mi prosím, jestli je tohle běžný postup, nebo jen výjmečné pochybení konkrétního dispečera
Nikoho neobhajuji, jen se snažím nastínit situaci.
-
radek31
- Moderátor
včera večer jsem volal na dispečink, že už druhý den nejde rádio na výhybce 568 (vjezd do voz. MO od Kotlářky) - pokud 4x z 5 průjezdů (během 2 dnů s 2 tramvajema) rádio nefunguje, tak už to je imho dostatečný důvod zavolat závadu (trolejový kontakt je tam vypnutý - kvůli rádiu)
dnes odpoledne jsem tam jezdil opět a co myslíte?
hned první kolo jsem musel ven, protože rádio stále nešlo - opět jsem to volal, dispečer (velmi profesionální a ochotný - chválím) slíbil, že to prověří
po pár minutách volá zpět a oznamuje mi, že mé hlášení z předchozího dne vůbec v systému nemají, prý to asi nikdo jinej nevolal, tak se na to vykašlali!!!
za 20 minut!!! už je na místě Elektroline, proběhla okamžitá oprava a od té doby bylo vše v naprostém pořádku!
takže se ptám, proč je řidič pro některé dispečery jen naprostej dementní póvl? to si fakt myslí, že nemáme nic lepšího na práci než si vymýšlet závady? problém jsem jim popsal naprosto přesně, byly to 2 různé tramvaje, tak proč se sakra čeká na potvrzení jiného řidiče? stejně to 90% kolegů vůbec nehlásí (proč asi, když mají podobné zkušenosti) - navíc jde o výhybku, která se většinou používá při zatahování, takže i zbytek poctivců nemá čas a chuť to po zatažení řešit - to opravdu dispečera nenapadne?
já jsem tam šel ven 4x během 3 dnů - díky za to cvičení a cestující děkují za zbytečné zdržení
vím, že sem chodí pár lidí z dispečinku - napište mi prosím, jestli je tohle běžný postup, nebo jen výjmečné pochybení konkrétního dispečera
dnes odpoledne jsem tam jezdil opět a co myslíte?
za 20 minut!!! už je na místě Elektroline, proběhla okamžitá oprava a od té doby bylo vše v naprostém pořádku!
takže se ptám, proč je řidič pro některé dispečery jen naprostej dementní póvl? to si fakt myslí, že nemáme nic lepšího na práci než si vymýšlet závady? problém jsem jim popsal naprosto přesně, byly to 2 různé tramvaje, tak proč se sakra čeká na potvrzení jiného řidiče? stejně to 90% kolegů vůbec nehlásí (proč asi, když mají podobné zkušenosti) - navíc jde o výhybku, která se většinou používá při zatahování, takže i zbytek poctivců nemá čas a chuť to po zatažení řešit - to opravdu dispečera nenapadne?
já jsem tam šel ven 4x během 3 dnů - díky za to cvičení a cestující děkují za zbytečné zdržení
vím, že sem chodí pár lidí z dispečinku - napište mi prosím, jestli je tohle běžný postup, nebo jen výjmečné pochybení konkrétního dispečera