Asi bych měl strach, že si při ručním otáčení lehne na bok. Že by to bylo tak dobře vyvážené?
Fotožurnál & Scanjournál
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Re: Fotožurnály
Zajímavé otáčení podbíječky
Asi bych měl strach, že si při ručním otáčení lehne na bok. Že by to bylo tak dobře vyvážené?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už večer byly náznaky - viz pár mých večerních fotek v albu - tihle tam o 5 minut pozdějc šaškovali s hotovou konstrukcí (2metrová kolejnice na 5 pražcích), bohužel baterku ve foťáku jsem nabíjel tak před 14 dny, takže dýl už nevydržela.
No a musím opět pohanit DPP, že nezajistil jednoho člověka, který by zneplatnil zastávkový sloupek (stačilo by tabuli s info o výluce dát přímo před sloupek a tím znemožnit přístup k němu), tak by se nestalo, že tam ještě ve 20:20 bude čekat hlouček lidí.
Asi 5 jich čekalo na Moráni z centra (ti chytřejší pochopili, že chybějící koleje viděti, znamená vlakem se neprojeti), naopak více jich čekalo na KN do centra (5~30 ; podle příjezdu metra,čtení tabulí...) protože tam chybějící koleje vidět nebyly.
No a musím opět pohanit DPP, že nezajistil jednoho člověka, který by zneplatnil zastávkový sloupek (stačilo by tabuli s info o výluce dát přímo před sloupek a tím znemožnit přístup k němu), tak by se nestalo, že tam ještě ve 20:20 bude čekat hlouček lidí.
Asi 5 jich čekalo na Moráni z centra (ti chytřejší pochopili, že chybějící koleje viděti, znamená vlakem se neprojeti), naopak více jich čekalo na KN do centra (5~30 ; podle příjezdu metra,čtení tabulí...) protože tam chybějící koleje vidět nebyly.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
wow, Groulíci to budou mít večer pěkně připravený.. To by mohlo ráno už skoro něco i ležet..
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V zápalu radosti nad nově otevřenými tratěmi do Dejvic a Řep 1. září jsem nějak upozadil, že týž den začala další důležitá obnova tram vedení - úsek Moráň - Albertov. Přikládám foto z dnešního rána.
Dnes v 8 večer se navíc na dva dny uzavře i úsek Moráň - Palackého náměstí, což opět zdokumentuju a přidám do téhož alba.
http://krinek.rajce.idnes.cz/3-9-2010_Albertov/
Dnes v 8 večer se navíc na dva dny uzavře i úsek Moráň - Palackého náměstí, což opět zdokumentuju a přidám do téhož alba.
http://krinek.rajce.idnes.cz/3-9-2010_Albertov/
Použil jsi přesvědčivý argument, informace o napájení akumulátorem byla zřejmě falešná (Podle přítomnosti proudového chrániče a použití klasických barevných označení vodičů to vypadá na napájení 230V/50Hz).MM-Mikulovsky píše:A kde je ten akumulátor? Může mi jej někdo ukázat na obsahu elektro skříňky Mastodontu na zastávce Kavalírka ZC ...Oskar píše:Protože spotřeba. Pokud je to ve dne napájené akumulátorem, nemůže si to dovolit svítit LEDkama.
Pak by jediné vysvětlení, proč byly použity terčíky, viděl na zákulisní dohody, popř. lobby. (Stejně jako použití terčíků na vozech metra, které je taky hodně nesmyslné.)
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) Potíže = "neposlušné terčíky" - některé body mající být odkryté zadělané, ale zejména oddělané ty co mají být černé?BerryML píše:Za tři dny ostrého provozu jsem již zaznamenal potíže z DOTkama, stejné jako na žižkovských T6. Navíc ty osvětlovací LEDky po stranách byly ztlumený, což je fajn, páč řidiče stanicující předepsaným způsobem oslňovaly, ale teď je zas pendrek vidět. K těm šipkám: na místech, kde není větvení mi přijdou trošku zbytečný.
2.) Zejména za tmy - respektive při zapnutém prosvětlení sloupků většinou stanicuji, tak jak mě naučil jeden z instruktorů ještě v základním kurzu - právě kvůli neoslnění sloupkem, stylem "sloupek (přední 1. dveří) na sloupek (zastávkový)". Jinak byť jsem ještě neviděl za tmy jediného Mastodonta, tak počítám, že jakýkoliv typ zobrazovacího panelu (monitoru) by měl oslňovat méně než ta podsvětlená část pod ním s názvem zastávky a místem pro DOPRAVNÍ INFO!
3.) Toto téma se více hodí do vlákna "Orientační a informační systémy", kde MF napsal tento viewtopic.php?f=14&t=547#p132439 velmi relevantní příspěvek, o tom, že v zimě ve vozidlech (BUSECH) stojících nevytápěných venku terčíky zamrzají a tedy BUSE panely nezobrazují! Další argument zvolené špatné technologie pro panel ve sloupcích!
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Za tři dny ostrého provozu jsem již zaznamenal potíže z DOTkama, stejné jako na žižkovských T6. Navíc ty osvětlovací LEDky po stranách byly ztlumený, což je fajn, páč řidiče stanicující předepsaným způsobem oslňovaly, ale teď je zas pendrek vidět. K těm šipkám: na místech, kde není větvení mi přijdou trošku zbytečný.
já pamatuji Veleslavín, Petřiny (Střešovice jsou jinde)Martin Šubrt píše:... Střešovice, Petřiny ...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A kde je ten akumulátor? Může mi jej někdo ukázat na obsahu elektro skříňky Mastodontu na zastávce Kavalírka ZC - download.php?id=8369&mode=view (jehož fotku jsem tu již zveřejnil jako přílohu tohoto příspěvku viewtopic.php?f=13&t=684&p=131990&hilit=#p131990ve vlákně Rekonstrukce TT)? Jinak na Hradčanské se přeci dělaly i nové rozvody 220V k monitorům u východů z podchodu na TRAM ostrůvky, tak počítám, že byly dotaženy i k těm sloupkům.Oskar píše:Protože spotřeba. Pokud je to ve dne napájené akumulátorem, nemůže si to dovolit svítit LEDkama.MM-M. píše:3.) Stále furt nemůžu pochopit proč BUSE panel - cca 20 let stará technologie, kterou již nedáváme ani do nejnovějších BUS (SOR) a ani v 15T se s nimi nepočítá. V obou těchto vozidlech jsou panely diodové mající i větší rozlišení (jestli jsem si to dobře spočítal na společné koneční 118 a 124, tak čelní panel má na výšku v provedení BUSE cca 16 bodů a ten nový jistě přes dvacet a rozměrově přitom vypadají stejně)!
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě je tam mezera, mimo té tečky. Šak už jsme tu měli Liboc, Divoká Šárka a Střešovice, Petřiny a Hrdlořezy, Spojovací a Břevnov, Vypich a Hostivař, nádraží a Kobylisy, vozovna a Strašnice, Radošovická - nicméně někde jsme se posunuli ke kratšímu slovu, jinde naopak k delšímu. Měnit názvy kvůli mamutům je dost kocourkovský postup...
Jak jsem napsal, dalo by se ušetřit jedno písmeno vlevo (jen dvouciferná čísla linek), a možná i ubrat nějaké pixely šipce. Při proměnlivé šířce písmen má mezislovní mezera a tečka na konci jen jeden pixel. A odvážný programátor si troufne i na kerning a tečku přisadí bez mezery hned za Y, protože se tam dole s ničím neslije.krtinek píše:Mimochodem "Depo Koby" má už 9 písmen
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem "Depo Koby" má už 9 písmenP_V píše:Z vozoven bych udělal Depo, na displeji by pak bylo "DEPO KOBY.", je to kratší i mezinárodně srozumitelné.
MŠ: Ono je to veselé, ale něco na tom je. Klidně ať zůstane i puntičkářský víceslovný název, ale na prvním místě ať je název lokality. Tedy třeba "Ďáblice sídliště". Pak se to dá na malých displejích zkracovat logičtěji od konce, a pořád je to podle začátku dohledatelné třeba v jř. I pro cizince který umí číst, ale neumí česky.
Z vozoven bych udělal Depo, je to kratší i mezinárodně srozumitelné, na displeji by pak bylo třeba "DEPO KOBY.".
Z vozoven bych udělal Depo, je to kratší i mezinárodně srozumitelné, na displeji by pak bylo třeba "DEPO KOBY.".
Naposledy upravil(a) P_V dne 02.9.2010 23:17, celkem upraveno 2 x.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Fakt jsem se pobavilP_V píše:Písmen by se mohlo vejít víc. Například nezarovnávat číslo linky na 3 pozice ale jen na 2. Použít font s proměnnou šířkou (to už asi je). Šipku zobrazit jen s prvním slovem. A nic nebrání tomu, použít zkratku slova, to už se v řádu najde.
Nebo taky konečné zastávky přejmenovat na něco kratšíhoZrovna ta Spojovací by se změnila na Jarov a vlezla by se celá.
Zrovna na Hradčanský by nebyl žádný problém s napájením 220VP_V píše:Napájení z aku... Když ten sloupek stojí statisíce (info ze žluté diskuse), kolik by stál statický měnič 600/12V?
PC zdroj, který de facto dělá totéž, vstupní napětí po usměrnění i výkon jsou řádově srovnatelné, je i v nejluxusnější variantě za několik tisíc. Navíc by možná LED matice vyšly levněji než ty DOT.