Noční linkové vedení - připomínky a návrhy

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 11.8.2006 13:31

DJ-LA_DÉFENSE píše:Ano o tý šílený kombinaci mluvim! Pokud se všude chodí pěšky, na co máme takovou zbytečnost jako MHD??? Já osobně si vezmu tágo, ale nejsem rokefeler, někdy peníze nejsou. A z Muzea na Floru je to kure.vsky daleko. Nejsem si jist co bylo před 10 lety tak šíleně jinak teda. Pokud dělám správný výčet. Tak pouze
se zkrátil interval u tramvají na "příjemných" 30 minut, zavedla se jedna noční linka 59 u tramvají, u autobusu se zavedla linka 513. A možná se někde něco kousek prodloužilo. 514 a 6xx nepočítám, spoj kterej jede jednou za noc je trochu hloupej nápad.
Tak znovu: Smyslem noční dopravy není vozyit lidi z barů, předpokládá se, že mají na tágo, noční doprava má zajistit jen ty nejnutnější vazby. Proto se v noci z Muzea na Floru jezdí přes Pavlák a ne přímo. Pokud se vám to nelíbí, zkuste napsat na magistrát, aby noční dopravu vůbec zrušil a aby denní linky jezdily nepřetržitě v předpůlnočních parametrech.

DJ-LA_DÉFENSE

Příspěvek od DJ-LA_DÉFENSE » 11.8.2006 13:16

Já I. píše:AU! Ve srovnání se situací před 10 lety je noční MHD špičková. Od Muzea na Floru se chodí buď pěšky (jeden aspoň trošku vystřízliví) nebo 505/509/513 + 51.
Ano o tý šílený kombinaci mluvim! Pokud se všude chodí pěšky, na co máme takovou zbytečnost jako MHD??? Já osobně si vezmu tágo, ale nejsem rokefeler, někdy peníze nejsou. A z Muzea na Floru je to kure.vsky daleko. Nejsem si jist co bylo před 10 lety tak šíleně jinak teda. Pokud dělám správný výčet. Tak pouze
se zkrátil interval u tramvají na "příjemných" 30 minut, zavedla se jedna noční linka 59 u tramvají, u autobusu se zavedla linka 513. A možná se někde něco kousek prodloužilo. 514 a 6xx nepočítám, spoj kterej jede jednou za noc je trochu hloupej nápad.

Já I.

Příspěvek od Já I. » 11.8.2006 13:08

Anonymous píše:No příteli... To máš jistě pravdu, ale nejde mi ani tak o tvoji Mánesku, jako spíš o spojení cca z Flory k Muzeu, respektive horní části VN a tak. Přiblížit má, ale na to, jak je Praha velká, tak její noční síť je velmi zanedbatelná, uživily by se noční ve dvojici respektive 1 jedna linka. A u autobusů, taky tak zhruba 5 linek busů navíc. Nebo prodloužit provoz metra do 2 hodin do rána. (Ovšem to by souviselo s větším počtem pracovníků a techniky na údržbu) a na to asi nejsou prachy.
AU! Ve srovnání se situací před 10 lety je noční MHD špičková. Od Muzea na Floru se chodí buď pěšky (jeden aspoň trošku vystřízliví) nebo 505/509/513 + 51.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 11.8.2006 12:59

Já I. píše:Ano, jsou to tři nebo čtyři bloky domů. Srovnej třeba se vzdáleností Čimic a Dolních Chaber nebo Březiněvsi a Ďáblic.

DJ-LA_DÉFENSE:

Úlohou noční dopravy není zavést někoho až do postele, ale jen ho jí přiblížit. Z Mánesovy k Muzeu se chodí pěšky.
No příteli... To máš jistě pravdu, ale nejde mi ani tak o tvoji Mánesku, jako spíš o spojení cca z Flory k Muzeu, respektive horní části VN a tak. Přiblížit má, ale na to, jak je Praha velká, tak její noční síť je velmi zanedbatelná, uživily by se noční ve dvojici respektive 1 jedna linka. A u autobusů, taky tak zhruba 5 linek busů navíc. Nebo prodloužit provoz metra do 2 hodin do rána. (Ovšem to by souviselo s větším počtem pracovníků a techniky na údržbu) a na to asi nejsou prachy.

DJ-LA_DÉFENSE

Příspěvek od DJ-LA_DÉFENSE » 11.8.2006 12:49

Anonymous píše:D-J LA D.: Ale neee! tak opačný směr: Z IPP pojede k Muzeu, doprava do Vinohradský, nová zastávka Muzeum před Rozhlasem, další zastávky v zastávkách tramvaje, Jiřák v bývalé zastávce busů, dále Slavíčkovou a U rajské zahrady (zastávka někde na hranicin těchto ulic) na Seifertku, zastávka Čurčilák (i když budev blízkosti tram Husinecká), kolem Bulhara k Památníku a na OHRADU.
To by šlo! Ale je otázka kolik to řeší, ale mě by se to líbilo.

Já I.

Příspěvek od Já I. » 11.8.2006 12:09

K-M píše:"Kousek" je dolu přes Vinohradskou a nahoru přes Slezskou. Kdyby byla tram na Vino. stihneš ještě jedno číslo (neplést s pořadím). Nesklapnu.
Ano, jsou to tři nebo čtyři bloky domů. Srovnej třeba se vzdáleností Čimic a Dolních Chaber nebo Březiněvsi a Ďáblic.

DJ-LA_DÉFENSE:

Úlohou noční dopravy není zavést někoho až do postele, ale jen ho jí přiblížit. Z Mánesovy k Muzeu se chodí pěšky.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 11.8.2006 12:08

D-J LA D.: Ale neee! tak opačný směr: Z IPP pojede k Muzeu, doprava do Vinohradský, nová zastávka Muzeum před Rozhlasem, další zastávky v zastávkách tramvaje, Jiřák v bývalé zastávce busů, dále Slavíčkovou a U rajské zahrady (zastávka někde na hranicin těchto ulic) na Seifertku, zastávka Čurčilák (i když budev blízkosti tram Husinecká), kolem Bulhara k Památníku a na OHRADU.

DJ-LA_DÉFENSE

Příspěvek od DJ-LA_DÉFENSE » 11.8.2006 11:58

Tďka mi to došlo, ona to asi nebude Husinecká, respektive určitě ne, ale z Koněvovy... :wink:

DJ-LA_DÉFENSE

Příspěvek od DJ-LA_DÉFENSE » 11.8.2006 11:40

K-M píše:Anebo je spojit: 504 od Ohrady po 133 do Malešic a dál po 506. Trasa přes Jiřák trvá.
Jo, ale vypadne ti z Husinecký... a tam teda marná neni vůbec. :wink: Tim Bronxem, něco musí jezdit v noci.

K-M

Příspěvek od K-M » 11.8.2006 10:50

DJ-LA_DÉFENSE píše: Ale spíš nějak prodloužit 506, zadem přes Malešice a sídliště Jarov, Olšanské náměstí, Ondříčkovou, Jiřák, Vinohradskou, Muzeum,a třeba I.P.Pavlova a tam ukončit. :D
Anebo je spojit: 504 od Ohrady po 133 do Malešic a dál po 506. Trasa přes Jiřák trvá.

K-M

Příspěvek od K-M » 11.8.2006 10:48

Já I. píše:Z Mánesovy je to kousek do Korunní. Ptát se nemusím, chodím tam v noci od milenky, tak sklapni.
"Kousek" je dolu přes Vinohradskou a nahoru přes Slezskou. Kdyby byla tram na Vino. stihneš ještě jedno číslo (neplést s pořadím). Nesklapnu.

DJ-LA_DÉFENSE

Příspěvek od DJ-LA_DÉFENSE » 11.8.2006 10:47

Já I. píše:Z Mánesovy je to kousek do Korunní. Ptát se nemusím, chodím tam v noci od milenky, tak sklapni.
To je náhodička, že ji máš zrovna v Mánesce... Nebudu se vrtat tady v tom, že je divný chodit v noci od milenky, většinou se chodí ráno :lol: , ALE! Z Mánesovy je to sice "kousek" nepočítaje , že řeba musíš překonat parčík v podobě Čecháče, ale spíš jde o to, že od Flory chybí spojení do horní části VN, k Muzeu. Vynechme lidi, kteří se buď rádi projdou a nebo mají na taxika, ale od Flory jet 58, respektive 51 je skutečně okružní jízda Prahou na VN. Nebylo by marné vést nějakou linku přes dejme tomu Nám. bří Synků smyčkou, jako už to bylo ixkrát v podobě 51.

K-M

Příspěvek od K-M » 11.8.2006 10:46

DJ-LA_DÉFENSE píše:To ne, že jo, ztrácí se ti zase z Husinecký :lol: Ale spíš nějak prodloužit 506, zadem přes Malešice a sídliště Jarov, Olšanské náměstí, Ondříčkovou, Jiřák, Vinohradskou, Muzeum,a třeba I.P.Pavlova a tam ukončit. :D
Odkud se mi ztrácí???

DJ-LA_DÉFENSE

Příspěvek od DJ-LA_DÉFENSE » 11.8.2006 10:41

K-M píše:Něco jako odklonit např. 504: Ohrada-Památník-Husinecká-Jiřího z P-Muzeim a dále po své trase? :wink:
To ne, že jo, ztrácí se ti zase z Husinecký :lol: Ale spíš nějak prodloužit 506, zadem přes Malešice a sídliště Jarov, Olšanské náměstí, Ondříčkovou, Jiřák, Vinohradskou, Muzeum,a třeba I.P.Pavlova a tam ukončit. :D

Já I.

Příspěvek od Já I. » 11.8.2006 10:21

K-M píše:Hm, zeptej se lidí na Vinohradské bydlících a pak nežvaň. Docházková vzdálenost z Mánesovy a podobných za Jiřákem k Akropoli je taky OK?
Z Mánesovy je to kousek do Korunní. Ptát se nemusím, chodím tam v noci od milenky, tak sklapni.

Zamčeno