Vypravení vozů
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
-
KM
Ty vypadáš Proxy, jako když u DP pracuješ.Proxy píše:1)Princip, o kterém píšeš je v DPP zaveden - každá vozovna se specializuje na co nejmenší počet typů tramvají, např. T6 jsou soustředěny do Motola, KT8 do Hloubětína, T3P na Pankrác.
2) opotřebení vozů:
Není to pitomost, ale samozřejmě se nejedná o stáří vozů, ale najeté vozokilometry za určitou časovou jednotku.
ad1) Jistě. Až na pár tyristorek 80xx rozstrkaných po všech vozovnách, které dřív byly taky jen v HL. a taky se je daří udržovat , že. Několika KT to v Motole svého času taky svědčilo. Až na nedávnou výměnu vozů mezi PA a VO aby vlečňáky byly ještě zanedbanější a aby řidiči měly všechny kabinky zavřené až ke stropu - o jiné údržbě ani slovo. Až na to že 14T půjdou střídavě do SA a MO - zejména u prvních bude co kus to originál. Kdepak, specializace vozoven bude v důsledku náklady zvyšovat. V každé vozovně musí být neskutečně velký skald ND.
ad2) neříkej mi , že 21 a 18 v uvedeném případě najedou významně odlišný počet vozokm. Spíš je to tak, že ve Vokovicích mají rozpojené vozy z dvojek a o víkendu s nima nemusí manipulovat a pošlou je na 21. Pohodlnost , řekl bych, zaštítěná odbory. On DP není samozřejmě jediný komunální podnik, kde se takto hospodaří.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1)Princip, o kterém píšeš je v DPP zaveden - každá vozovna se specializuje na co nejmenší počet typů tramvají, např. T6 jsou soustředěny do Motola, KT8 do Hloubětína, T3P na Pankrác.KM píše:Ne. Jediným měřítkem je ekonomika provozu, a tomu se musí podřídit vše. Nějaká rivalita nemůže existovat - je to jeden podnik. Přišlo by ti normální, že by například ve Vrchlabí chtěli dělat jak Fabie tak Octavie jen proto aby byli stejní jako v MB?
Jo a ještě - to oježdění tramvají, to je pitomost, viď? Má PA stejně oježděné vozy jako SA, he?
2) opotřebení vozů:
Není to pitomost, ale samozřejmě se nejedná o stáří vozů, ale najeté vozokilometry za určitou časovou jednotku.
-
KM
-
KM
ad Proxy: Ne. Jediným měřítkem je ekonomika provozu, a tomu se musí podřídit vše. Nějaká rivalita nemůže existovat - je to jeden podnik. Přišlo by ti normální, že by například ve Vrchlabí chtěli dělat jak Fabie tak Octavie jen proto aby byli stejní jako v MB? Zkus to říct někomu z šéfů fungujícího podniku, kterému nikdo nedá nic zadarmo a uvidíš, kam až za tebou poběží.Dovedl bych pochopit, že se tak děje v prac.den, kdy jezdí vše co má kola a řidičské průkazy. Ale o víkendu přes den o ekonomice tohoto řešení silně pochybuji.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
BTW d-9 se jednu dobu kvůli potřebě T6 na d-12 vypravovala ze Hloubětína namísto Žižkova.K-M píše:Ještě k těm sólům na 11 a 21 - on je tenhle jev opravdu jen u těhle specialit, například na 18 nebo 9 se nikdy co pamatuju v pravidelném provozu vozy nevypravovaly odjinud než z PA/VO resp. MO/ŽI, čili opravdu jde o sóla a ne o organizaci provozu jako celek.
Ačkoliv se mi nájezdy Kobylis a Vokovic na d-21 a d-11 nelíbí, tak jednu věc chápu.
Myslím, že je správné, že se vypravení je mezi vozovny rozděleno v určitém stálém poměru, který se uplatňuje nejen na jednotlivá časová pásma (špičky, polonoce, noce, výkendy, neděle dopoledne), ale i na počet vozů v soupravě.
V každém podniku, který dělá na směny je stanovení služeb, aby dohromady odpovídaly měsíční normě, velice složité - proto si myslím, že stanovení poměrů je nutným řešením, aby nedocházelo k tomu, že jedna vozovny bude jezdit jen šejdry, nebo jen tůráky, nebo jen víkendy - což by vedlo pouze ke zbytečné rivalitě mezi jednotlivými vozovnami.
Dalším důvodem podle mne je, aby docházelo k rovnoměrnému opotřebení vozového parku, tedy aby jedna vozovna neměla víc oježděné tramvaje než druhá za předpokladu stálého vozového parku v každé vozovně. Proto si myslím, že opět nutné respektovat určitý poměr mezi vypravovanými a odstavenými vozy.
-
K-M
Já jsem u tohohle trochu rozpačitej - to není klasická stížnost. Nevím, myslím, že i zde to čte dost odpovědných, tak jako upozornění, že si předplatitelé i daňoví poplatníci všímají. Dostanu odpověď, že to prostě jinak nejde. Jako u těch Vokovic, když jsem před dvěma lety psal, proč nedají pár pankráckých vozů tam, aby 20 nemusel všechny vypravovat Motol. Prej že tam na to nejsou opraváři a zázemí. Uplynuly dva roky a ve Vokovicích náhle jsou 3 (? nebo kolik) soupravy modernizovaných T3. Tak jakto, že po dvou letech to jde a před dvěma lety to nešlo... Přitom nejde o nějaké celkové "přezbrojování" vozovny jako v případě KO nebo PA.
Ještě k těm sólům na 11 a 21 - on je tenhle jev opravdu jen u těhle specialit, například na 18 nebo 9 se nikdy co pamatuju v pravidelném provozu vozy nevypravovaly odjinud než z PA/VO resp. MO/ŽI, čili opravdu jde o sóla a ne o organizaci provozu jako celek.
Ještě k těm sólům na 11 a 21 - on je tenhle jev opravdu jen u těhle specialit, například na 18 nebo 9 se nikdy co pamatuju v pravidelném provozu vozy nevypravovaly odjinud než z PA/VO resp. MO/ŽI, čili opravdu jde o sóla a ne o organizaci provozu jako celek.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To není tvůrci grafikonů, ty dostanou jednoznačný požadavek, která vozovna má mít jakou linku a kolik pořadí. Problém se musí hledat výše...K-M píše:Helejte, ale to je fakt strašný. Na 11 jsou přes den o víkendu kobylisský vozy, na 21 vokovický. O víkendu, kdy polovina vozů stojí ve vozovnách a polovina řidičů je doma, v denním provozu, kdy to není žádný přejezd na noc. Jen proto, aby na sebe vozovny nežárlily že některá vypravuje víc/míň řidičů a víc/míň sól. Tohle přeci ve zdravě fungujícím podniku nejde. Neříkejte mi, že Pankrác nemůže vypravit tu 21 a Vokovice místo toho jednu 18. Že ve Strašnicích není o víkendu vůz a řidič a musí to být z Kobylis. Já bych to nechal tvůrci grafikonu prostě zaplatit, když to neumí a vedoucím vozoven, pokud tohle požadují, tak taky. Kdyby byl DP aspoň nějakej profitující podnik, ale když ze 75% tvoří ztrátu, tak je to opravdu až drzé, toto.
-
K-M
Helejte, ale to je fakt strašný. Na 11 jsou přes den o víkendu kobylisský vozy, na 21 vokovický. O víkendu, kdy polovina vozů stojí ve vozovnách a polovina řidičů je doma, v denním provozu, kdy to není žádný přejezd na noc. Jen proto, aby na sebe vozovny nežárlily že některá vypravuje víc/míň řidičů a víc/míň sól. Tohle přeci ve zdravě fungujícím podniku nejde. Neříkejte mi, že Pankrác nemůže vypravit tu 21 a Vokovice místo toho jednu 18. Že ve Strašnicích není o víkendu vůz a řidič a musí to být z Kobylis. Já bych to nechal tvůrci grafikonu prostě zaplatit, když to neumí a vedoucím vozoven, pokud tohle požadují, tak taky. Kdyby byl DP aspoň nějakej profitující podnik, ale když ze 75% tvoří ztrátu, tak je to opravdu až drzé, toto.
Stačí se podívat sem:
viewtopic.php?t=561
viewtopic.php?t=561
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele: