Provoz na linkách

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz na linkách

Příspěvek od Petr » 17.10.2008 10:56

JANEK L. píše:Ahojky, zajímalo by mě, kdy byl obnoven tramvajový provoz kolem Výstaviště po požáru Průmyslového paláce. Díky
Požár neměl s tou výlukou vůbec nic společného. Byla stržená trolej v podjezdu. Provoz byl obnoven v cca 21:25 průjezdem 16/14 s vozem 9151, který uskutečnil zkušební jízdu i s cestujícími

JANEK L.
Uživatel

Příspěvek od JANEK L. » 17.10.2008 10:31

Ahojky, zajímalo by mě, kdy byl obnoven tramvajový provoz kolem Výstaviště po požáru Průmyslového paláce. Díky

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 17.10.2008 2:47

VIKtor píše:To tě šlechtí (...)
Inu iniciativní b l b e c co má růžové brýle. Řekněme si to na rovinu #-o

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 16.10.2008 22:57

Petr píše:
VIKtor píše:S tím naprosto souhlasím, ale slušnost vs. praxe (-X bohužel ne v dnešní době... :?
Pokud onen cestující slušnost nemá sám v sobě, jako řidič mu ji vysvětlím, a věř tomu, že opravdu ono místo raději uvolní, aby ho ostatní cestující nezabili pohledem....
VIKtor píše:Pokud jsou rázy v NP části minimální (no to potěš! Jel jsem s 14Tkou jen párkrát... Nikdy víc. Nikdy víc.) a největší u řidiče, netrpí stejnými 19x většími rázy i cestující na sedačkách na konci vozu?
Nikoliv, do oblouku tahle tramvaj umí vjet rychle, ale z něj již jede pomalu kvůli rychlostnímu čidlu. Tudíž zadní části se to tolik netýká.
To tě šlechtí, ale asi před půl rokem, to nějaký tvůj kolega řešit zrovna nehodlal a milý invalida zůstal na zastávce... :? Nevím jak pochodil u dalšího spoje, ale jelikož krom něj nikdo jiný, z těch co chtěli nastoupit, na zastávce nezůstal, tak si myslím, že kdyby ten kočár pojmul víc kaštanů, tak se dostalo i na něj...
Díky za vysvětlení, s těmi rázy to dává smysl - v tom případě ti to moc nezávidím....

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 16.10.2008 10:24

VIKtor píše:S tím naprosto souhlasím, ale slušnost vs. praxe (-X bohužel ne v dnešní době... :?
Pokud onen cestující slušnost nemá sám v sobě, jako řidič mu ji vysvětlím, a věř tomu, že opravdu ono místo raději uvolní, aby ho ostatní cestující nezabili pohledem....
VIKtor píše:Pokud jsou rázy v NP části minimální (no to potěš! Jel jsem s 14Tkou jen párkrát... Nikdy víc. Nikdy víc.) a největší u řidiče, netrpí stejnými 19x většími rázy i cestující na sedačkách na konci vozu?
Nikoliv, do oblouku tahle tramvaj umí vjet rychle, ale z něj již jede pomalu kvůli rychlostnímu čidlu. Tudíž zadní části se to tolik netýká.

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 16.10.2008 9:58

Petr píše:Z logiky věci má onen vozíčkář přednost a ostatní mu musí uvolnit místo....
S tím naprosto souhlasím, ale slušnost vs. praxe (-X bohužel ne v dnešní době... :?
Petr píše:Ano, jen řidič, díky tomu, že je před podvozkem dostává 19x větší náraz do těla, než kdokoliv jinde ve voze sedící.....
Pokud jsou rázy v NP části minimální (no to potěš! Jel jsem s 14Tkou jen párkrát... Nikdy víc. Nikdy víc.) a největší u řidiče, netrpí stejnými 19x většími rázy i cestující na sedačkách na konci vozu?

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 16.10.2008 7:31

Navíc to, přijde mi, v np článcích (které jsou nesené) kope úplně nejméně z celého vozu.

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 15.10.2008 23:25

VIKtor píše:(...)Já osobně vidím hlavní problém právě v malé kapacitě, která při běžně přeplněném provozu předem odsuzuje ty, pro něž byl tento nízkopodlažní pokus stvořen, k čekání na další spoj. V takovém případě jsou důchodci a kočárkovci oproti invalidům ve zjevné výhodě - ňejak se do VPT dostanou a nemusí čekat na další přeplněnou 14Tku... #-o
Z logiky věci má onen vozíčkář přednost a ostatní mu musí uvolnit místo....
9006 píše:(...)v zatáčkách škube asi celá a s kažým člověkem, ne jen s řidičem, ikdyž já měl za to, že sedadlo má řidič pohodlnější než cestující, když tam musí trávit x hodin denně.(...)
Ano, jen řidič, díky tomu, že je před podvozkem dostává 19x větší náraz do těla, než kdokoliv jinde ve voze sedící.....

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 15.10.2008 19:59

Jabberwocky píše:9006: To se dá takhle těžko říci, protože kritéria hodnocení jsou různá a navzájem dost odlišná. Pro vozíčkáře budou nejhorší všechny vp vozy a nezajímá ho, jestli 14T v zatáčkách kope. Špatně pohyblivý důchodce určitě uvítá spíš 14T, ve které si sedne, než reko KT, kam se sice snadno dostane, ale kvůli malému np prostoru se už neposadí. Mně osobně vadí lamináty, protože mám kostnatou zadnici (jak se tu vyjádřil :absolut ). Vyšším lidem nesedí interiér T3. Atd. atd.
Dovolím si malou oponenturu:
Vlastnost, že 14Tka při každé vhodné příležitosti dozad(nice), ocení invalidní kaštánci myslím více než my ostatní - ale ještě si asi nikdo z nich nestěžoval (neboť na něj v těch plechovkách zřejmě nevystačilo místo).

Já osobně vidím hlavní problém právě v malé kapacitě, která při běžně přeplněném provozu předem odsuzuje ty, pro něž byl tento nízkopodlažní pokus stvořen, k čekání na další spoj. V takovém případě jsou důchodci a kočárkovci oproti invalidům ve zjevné výhodě - ňejak se do VPT dostanou a nemusí čekat na další přeplněnou 14Tku... #-o

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 15.10.2008 17:37

9006: To se dá takhle těžko říci, protože kritéria hodnocení jsou různá a navzájem dost odlišná. Pro vozíčkáře budou nejhorší všechny vp vozy a nezajímá ho, jestli 14T v zatáčkách kope. Špatně pohyblivý důchodce určitě uvítá spíš 14T, ve které si sedne, než reko KT, kam se sice snadno dostane, ale kvůli malému np prostoru se už neposadí. Mně osobně vadí lamináty, protože mám kostnatou zadnici (jak se tu vyjádřil :absolut ). Vyšším lidem nesedí interiér T3. Atd. atd.

9006
Uživatel

Příspěvek od 9006 » 15.10.2008 16:50

Petr píše:
9006 píše:Možná ano, beru to tedy s pohledu cestujícího, pro řidiče určitě 14T je velmi komfortní povoz. :-) Já na ní však vidím, globálně vzato, jen převažující zápory (jakožto cestující a osoba blíže seznámená s tímto vozem), ale to je jako nosit dříví do lesa, že...
Vidíš, a já každýmu odpovím, že ta tramvaj má svoje mouchy, ale plní to nejdůležitější, co se od ní čekalo, umí přepravovat invalidy na vozíčku, maminky nepotřebují pomoc druhé osoby při nástupu s kočárkem. Ta tramvaj není 100%, ale rozhodně není nejhorší. Pokud si myslíš, že pro řidiče je komfortní provoz dostat každý oblouk ráz do zad a páteře, asi s ní tak blíže obeznámem nejsi..... (-X
Ano, neřídil jsem ji, neznám každý šroubek, odborník nejsem, ovšem znám ji z provozní praxe z hlediska cestujícího (to je nakonec jeden z nejdůležitějších faktorů, ne? To cos teď poznamenal jakožto řidič akceptuji a jsem zase moudřejší a vím další mínus). To mě jen napadlo zdůvodů, že řidič má vlastní dveře, moderní vybavení, klimatizaci apodobně, v zatáčkách škube asi celá a s kažým člověkem, ne jen s řidičem, ikdyž já měl za to, že sedadlo má řidič pohodlnější než cestující, když tam musí trávit x hodin denně. S ostatním souhlasím, ovšem musím podotknout, že jsem hovořil o tom, že je to nejhorší současná tramvaj momentálně jezdící v Praze, ne nejhorší tramvaj všech dob a na celém světě, to zajisté není. A která tramvaj z těchto aktuálně provozních se ti zdá horší než 14T (globálně vzato, sečteno se všemi plusy a mínusy (provozní vlastnosti, prostor, spolehlivost...) u všech typů vozů)?

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 15.10.2008 12:45

Navíc ve 14T si ten důchodce v np části sedne spíš než ve wanách a rekokachnách.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 15.10.2008 12:42

Tomu vozíčku maminek se říká kočárek.. :-)

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 15.10.2008 12:13

9006 píše:Možná ano, beru to tedy s pohledu cestujícího, pro řidiče určitě 14T je velmi komfortní povoz. :-) Já na ní však vidím, globálně vzato, jen převažující zápory (jakožto cestující a osoba blíže seznámená s tímto vozem), ale to je jako nosit dříví do lesa, že...
Vidíš, a já každýmu odpovím, že ta tramvaj má svoje mouchy, ale plní to nejdůležitější, co se od ní čekalo, umí přepravovat invalidy na vozíčku, maminky nepotřebují pomoc druhé osoby při nástupu s kočárkem. Ta tramvaj není 100%, ale rozhodně není nejhorší. Pokud si myslíš, že pro řidiče je komfortní provoz dostat každý oblouk ráz do zad a páteře, asi s ní tak blíže obeznámem nejsi..... (-X

9006
Uživatel

Příspěvek od 9006 » 15.10.2008 11:14

To je fakt, dobře chodím a úplně starý rodiče nemám, ovšem zároveň do teď jsem měl za to, že wana a KT8D5RNP jsou také nízkopodlažní a že se chystá velmi slibně vypadající 15T. :wink: Já jsem přeci neřekl, že všechny nízkopodlažní tramvaje jsou na nic.

Zamčeno