Noční linkové vedení - připomínky a návrhy

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
K-M

Příspěvek od K-M » 25.12.2005 21:38

Petr: Docela stručná reakce.
jara: Stížnosti do jisté míry pomáhají. Jak říkám, jen proto že byla ta svatá noc, píšu jen sem...
Pepa"...většinou se čeká..." to je ale hůř než v Rusku! Buď se čeká, nebo se nečeká, nebo se řekne, proč přípoj nebude. Nerozčiloval bych se, kdyby došlo k jakékoliv nehodě a podobně. To se stane. Ale tohla byla čistá a opakovaná blbost zúčastněných.
Yvona: No trošku je to právě o té stavovské cti. Proto možná musíte mít předepsán poslední knoflíček na košili. To se nedivte. Prostě dokud budou uvažovat řidiči způsobem, jaký popisuješ, bude třeba stále více buzerace, předpisů a přitahování šroubů. Přesně to co popisuješ že neznáš (pátrání kde je přípoj) je to co dělá z tramvajáka Pana Řidiče. A to co vylepšuje jméno podniku u cestujících. A přitom to nestojí ani korunu, jen to chce mít pocit že ručím za stoprocentní službu, kterou si někdo zaplatil. To samozřejmě platí i o dispečinku.
Btw. vždycky trnu, jak dopadne obdobné čekání na Hradčanské ve večerním provozu: dvě vlny v obou směrech a ještě 174 k tomu. Někdy je to docela dobrodružství to pozorovat, jak řidiči vysloveně nevědí. Stojí druhý, čeká se na tramvaj na vedlejší koleji a ten druhý zavře dveře a zvoní aby toho před sebou vyhnal. Tam si myslím, že bych co večer nasbíral materiál pro stížnosti.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 25.12.2005 20:35

pawel píše:
sorry, ale pokud je někde přestupní bod, tak tam prostě je a musí se dodržovat. mnohokrát jsem zažil ujetí 57 před příjezdem 56 na Hr/Voz.Střeš. a čekání půl hodiny, resp. cesta pěšky není to, co jakožto zákazník od naší "kvalitní, rychlé a levné" MHD očekávám.
A když se to stane. A omluva že se to stalo protože řidič je nedočkavec ti nestačí. Tak můžeš podat stížnost. Ale nevím jestli ti to pomůže. :lol:

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 25.12.2005 20:27

většinou se na čekačkách jako Štross a jiné čeká

To že nědko nepočká je holt nedočkavec, ale není jich mnoho a nebo to neni stálej noční řidič a třeba neví, že se počkat musí do příjezdu toho spoje či volat na dispečink co a jak.

tak to je pěkný, takováhle obhajoba. pak tedy - až se jednou začne vyskytovat (snad teda ne..) projíždění zastávek nebo sjetí z linky - mi odpovíš, že "přece to není tak častý jev" nebo že "holt asi jel výjimečně někdo (řekněme) z vokovic nějakou pro tuto vozovnu netypickou linku".

sorry, ale pokud je někde přestupní bod, tak tam prostě je a musí se dodržovat. mnohokrát jsem zažil ujetí 57 před příjezdem 56 na Hr/Voz.Střeš. a čekání půl hodiny, resp. cesta pěšky není to, co jakožto zákazník od naší "kvalitní, rychlé a levné" MHD očekávám.

stejně by nebylo od věci vyhlašovat v tramvaji např. "Vozovna Střešovice - přestup na linku číslo 56 směr Petřiny". to jsou záležitosti, který by nestály skoro nic a pomohly mnoha lidem. nebýt pražák, tak se asi nočních "garantovaných" přestupů dost obávám..

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 25.12.2005 19:14

Já teda nevím na co si stěžuješ, ale většinou se na čekačkách jako Štross a jiné čeká dokud nepřijede ten daný spoj. Včera to byl krásný příklad, s 55 z ÚD jsme vyjeli pozdě, kvůli konfliktu s houmíkem a na Koh-i-noor kde je čekačka s 57 jsme přijeli o 4minuty pozdě a ta 57 čekala a lidi mohli v klidu přestoupit. To že nědko nepočká je holt nedočkavec, ale není jich mnoho a nebo to neni stálej noční řidič a třeba neví, že se počkat musí do příjezdu toho spoje či volat na dispečink co a jak.

Yvona

Příspěvek od Yvona » 25.12.2005 18:54

K-M píše:A teď to hlavní, na co se "těším" celou noc: Ještě že jsem to tady a právě v této diskusi probírali!
Na štědrý den ve 23.30 nepočkaly tramvaje na Štrossu na 3 minuty zpožděnou 54 od Vysočan. 53 jsme potkali u Veltržního paláce, čili ujely fakt o fous. Řidič 54 se bránil, že 52, která jede z Lehovce minutu před ním měla poruchu. Tím spíše o tom měli vědět na dispečinku. Pokud nechali tramvaje rozjet, seděl tam tuto noc *****. Pokud nic těm 3 tramvajákům neřekl a ti odjeli o své vůli, i když viděli že 54 není a nezeptali se kde je, jsou blbci i oni. Vynadal jsem jak řidiči 54, tak dispečinku. A nedost na tom. O čtvrt hodiny později se to opakovalo - tři vozy ujely zpožděné 51 od Liboce, která ale v době rozjezdu byla vidět na Kamenický. Příčina zpoždění : Obsazenost 51 na stupni 5 (lidi jeli na půlnoční). Čili ten samý blb na dispečinku a další tři blbci za řídícími pulty tramvají.
To je přesně to, že někdo s praxí a se stavovskou ctí by tohle neudělal.
Jedině skutečnost, že se tak stalo na svatou noc, která nám velí odpouštět bližním a milovat je, mě vede k tomu, že to píšu jen sem, a ne na adresu Stiznosti.podnety@dpp.cz i když jsem ještě večer souhlasil s otcem Radka31
A ještě jedna věc - chápu, že v nočním provozu magistrát zaplatí jen sóla, ale kdo jiný než někdo z DP by měl magistrátu říct, že i na štědrý den by měly být v provozu v nočním provozu dvojice. Dříve to tak bývávalo. A nejméně do půl druhé by to cetujícím bodlo. Jenže, to by někdo musel mít tu stavovskou čest a ne jen bílou čepici.
PS pro Yvonu: Tak vidíš, takhle jezdíte!

Mimochodem, co se týče Štrossu, někteří řidiči tam jezdí NASCHVÁL za minutu dvanáct (jízda od Lazarské či z konečné šnečím tempem), aby tam nemuseli trčet ty 3 minuty, tudíž nikdo nemá šanci stihnout přestup.Což se mi zdá trochu síla. Dobytčákama (noční tram) jezdím přes Štross na ranní, tak vím o čem mluvím.
Jinak neznám řidiče, který bude pátrat po Štrossu, jestli další dobytčák přijel nebo jestli náhodou neodjel, obvolával dispečink apod.Zde by se měl angažovat dispečink,pokud ví, že je nějaký problém s linkou (jako, že ví moc dobře, od čeho tam mají Dorisek), která bude zpožděná, měl by ostatním nařídit, aby počkali, kor, když jde jen o minutu, či dvě.
Například v některých zastávkách máš čekačky na noční bus a když bus nejede, tak nemáš absolutně žádnou šanci zjistit, co se z busem stalo a zdali přijede. Prostě jedeš dál.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 25.12.2005 18:33

9001 píše:Já noční provoz prakticky nevyužívám,ale nexistují tzv. garantované přestupy. Třeba Želivského (51,58) Vozovna Střešovice , Otakarova a nebo Koh-i-noor atd. To je snad zaznamenáno i ve vozových jízdních řádech a ty se musí dodržovat. Na Strossmayerově náměstí je garantovaný přestup??
Ano

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 25.12.2005 17:35

Já noční provoz prakticky nevyužívám,ale nexistují tzv. garantované přestupy. Třeba Želivského (51,58) Vozovna Střešovice , Otakarova a nebo Koh-i-noor atd. To je snad zaznamenáno i ve vozových jízdních řádech a ty se musí dodržovat. Na Strossmayerově náměstí je garantovaný přestup??

K-M

Příspěvek od K-M » 25.12.2005 16:58

radek31 píše:řidič z kterého místa zodpovídá za odjezd ze Strossu? já to nevím, tak jezdím buď pokud všechny vidím, nebo až jedou ostatní
v Lazarské je to první řidič od Národní třídy
No hlavně od čeho je dispečink? To tam pak nemusí nikdo bejt a ušetří se spousta peněz, který se můžou rozdělit řidičům.
Především je důležité spojení 54-51 v duhém případě 51-53 a to by řidič měl vědět tak nějak od sebe. Když to vědi kaštani.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 25.12.2005 12:11

řidič z kterého místa zodpovídá za odjezd ze Strossu? já to nevím, tak jezdím buď pokud všechny vidím, nebo až jedou ostatní
v Lazarské je to první řidič od Národní třídy

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 25.12.2005 11:25

KM- vidíš já jsem tam o den dříve čekal.
Radek31-pokud se bude privatizovat a nebudou zadané podmínky,co kdy a jak jezdit,zůstanou jen linky,které jsou ziskové.O tom už jsem psal a je to vcelku logické.V Goteborgu při výběrovém řízení je rovnou i objednávka kilometrů a ten,kdo se přihlásí je pak musí odjezdit a město pochopitelně zaplatit.Ale někdo má třeba lepší organizaci práce-vozidla mu nestojí na konečných a ve vozovnách a tak ten kilometr při zachování kvality umí jezdit levněji.A tudíž ani mangament nemůže usnout na vavřínech,protože by příště nedostal smlouvu a byl by nepotřebný a řidič,který si kouří v tramvaji je zase propuštěn,protože by mohl prodloužení smlouvy zkazit svým přístupem.A tak je na chodu firmy zaintersován každý od uklízeče až po ředitele.Jinak jsou tam výrazně lepší vztahy na pracovišti.
Jenže u nás sice dokáží jezdit někteří levněji,ale za jakou kvalitu a jakou bezpečnost-ono 14 hodinové směny 8 dnů za sebou asi bezpečnost nepodporuje.

K-M

Příspěvek od K-M » 25.12.2005 8:39

Pajda píše:Nechci se plést, ale dopravu pro MHMP objednává Ropid. Tam by měl sedět někdo, kdo zná a ví.
Takže spoluvina.

Pajda
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajda » 25.12.2005 8:01

Nechci se plést, ale dopravu pro MHMP objednává Ropid. Tam by měl sedět někdo, kdo zná a ví.

K-M

Příspěvek od K-M » 25.12.2005 6:40

A teď to hlavní, na co se "těším" celou noc: Ještě že jsem to tady a právě v této diskusi probírali!
Na štědrý den ve 23.30 nepočkaly tramvaje na Štrossu na 3 minuty zpožděnou 54 od Vysočan. 53 jsme potkali u Veltržního paláce, čili ujely fakt o fous. Řidič 54 se bránil, že 52, která jede z Lehovce minutu před ním měla poruchu. Tím spíše o tom měli vědět na dispečinku. Pokud nechali tramvaje rozjet, seděl tam tuto noc *****. Pokud nic těm 3 tramvajákům neřekl a ti odjeli o své vůli, i když viděli že 54 není a nezeptali se kde je, jsou blbci i oni. Vynadal jsem jak řidiči 54, tak dispečinku. A nedost na tom. O čtvrt hodiny později se to opakovalo - tři vozy ujely zpožděné 51 od Liboce, která ale v době rozjezdu byla vidět na Kamenický. Příčina zpoždění : Obsazenost 51 na stupni 5 (lidi jeli na půlnoční). Čili ten samý blb na dispečinku a další tři blbci za řídícími pulty tramvají.
To je přesně to, že někdo s praxí a se stavovskou ctí by tohle neudělal.
Jedině skutečnost, že se tak stalo na svatou noc, která nám velí odpouštět bližním a milovat je, mě vede k tomu, že to píšu jen sem, a ne na adresu Stiznosti.podnety@dpp.cz i když jsem ještě večer souhlasil s otcem Radka31
A ještě jedna věc - chápu, že v nočním provozu magistrát zaplatí jen sóla, ale kdo jiný než někdo z DP by měl magistrátu říct, že i na štědrý den by měly být v provozu v nočním provozu dvojice. Dříve to tak bývávalo. A nejméně do půl druhé by to cetujícím bodlo. Jenže, to by někdo musel mít tu stavovskou čest a ne jen bílou čepici.
PS pro Yvonu: Tak vidíš, takhle jezdíte!

K-M

Příspěvek od K-M » 25.12.2005 6:24

ad Radek - ale on to dopravce ten spoj ve 2,45 z Modřan dostane v podmínkách a dostane na něj dotaci. Viamont taky dostal s licencí na nákladní dopravu jako outěžek dopravu Svoboda n.Ú - Trutnov, jinak by na tý trati už dávno koleje nebyly.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 24.12.2005 23:24

K-M píše:Když metro nejede, nenadává se na řidiče, ale na ředitele. Až budeme nadávat např. na Jílka, když nám ujede tramvaj, bude to jiné.
v tom jsou imho 2 závažné aspekty
1) špatná informovanost cestujících - proč už tu není výstup DORISu na webu, proč nechodí informační SMS při větší mimořádné události, kdy je doprava na delší dobu vyloučena (samozřejmě za nějaký symbolický poplatek a jen na vyžádání), ....
2) osobní odpovědnost - ta není v ČR populární, nikdo není za nic odpovědný
možná se na mě KM naštve, ale úředníci a politici jsou nejviditelnější příklad - není den aby se neprovalila nějaká "kauza", kde každý soudný člověk vidí, že to není "chyba", ale zlodějina a úmysl - ale tresty nepřicházejí

u DPP je poslední dobou časté dělat podobné chyby a také se nic neděje, stačí být dost vysoko - nezajištěné výluky, zmatené jízdní řády (třeba DŠ, kde se čeká 5 minut před smyčkou, protože někdo neumí počítat do 4), podivné akce typu radiovýhybky - ani po roce a 2 měsících stále nejdou a to se do toho určitě vrazilo pár jednotek až desítek mil. Kč ...

Zamčeno