Nesouhlasím, napsané je to pěkně a určitá míra "nasranosti" je u stížnosti vždy žádoucí.MOp píše:Dopis je moc utocny, odpovedi budou strohe a jasne - ve stylu protoze jsme se tak rozhodli na zaklade zadosti MC a prepravnich pruzkumu..
Provoz na linkách
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Provoz na linkách
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dopis je moc utocny, odpovedi budou strohe a jasne - ve stylu protoze jsme se tak rozhodli na zaklade zadosti MC a prepravnich pruzkumu..
-
gabuliatko
- Uživatel
dopis je hezky, coz o to, ale predstava ze panove z jakekoli organizace budou polemizovat se sotousi je smesna. Bych chvili vyckal, vratit zmenu 19/24 by nemelo byt zas tak bolestive a pokud si ji lide pres OU P10 vydupou, jen dobre. S M22 to bude zajimavejsi, zatim se jevi jako vzduchovozic nejen na okrajich. Nakonec se prijde na to, ze staci 22 v zakladnim intervalu a bude. Vic jsem zvedav jak si povede dispecink pri jakekoliv mimoradnosti. Stridani na IPP je prasarna a postavani sevcu na stridacim bode nedustojne DPP, ale evidentne to nikomu nevadi.
Posledni poznamka, zmeny se mely udelat najednou a ne postupne zkoumat co to s verejnosti udela.
Posledni poznamka, zmeny se mely udelat najednou a ne postupne zkoumat co to s verejnosti udela.
Nu, pěkné. Jen dodám, že boj s větrnými mlýny jsem po několita letech u DP dávno vzdal. ROPID je něco obdobného.
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Napsal jsem pánům plánovačům na ROPID jakýsi otevřený mail (viz příloha). Uvidím, jestli se budou obtěžovat odpovědět, momentálně prý mají dovolenou (proč asi?
) Díky všem za podněty, které jsem do něj bez dovolení použil.
-
gabuliatko
- Uživatel
... urcite neni zlepseni dopravni obsluhy Vrsovic a prilehleho okoliMOp píše:Idea otce myšlenky změny ...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je mi známo, ze sedmičky metrolinka být nemá. Ano, mělo se spojit a podporuji myšlenku spojit (nebo převlíkat) 4+19 resp. 6+19 (nešlo by provést to, co se plánuje) a 24 ponechat v puvodni trase, ci zkrátit jak je nyni.
Idea otce myšlenky změny 19 a 24 spočívala v zavedení prokladu 19 a 26 tak, že pro cestující ze zastávek Nádraží Strašnice či Na Hroudě bude jezdit střídavě 22 (do centra) a 19/26 (k metru - nenápadně připomíná vznik další metrolinky) po 2 minutách místo 3 linek ke Koh-i-nooru a jen jedné k metru. Praxi pozorujeme všichni ..
Kulihrášek Béďa a ostatní íRopidáci co to zde čtou se k tomu nevyjádří?
Idea otce myšlenky změny 19 a 24 spočívala v zavedení prokladu 19 a 26 tak, že pro cestující ze zastávek Nádraží Strašnice či Na Hroudě bude jezdit střídavě 22 (do centra) a 19/26 (k metru - nenápadně připomíná vznik další metrolinky) po 2 minutách místo 3 linek ke Koh-i-nooru a jen jedné k metru. Praxi pozorujeme všichni ..
Kulihrášek Béďa a ostatní íRopidáci co to zde čtou se k tomu nevyjádří?
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Cestujícímu se nelíbilo, že do pátku 29.8. mohl jet i onou 6 na Kubánské náměstí, vyčkávat na rohu a vyhlížet 19 ze smyčky nebo 7... Nyní musí jet buď 6/24 na Kubánské náměstí a čekat na 7, nebo sice na půlenou 22, ale jít pěšky z Průběžné, případně opět čekat na onu 7, nebo jet 22 za roh, a tam "proti srsti" jet 19 či 26.... Zkrátka, zatímco půlení 22 jsem ochoten pochopit (ono je asi opravdu jedno, jestli jede vláček ve složení 22/23/22 nebo 22/22/22, naopak na tom vydělali na okrajích /až na Bílou Horu, že, kam třeba teď v případě MU na lince 22 nic nepojede, vlastně pokud se něco "podělá" na 22, nepojede NIC od Královského Letohrádku až po Malovanku...../) prohoz tras linek 19 a 24 NECHÁPU a asi nejsem sám.... Možná už stálo za úvahu opravdu sloučit 19 a 6.... Navíc ropidí plánované zkrácení linky 6 na Zámeckou bude znamenat likvidaci spojení z Otakarovy na IPP a ač se to nezdá, Synkáč není "za rohem" pro dost našich cestujích. Chápu přestupný tarif, ale přestup beru, pokud mi linka jedoucí jinam nebo dál přijede do té samé zastávky.... Nikoliv za vzdálený roh....Absolut píše:Petře, Tvůj příklad z Otakarovy je ukázka systémovosti proběhlých změn. Když na Otakarově vlastně tři linky jednou dohromady "nikam" (cestujícímu se předpokládám nelíbilo, že přišel o přímou 24 tam, kam chtěl), tak už je přece bez problému možné nahradit je jednou metrolinkou...
Vzpomeňme si na to, jak byla již jednou linka 19 v rámci změn převedena do sól i v pracovní dny. Sóla byla plná, a to i v úseku Strašnická - Kubánské náměstí a tak dostala d-19 nejdřív interval 6 minut (nesystémový v době přechodu na základní interval 8 minut) a pak se na ní vrátily dvojice...
- Absolut
- Moderátor
Petře, Tvůj příklad z Otakarovy je ukázka systémovosti proběhlých změn. Když na Otakarově vlastně tři linky jednou dohromady "nikam" (cestujícímu se předpokládám nelíbilo, že přišel o přímou 24 tam, kam chtěl), tak už je přece bez problému možné nahradit je jednou metrolinkou...
Vzpomeňme si na to, jak byla již jednou linka 19 v rámci změn převedena do sól i v pracovní dny. Sóla byla plná, a to i v úseku Strašnická - Kubánské náměstí a tak dostala d-19 nejdřív interval 6 minut (nesystémový v době přechodu na základní interval 8 minut) a pak se na ní vrátily dvojice...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Navíc včera se mi s linkou 7 zadařilo.... Byl jsem seřván na Otakarově, k čemu je jim vedení 3 linek z téhle zastávky, když jen 7 jede "někam", 6 a 24 skončí v půlce cesty na Kubánském náměstí. V odpolední špičce jsem nepobíral cestující a na Průběžné jich dost musel nechat. Asi jsem se trefil do nějaké "díry", ale byl to opruz. Samozřejmě seřván byl řidič, nikoliv ***** z Ropidu, co to vymyslel. Moje prababička říkávala, že je to změna pro změnu. Zkrátka aby se ukázalo, že někdo vyvíjí činnost....Jabberwocky píše:Aha. No tak koukám, že to asi opravdu nebyl tak dobrý nápad, jak to na první pohled vypadalo. Ještě že za to nejsem zodpovědnej
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Aha. No tak koukám, že to asi opravdu nebyl tak dobrý nápad, jak to na první pohled vypadalo. Ještě že za to nejsem zodpovědnej 
- Petr
- Provozovatel
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě. Pro linku 7 to má jednu bezvadnou výhodu. Pokud se ta 19 a 26 netrhnou, čeká za nimi linka 7 na Průběžné 3 cykly SSZ než může jet, protože obě linky odbočují vlevo, žeAbsolut píše:D-7 bohužel jezdí podle plotu - a to ve špičkách celou dobu 2/1999 - dodnes, kdy mám co dočinění s oblastmi kolem Kubáně.
Včera jsem skoro zuřil, když jsem na zastávce Želivského z.c. zjistil, že v Pdšo má d-19 a d-26 ve společném úseku Mezi Hřbitovy -> Nádraží Strašnice proklad 0-8, tzn. Zvolánkův konvoj.
- Absolut
- Moderátor
D-7 bohužel jezdí podle plotu - a to ve špičkách celou dobu 2/1999 - dodnes, kdy mám co dočinění s oblastmi kolem Kubáně.
Včera jsem skoro zuřil, když jsem na zastávce Želivského z.c. zjistil, že v Pdšo má d-19 a d-26 ve společném úseku Mezi Hřbitovy -> Nádraží Strašnice proklad 0-8, tzn. Zvolánkův konvoj.
JWK: Spojením na Palmovku bych mohl argumentovat taky. Dříve z Kubáně bylo, nyní není. Navíc si myslím, že oblast Průběžné již dříve byla obsluhována dobře. Tam k žádné velké změně nedošlo. Jen místo 22 a 23 jezdí častěji 22. Suma sumárum změny jedné straně (Průběžná a okolí) nic moc nepřinesla a straně druhé (okolí Kubáně) situaci jednoznačně zhoršila. Čas, který by pozřela případná pěší doprava na Strašnickou, raději věnuji svému synkovi.