Provoz na linkách

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz na linkách

Příspěvek od demon » 02.9.2008 19:32

MOp píše:Dopis je moc utocny, odpovedi budou strohe a jasne - ve stylu protoze jsme se tak rozhodli na zaklade zadosti MC a prepravnich pruzkumu..
Nesouhlasím, napsané je to pěkně a určitá míra "nasranosti" je u stížnosti vždy žádoucí.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 02.9.2008 17:42

Dopis je moc utocny, odpovedi budou strohe a jasne - ve stylu protoze jsme se tak rozhodli na zaklade zadosti MC a prepravnich pruzkumu..

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 02.9.2008 16:57

dopis je hezky, coz o to, ale predstava ze panove z jakekoli organizace budou polemizovat se sotousi je smesna. Bych chvili vyckal, vratit zmenu 19/24 by nemelo byt zas tak bolestive a pokud si ji lide pres OU P10 vydupou, jen dobre. S M22 to bude zajimavejsi, zatim se jevi jako vzduchovozic nejen na okrajich. Nakonec se prijde na to, ze staci 22 v zakladnim intervalu a bude. Vic jsem zvedav jak si povede dispecink pri jakekoliv mimoradnosti. Stridani na IPP je prasarna a postavani sevcu na stridacim bode nedustojne DPP, ale evidentne to nikomu nevadi.

Posledni poznamka, zmeny se mely udelat najednou a ne postupne zkoumat co to s verejnosti udela.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 02.9.2008 16:43

Nu, pěkné. Jen dodám, že boj s větrnými mlýny jsem po několita letech u DP dávno vzdal. ROPID je něco obdobného.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 02.9.2008 16:34

@3644

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 02.9.2008 16:17

Napsal jsem pánům plánovačům na ROPID jakýsi otevřený mail (viz příloha). Uvidím, jestli se budou obtěžovat odpovědět, momentálně prý mají dovolenou (proč asi? :D ) Díky všem za podněty, které jsem do něj bez dovolení použil.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 02.9.2008 11:55

MOp píše:Idea otce myšlenky změny ...
... urcite neni zlepseni dopravni obsluhy Vrsovic a prilehleho okoli

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 02.9.2008 11:03

Pokud je mi známo, ze sedmičky metrolinka být nemá. Ano, mělo se spojit a podporuji myšlenku spojit (nebo převlíkat) 4+19 resp. 6+19 (nešlo by provést to, co se plánuje) a 24 ponechat v puvodni trase, ci zkrátit jak je nyni.
Idea otce myšlenky změny 19 a 24 spočívala v zavedení prokladu 19 a 26 tak, že pro cestující ze zastávek Nádraží Strašnice či Na Hroudě bude jezdit střídavě 22 (do centra) a 19/26 (k metru - nenápadně připomíná vznik další metrolinky) po 2 minutách místo 3 linek ke Koh-i-nooru a jen jedné k metru. Praxi pozorujeme všichni ..

Kulihrášek Béďa a ostatní íRopidáci co to zde čtou se k tomu nevyjádří?

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.9.2008 10:36

Absolut píše:Petře, Tvůj příklad z Otakarovy je ukázka systémovosti proběhlých změn. Když na Otakarově vlastně tři linky jednou dohromady "nikam" (cestujícímu se předpokládám nelíbilo, že přišel o přímou 24 tam, kam chtěl), tak už je přece bez problému možné nahradit je jednou metrolinkou...

Vzpomeňme si na to, jak byla již jednou linka 19 v rámci změn převedena do sól i v pracovní dny. Sóla byla plná, a to i v úseku Strašnická - Kubánské náměstí a tak dostala d-19 nejdřív interval 6 minut (nesystémový v době přechodu na základní interval 8 minut) a pak se na ní vrátily dvojice...
Cestujícímu se nelíbilo, že do pátku 29.8. mohl jet i onou 6 na Kubánské náměstí, vyčkávat na rohu a vyhlížet 19 ze smyčky nebo 7... Nyní musí jet buď 6/24 na Kubánské náměstí a čekat na 7, nebo sice na půlenou 22, ale jít pěšky z Průběžné, případně opět čekat na onu 7, nebo jet 22 za roh, a tam "proti srsti" jet 19 či 26.... Zkrátka, zatímco půlení 22 jsem ochoten pochopit (ono je asi opravdu jedno, jestli jede vláček ve složení 22/23/22 nebo 22/22/22, naopak na tom vydělali na okrajích /až na Bílou Horu, že, kam třeba teď v případě MU na lince 22 nic nepojede, vlastně pokud se něco "podělá" na 22, nepojede NIC od Královského Letohrádku až po Malovanku...../) prohoz tras linek 19 a 24 NECHÁPU a asi nejsem sám.... Možná už stálo za úvahu opravdu sloučit 19 a 6.... Navíc ropidí plánované zkrácení linky 6 na Zámeckou bude znamenat likvidaci spojení z Otakarovy na IPP a ač se to nezdá, Synkáč není "za rohem" pro dost našich cestujích. Chápu přestupný tarif, ale přestup beru, pokud mi linka jedoucí jinam nebo dál přijede do té samé zastávky.... Nikoliv za vzdálený roh.... :roll: #-o

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 02.9.2008 10:27

Petře, Tvůj příklad z Otakarovy je ukázka systémovosti proběhlých změn. Když na Otakarově vlastně tři linky jednou dohromady "nikam" (cestujícímu se předpokládám nelíbilo, že přišel o přímou 24 tam, kam chtěl), tak už je přece bez problému možné nahradit je jednou metrolinkou...

Vzpomeňme si na to, jak byla již jednou linka 19 v rámci změn převedena do sól i v pracovní dny. Sóla byla plná, a to i v úseku Strašnická - Kubánské náměstí a tak dostala d-19 nejdřív interval 6 minut (nesystémový v době přechodu na základní interval 8 minut) a pak se na ní vrátily dvojice...

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.9.2008 9:58

Jabberwocky píše:Aha. No tak koukám, že to asi opravdu nebyl tak dobrý nápad, jak to na první pohled vypadalo. Ještě že za to nejsem zodpovědnej :devilsmokin
Navíc včera se mi s linkou 7 zadařilo.... Byl jsem seřván na Otakarově, k čemu je jim vedení 3 linek z téhle zastávky, když jen 7 jede "někam", 6 a 24 skončí v půlce cesty na Kubánském náměstí. V odpolední špičce jsem nepobíral cestující a na Průběžné jich dost musel nechat. Asi jsem se trefil do nějaké "díry", ale byl to opruz. Samozřejmě seřván byl řidič, nikoliv ***** z Ropidu, co to vymyslel. Moje prababička říkávala, že je to změna pro změnu. Zkrátka aby se ukázalo, že někdo vyvíjí činnost.... #-o

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 02.9.2008 9:36

Aha. No tak koukám, že to asi opravdu nebyl tak dobrý nápad, jak to na první pohled vypadalo. Ještě že za to nejsem zodpovědnej :devilsmokin

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.9.2008 9:30

Absolut píše:D-7 bohužel jezdí podle plotu - a to ve špičkách celou dobu 2/1999 - dodnes, kdy mám co dočinění s oblastmi kolem Kubáně.

Včera jsem skoro zuřil, když jsem na zastávce Želivského z.c. zjistil, že v Pdšo má d-19 a d-26 ve společném úseku Mezi Hřbitovy -> Nádraží Strašnice proklad 0-8, tzn. Zvolánkův konvoj.
Samozřejmě. Pro linku 7 to má jednu bezvadnou výhodu. Pokud se ta 19 a 26 netrhnou, čeká za nimi linka 7 na Průběžné 3 cykly SSZ než může jet, protože obě linky odbočují vlevo, že #-o

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 02.9.2008 8:26

D-7 bohužel jezdí podle plotu - a to ve špičkách celou dobu 2/1999 - dodnes, kdy mám co dočinění s oblastmi kolem Kubáně.

Včera jsem skoro zuřil, když jsem na zastávce Želivského z.c. zjistil, že v Pdšo má d-19 a d-26 ve společném úseku Mezi Hřbitovy -> Nádraží Strašnice proklad 0-8, tzn. Zvolánkův konvoj.

Lister
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lister » 01.9.2008 20:43

JWK: Spojením na Palmovku bych mohl argumentovat taky. Dříve z Kubáně bylo, nyní není. Navíc si myslím, že oblast Průběžné již dříve byla obsluhována dobře. Tam k žádné velké změně nedošlo. Jen místo 22 a 23 jezdí častěji 22. Suma sumárum změny jedné straně (Průběžná a okolí) nic moc nepřinesla a straně druhé (okolí Kubáně) situaci jednoznačně zhoršila. Čas, který by pozřela případná pěší doprava na Strašnickou, raději věnuji svému synkovi.

Zamčeno