Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
admirak

Příspěvek od admirak » 28.3.2007 23:02

Jabberwocky píše:Asi věděl, že se jde do parku, tak na co košík ;-)
Na jahody, ne? :lol:

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 28.3.2007 22:55

admirak píše:Navíc neměl košík.
Asi věděl, že se jde do parku, tak na co košík ;-)

admirak

Příspěvek od admirak » 28.3.2007 22:50

Jabberwocky píše:Nedávno se tu řešilo, že se v takovém případě má mačkat znamení k řidiči. I když tam šlo o mamču s dítětem. Bral by se případ se psem za zneužití, jež se trestá, nebo měl řidič zastavit a pustit obézní paní ven? Toť otázka...
To ano, já to sledoval z povzdálí z venku. A cpala se s ním do posledních dveří, kde neměla se psem co dělat. Navíc neměl košík.

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 28.3.2007 22:45

Jabberwocky píše:Jak je to se 14T netuším - tam snad pískají i asynchronní motory, tak by to bylo možná složitější.
No složitější by to sice bylo, ale jinak řešitelné. U Progressu taky pískají motory. I když méně protože ss. motory nemají magnetický obvod složen z plechů.
Objasnění pískání zde: http://metroweb.cz/diskuze/viewtopic.php?p=45903#45903
Problém je, že pro vyšší pracovní frekvenci je všechno složitější a dražší. Takže pokud si to někdo nevyžádá jako nutnou podmínku, asi se o to snažit nebudou.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 28.3.2007 22:44

admirak píše:... tak jsem dnes viděl takovou příhodu.
Nedávno se tu řešilo, že se v takovém případě má mačkat znamení k řidiči. I když tam šlo o mamču s dítětem. Bral by se případ se psem za zneužití, jež se trestá, nebo měl řidič zastavit a pustit obézní paní ven? Toť otázka...

admirak

Příspěvek od admirak » 28.3.2007 22:36

Oskar píše:Neboj nebudeme. Jak se píše jinde, nový firmware v Progressu, co má třeba 8251, 8251, či 9052 už nepíská. Asi posunuli pracovní kmitočty do ultrazvuku. Tak budou trpět jen psi :?
Když mluvíš o těch psech, tak jsem dnes viděl takovou příhodu. Příjížděla mi 4ka na mírák a tam stál malej pejsek s pěkně obezní paní. Ta paní se cpala s tím psem hned do dveří a čokla táhla za sebou a jak ho táhla tak on s motal lidma mezi nohama. Tak se jeden pán naštval a toho psa kopnul pod schody u posledních dveří. Bylo slyšet jenom zakňučení a pak nic, rozezněla se výstraha a panička zjistila že vodídko vede ven, začala tam histerčit a vodítko pustila. Vodítko se pak ztratilo pod tramvají a pejsek zdrhnul. Panička se tam marně dobývala ven, ale moc se jí to nevedlo. Psa jsem viděl utíkat do parku a dál jsem to neřešil. Asi utíkal kvůli tomu kmitočtu.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 28.3.2007 22:32

A přitom by u progressů stačilo vyladit to někam mimo slyšitelné frekvence. Kdosi tu před nedávnem psal, že pro nějaké švýcarské město (Ženeva?) taková úprava existuje. Jak je to se 14T netuším - tam snad pískají i asynchronní motory, tak by to bylo možná složitější.

Edit: To mi to psaní trvalo tak dlouho? :-) Nu a psi ať trpí ... jako psi. Psům psí smrt a tak ;-)

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 28.3.2007 22:28

Jabberwocky píše:Jen počkej, až bude na ulici takhle pištět všechno. Abychom ještě nevzpomínali se slzou v oku na odporáky. Já když sedím v práci u otevřeného okna, odporák ve Spálené nebo Lazarské nezaregistruji. Progress a Porschetru ano.
Neboj nebudeme. Jak se píše jinde, nový firmware v Progressu, co má třeba 8251, 8251, či 9052 už nepíská. Asi posunuli pracovní kmitočty do ultrazvuku. Tak budou trpět jen psi :?

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 28.3.2007 22:23

Jabberwocky píše:Jen počkej, až bude na ulici takhle pištět všechno. Abychom ještě nevzpomínali se slzou v oku na odporáky. Já když sedím v práci u otevřeného okna, odporák ve Spálené nebo Lazarské nezaregistruji. Progress a Porschetru ano.
Ó jak přesné! Poršetru slyším na hony daleko, z Progressu mi vstávaj vlasy už takovejch 300m dopředu. co např. dnes vyváděl Progress 83xx (xx možná 22), to bylo nechutné! :twisted: celou xestu tence pištěl a kňučel. Jeslti se zrovna rozjížděl, bezdil nebo se šinul ke Karláku (nikdy ne víc než 20), bylo jedno. Prostě kníík, píísk neustále a nepřetzžitě. :smt067 Dokonce i když stál tak velmi tichounce bzukal. Já myslela, že mi šibne, než jsem od Národky dojela na Karlák. @3646

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 28.3.2007 21:51

Oskar píše:No a Poršetra, ta výzbroj to je nádhera. Připomíná mi to zvuk nějaké vesmírné lodi ze sci-fi.
Jen počkej, až bude na ulici takhle pištět všechno. Abychom ještě nevzpomínali se slzou v oku na odporáky. Já když sedím v práci u otevřeného okna, odporák ve Spálené nebo Lazarské nezaregistruji. Progress a Porschetru ano.

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 28.3.2007 21:16

admirak píše:S výstrahou u T6ky s tebou souhlasím a u nízké kachničky také... Ale bzučící zvuk u T6ky moc nemusím, mám radši zvuk z nízké kachny...
Já mám rád všechny polovodičové výzbroje. S tyristory si pro sebe bzukám, s Progressem si pro sebe pískám. Teda trochu mi vadí kňučení "nerekuperace". No a Poršetra, ta výzbroj to je nádhera. Připomíná mi to zvuk nějaké vesmírné lodi ze sci-fi.

admirak

Příspěvek od admirak » 28.3.2007 20:59

2217 píše:Jj. Pištění výstrahy Téšestek mi de hroizně moc na nervy. Nejlepší výstrahu má nízká kachna. Úplně stačí a přiotm nerve uši. Chjválím. Co se zvuků za jízdy tram týče, dožírají mě Progressy s tím svým uíííí! Knííííkuúúúúiíííít!!! A potom Porše, když jede po ulici tak taky eěsivě piští. Připomíná to staré konvice na čaj. Zato výzbroj T6 je mi vysloveně příjemná na poslech. Bzučí to moc hezky. :lol:
S výstrahou u T6ky s tebou souhlasím a u nízké kachničky také... Ale bzučící zvuk u T6ky moc nemusím, mám radši zvuk z nízké kachny...

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 28.3.2007 20:55

Jj. Pištění výstrahy Téšestek mi de hroizně moc na nervy. Nejlepší výstrahu má nízká kachna. Úplně stačí a přiotm nerve uši. Chjválím. Co se zvuků za jízdy tram týče, dožírají mě Progressy s tím svým uíííí! Knííííkuúúúúiíííít!!! A potom Porše, když jede po ulici tak taky eěsivě piští. Připomíná to staré konvice na čaj. Zato výzbroj T6 je mi vysloveně příjemná na poslech. Bzučí to moc hezky. :lol:

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 28.3.2007 20:36

DavidD píše:Ano jde, stačí ztisknout zelené tlačítko a výstraha se vypne....vedlejší účinek to má, že pokud jsou otevřené jen některé dveře, tak se po stisku zeleného tlačítka otevřou všechny.
A co tedy stisknout žluté, to by nepomohlo?
Stejně to většina řidičů nedělá. A to asi proto, že červené tlačítko mačkají ukazováčkem pravačky, takže přimačkávání zeleného či žlutého je dost neergonomické, tak radši vypískají kaštany.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 28.3.2007 20:19

I.am.good píše:Na T6 by šly zavřít dveře jen bez výstrahy a to přepnutím blokování dveří + odbržděním pákou (samy se hned zavřou). Pak ještě možná vypnout/zapnout řízení (po zapnutí se automaticky dveře zavírají - teda alespoň na KT8).
přepínač blokování jsem nezkoušel - dnes ověřím
zapnutí a vypnutí řízení nepomůže
já bych to nouzově udělal přes krabičku za "nárazníkem" a odjel manipulačně

Zamčeno