Provoz na linkách

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
MF
Uživatel

Re: Provoz na linkách

Příspěvek od MF » 20.4.2008 16:45

No pro mě a ani pro ostatní to problém není. Když tam nebudu celý den, tak OK. Je jasné, že to je ale nepopulární práce. Jde o to, že se musí hlídat někdo jestli svoji práci dělá správně, protože 80pct řidičů by s sebou mělo vozit dispečera natrvalo! (všichni víme jací jsou mezi námi ******). Navíc prostřídat se ve čtyřech nelze, protože o víkendu se staví jen tři vozidla. Když je pak nějaká nehoda a k tomu se přidá třeba ještě něco, tak tam skejsneš na furt a nemůžeš říct do vysílačky, že si bereš pauzu na oběd a ať se teda provoz na tu půlhodinu zastaví.

S tím maratonem to je vždy pěkná pakárna. To ovšem zdá se nikomu nevadí že jsou odklony každou hodinu jinak. Vozíčkář nevozíčkář atd. To samé jsou vládní kolony - hrozně populární činnost. Hlídají se tramvaje, aby náhodou nevjely do cesty či nestály tam, kde by se těleso případně použilo pro objetí kolony jiných vozidel (oni by to asi ti policajti sami nezvládli) :evil: Už vidím, jak třeba v Německu čeká prezident, až tam místní dispeřeři zastaví tramvaje, aby mohl laskavě projet =D> Já vždycky když už ta kolona jede okolo, tak si stoupnu zády a jako si zavazuji tkaničky a ukáži tak vlastně pozadí. Tím dávám jasně najevo mou náklonost politikům :lol:

Ta narážka na jízdu na oběd do Hlubočep je jako co? My máme nárok na přestávku stejně jako ostatní. Když se kouknu do vlakového JŘ tak si přečtu, že tramvaják má službu třeba 7,5 hodiny z nich je 3,5 hodiny neřízení a 4 hodiny řízení. Takže to nám ty Hlubočepy závidíte? Když sami toho dost prostojíte, nebo prokecáte na Palmovce? Kolikrát už jsem tam to jídlo nechal a jel na nehodu! Třeba ve středu jsem dělal hned po nástupu do práce nehodu na Kulaťáku, sotva jsme se s parťákem v cca 9:30 dokompletovali, tak jsme jeli na Horoměřickou na další, následně na cizí na Špejchar a pak po desetiminutách na napadení na Štros. No a najednou bylo po jedenácté, v práci o 5:45 hod. Najeto cca 35 km a z toho 25 na maják. Přestávka až okolo 14 hodiny + dva protokoly a konec směny v 17:45 v nedohlednu. A to ještě se modlit, abych nechytil něco v 17:15 hod...

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 20.4.2008 14:50

pawel píše:Dobrý den,
stěžuji si na nevypravení nízkopodlažních vozů na linky 3,14 a 24 o tomto víkendu...
=D> =D> =D>

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 20.4.2008 12:36

MOp píše:Zásadní chybou bylo centralizovat 14T do jedné vozovny. Chápu, že vozy ve strašnické vozovně získavaly patinu a bylo nutné je nějakým způsobem přemístit, ale myslím si, že je měly dostat Pankrác nebo Vokovice. Ztrácí se tím přirozené pokrytí všech linek nízkopodlažními vozy. K čemu je, že na 10 a 20 momentálně jezdí skoro samé np vozy, když je celé město bez nich. Odpovím si sám - K HOVNU!
Navíc když je skoro polovina těchto nízkopodlažních spojů negarantována, to už je k hovnu dvakrát! (chápu sice, že je nutné udělat určitou provozní zálohu, kdyby se něco rozbilo nebo nabouralo, ale téměř polovina vozů už se mi zdá jako trochu velká záloha...) [-o<

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 20.4.2008 12:36

Petr píše:A není možná ještě větší chybou to, že nikomu zatím nedocvaklo, že i Motol může tyhle vozy vypravovat kamkoliv? Jde nám o cestující, jak se tvrdí, tak by stálo za to, trošku oprášit vypravení a prostě přizpůsobit vypravení Motola tomu, aby se nízké vozy objevovaly po celé Praze.
souhlas, zcela přesně...

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 20.4.2008 12:34

Komu: <stiznosti.podnety@dpp.cz>
Předmět: nevypravení nízkopodlažních vozů na linky 3,14 a 24
Datum: 20.04.2008 12:32
Důležitost: 3
Velikost: 1321

Dobrý den,

stěžuji si na nevypravení nízkopodlažních vozů na linky 3,14 a 24 o tomto víkendu. Je mi známo, že vozy typu KT8N mají zakázaný průjezd v oblouku z Národní třídy ke Karlovým lázním (pravidelně linka 18), stejně jako 14T nesmějí do úseku křižovatka Národní divadlo - křižovatka Mánes (pravidelně linka 17). To znamená, že bylo pro dotčené linky odkloněné z Vodičkovy ul. znemožněno nasazení vozů KT8N, avšak pro vozy 14T by tento odklon nebyl žádný problém. Proto nechápu jejich nevypravení na motolské kurzy linek 3 a 14, resp. na linku 24.

Nastalá situace více než znepříjemnila cestování všem těm, kdo nízkopodlažní vozy pravidelně využívají. Nehledě na to, že na dotčených linkách jezdí tento typ vozů (ať už KT8N či 14T) již stabilně a dlouhodobě. Bohužel jsem přesvědčen, že takové jednání nesvědčí dobrému jménu Dopravního podniku.

S pozdravem

xyz

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 20.4.2008 12:32

Damir Holas píše:Přesně tak, házet je do jedný vozovny byla obrovská chyba...
A není možná ještě větší chybou to, že nikomu zatím nedocvaklo, že i Motol může tyhle vozy vypravovat kamkoliv? Jde nám o cestující, jak se tvrdí, tak by stálo za to, trošku oprášit vypravení a prostě přizpůsobit vypravení Motola tomu, aby se nízké vozy objevovaly po celé Praze. Když Vokovice s Hloubětínem mohou mít 21, Žižkov 13, proč Motol nemůže mít 18, 22 (např.). Proč např. O víkendu Vokovice nemohou své wany GARANTOVANĚ vypravovat na linku 7, která garance má ve všední dny, ale o víkendech ne, neb tam jsou sóla. Stačilo by občas uvažovat a prostě do toho šlápnout. Sebrat VOkovické vozovně linku 21 (kam přebytečné wany stejně často vysílá) a přidělit jí linku 7. Zkrátka proč "někde" úplná blbost jde a "jinde" argumenty podložené požadavky selhávají. Proč.... #-o

8251
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 8251 » 20.4.2008 12:21

To aby se prestali vyrabet 14T a pustit se do wan.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 20.4.2008 12:20

MOp píše:Zásadní chybou bylo centralizovat 14T do jedné vozovny. Chápu, že vozy ve strašnické vozovně získavaly patinu a bylo nutné je nějakým způsobem přemístit, ale myslím si, že je měly dostat Pankrác nebo Vokovice.
Přesně tak, házet je do jedný vozovny byla obrovská chyba...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 20.4.2008 11:59

Problém nebagatelizuji, ale vím, že s tím prostě nic nenadělám. Jediné řešení je sehnat vozíčkáře a začít si stěžovat na patřičných místech... Opakované pokuty a tlak radnich na DPP, to je řešení.. Pak si možná někdo uvědomí, že je tu DPP pro lidi a ne jen pro srandu králíkům..

Když jsou jednou v JR garantovány garance, mají být v dotčených úsecích i po dobu výluky! To samé platí pro NAD - byl-li na lince nasazen nízkopodlažní spoj, MUSÍ být na NAD nasazen také! To ale zatím nikdo z DPP nedokázal pochopit!

Zásadní chybou bylo centralizovat 14T do jedné vozovny. Chápu, že vozy ve strašnické vozovně získavaly patinu a bylo nutné je nějakým způsobem přemístit, ale myslím si, že je měly dostat Pankrác nebo Vokovice. Ztrácí se tím přirozené pokrytí všech linek nízkopodlažními vozy. K čemu je, že na 10 a 20 momentálně jezdí skoro samé np vozy, když je celé město bez nich. Odpovím si sám - K HOVNU!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.4.2008 11:39

MF píše:
9001 píše:A co bylo za problém, aby u ND stál dispečer a hlídal potkávačky?
Já Ti půjčím čepičku, vestičku a můžeš tam stát od rána do večera :x Bezva šichta stát někde celý den ve smradu v křižovatce :!: i když je víkend a je toho smradu trochu méně.
Souhlasím s Daromirem. Je to tvoje práce. Když je potřeba, tak musíš dělat i tohle a nejen sedět pohodlně v autě a jezdit do Hlubočep na obědy. :!:

Výluk trvala cca 8 hodin, jaký by byl problém kdyby jste se prostřídali třeba 4. To už by jste snad zvádli.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 20.4.2008 11:22

MOp, MF:
možná si ne úplně správně vykládám tón vašich příspěvků, ale zdá se mi, že celý problém úplně bagatelizujete. "nevyjely NP vozy hned na 3 linky? nojo, stalo se (mávnutí rukou)". já to považuju za hooodně velkou chybu a prohřešek, zejména s ohledem na to, že bylo možné na všechny jmenované linky NP kurzy bez větších obtíží vypravit.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 20.4.2008 10:49

MF píše:Já Ti půjčím čepičku, vestičku a můžeš tam stát od rána do večera :x Bezva šichta stát někde celý den ve smradu v křižovatce :!: i když je víkend a je toho smradu trochu méně.
MF, nezlob se na mě, ale řekl bych, že řízení provozu je náplní práce dispečera. Stěžovali jste si, když jste museli být v ulicích třeba při maratonu? Řekl bys tohle do očí někomu na vozíku, kdo se na 3 nebo 24 nedočkal nízkopodlažní tramvaje?

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 20.4.2008 10:36

a vcera do toho skoro cely den prselo ...

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 20.4.2008 4:18

9001 píše:A co bylo za problém, aby u ND stál dispečer a hlídal potkávačky?
Já Ti půjčím čepičku, vestičku a můžeš tam stát od rána do večera :x Bezva šichta stát někde celý den ve smradu v křižovatce :!: i když je víkend a je toho smradu trochu méně.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.4.2008 21:09

A co bylo za problém, aby u ND stál dispečer a hlídal potkávačky?

To jara. Na to jsem zapoměl :oops: Ale to teda máme NP tram na velký kulový. Protože třeba dnes nelze oficiálně vypravit na linku 3 a 24 NP tram. Protože wana = kachna s potkávačkami a 14 T vibrace :roll:

Zamčeno