Už je to mu asi týden co jsem 8151 viděl za 8153 na 22 kopat právě za pankrác, takže to bude pravda.demon píše:Pravděpodobně od včera, ještě by tam měla být buhvíproč i 8151, naopak v Hloubětíně jsou vedle "přestupu" staršího data 8326 až 8329 ještě soupravy 8340+8341 a 8354+8355.jaluh píše:Od kdy je souprava 8059+8027 na Pankráci? Dnes na 418/17...
Vypravení vozů
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypravení vozů
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně od včera, ještě by tam měla být buhvíproč i 8151, naopak v Hloubětíně jsou vedle "přestupu" staršího data 8326 až 8329 ještě soupravy 8340+8341 a 8354+8355.jaluh píše:Od kdy je souprava 8059+8027 na Pankráci? Dnes na 418/17...
Neznámematejtramvajkat3 píše:neznate nekdo vyjezdy po připade i zatahy 27 z HL,ŽI,SA diky.
-
matejtramvajkat3
neznate nekdo vyjezdy po připade i zatahy 27 z HL,ŽI,SA diky.
Aby bylo kam dávat 14T.rusty9039 píše:Proč vlastně v Motole vozů T6 tolik ubylo?
Proč vlastně v Motole vozů T6 tolik ubylo?
To je asi jasný, že když 15T není, tak na ní nemůže mít celá Praha papíry! Já píšu to, že od 1. 1. 2010 platí novela Předpisu O/2/2-9, kde se e zkratce píše to, že řidiči před přezkoušením si musí dodělat všechny typy tramvají. Po úspěšném přezkoušení budou teprve s těmito typy oprávněni jezdit. Novela tedy platí takřka rok, takže ještě dva roky bude trvat, než poslední řidič DP Praha bude mít všechno. Kdo bude chtít jít na přezkoušení a nebude mít všechny typy tramvají absolvovány, nebude připuštěn k přezkoušení. Samosebou se to netýká dvoosých vozů a zatím vozů 15T.MM-Mikulovsky píše:Ale jinak musím z uvedeného usuzovat, že papíry na všechny provozované typy budou mít všichni řidiči nikoliv za (MF uváděné) dva roky od teď, nýbrž za 3 od schválení 15T![/b]
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Doufám, že to byl vtip s s tím, že se bude s 15T jenom seznamovat. To zase bude průserů typu Motola.
K papírům na všechno. Ono jich zase tolik nebude (15T). Přece jenom do 3 let bude největší součást pořád parta T3R.P
K papírům na všechno. Ono jich zase tolik nebude (15T). Přece jenom do 3 let bude největší součást pořád parta T3R.P
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Půlka Žižkova třeba nemá papíry na nic jinýho než T3 a T6...MM-Mikulovsky píše:Máš pravdu i na PA jich je dosti...
Za běžných 9 kol na d-18 udělá 270 km denně, což za těch 22 dní (nepočítal jsem je, nějaký den taky stála) dá dohromady 6 tisíc km, do provozu šla s chybějícíma 12 tisícema, takže ještě 6 tisíc bude zbývat.MM-Mikulovsky píše:...pokud nebude do té doby schválena do běžného provozu součástí nebude, ale v opačném případě ano. Dnes jsem absolvoval školení a někdo tam vykřikoval neuvěřitelnou zprávu, že již s lidmi najela 10 tis. km - může ji někdo důvěryhodně vyvrátit přesnějším číslem? Mně odhadem vychází za 22 dnů provozu ani ne poloviční výše, protože tu kýmsi bylo uváděno cca 220km za den - což odpovídá i běžně jezdícím TRAM..
Když se nic nevys..., tak na konci listopadu bude mít odježdíno, výrobce požádá DÚ a když nebudou připomínky, zkraje roku může být schválená (jestli Škoda na správných místech přitlačí, tak i do konce roku).
To jsem sám zvědav jak toho dosáhnem, protože teď třeba týden nebyl v provozu ani jeden soustruh...MM-Mikulovsky píše:...za dva roky nebude již v platnosti značka S49 vyvěšená před úseky TT z onoho typu kolejnic, protože již všechny vozy prý budou muset povinně splňovat podmínky provozu po nich.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
demon: Máš pravdu i na PA jich je dosti, ale teď to skutečně je tak, že dle onoho zmiňovaného nařízení před přezkoušením (po uváděných třech letech) musí absolvovat fyzické seznámení a jízdy s těmi typy na něž dosud oprávnění neměli, protože v přezkoušení jsou otázky i na ně.
Zrovna jedna kolegyně se předevčírem zmiňovala, že na přelomu roku musí přezkoušení absolvovat a prý si zjišťovala, jak to bude mít s 15T. Odpovědí prý bylo, že pokud nebude do té doby schválena do běžného provozu součástí nebude, ale v opačném případě ano. Dnes jsem absolvoval školení a někdo tam vykřikoval neuvěřitelnou zprávu, že již s lidmi najela 10 tis. km - může ji někdo důvěryhodně vyvrátit přesnějším číslem? Mně odhadem vychází za 22 dnů provozu ani ne poloviční výše, protože tu kýmsi bylo uváděno cca 220km za den - což odpovídá i běžně jezdícím TRAM.
Ale jinak musím z uvedeného usuzovat, že papíry na všechny provozované typy budou mít všichni řidiči nikoliv za (MF uváděné) dva roky od teď, nýbrž za 3 od schválení 15T!
Na druhou stranu na školení uváděli zajímavý údaj, že za dva roky nebude již v platnosti značka S49 vyvěšená před úseky TT z onoho typu kolejnic, protože již všechny vozy prý budou muset povinně splňovat podmínky provozu po nich.
Zrovna jedna kolegyně se předevčírem zmiňovala, že na přelomu roku musí přezkoušení absolvovat a prý si zjišťovala, jak to bude mít s 15T. Odpovědí prý bylo, že pokud nebude do té doby schválena do běžného provozu součástí nebude, ale v opačném případě ano. Dnes jsem absolvoval školení a někdo tam vykřikoval neuvěřitelnou zprávu, že již s lidmi najela 10 tis. km - může ji někdo důvěryhodně vyvrátit přesnějším číslem? Mně odhadem vychází za 22 dnů provozu ani ne poloviční výše, protože tu kýmsi bylo uváděno cca 220km za den - což odpovídá i běžně jezdícím TRAM.
Ale jinak musím z uvedeného usuzovat, že papíry na všechny provozované typy budou mít všichni řidiči nikoliv za (MF uváděné) dva roky od teď, nýbrž za 3 od schválení 15T!
Na druhou stranu na školení uváděli zajímavý údaj, že za dva roky nebude již v platnosti značka S49 vyvěšená před úseky TT z onoho typu kolejnic, protože již všechny vozy prý budou muset povinně splňovat podmínky provozu po nich.
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Jeden kamarád z Motola taky donedávna neměl papíry na 14T, a to je co říct, když už v Motole se pomalu s ničim jinym nejezdí ...demon píše:No nevim, znam spoustu lidí, co se rozšíření na další typy už nějakej ten rok úspěšně vyhýbají...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No nevim, znam spoustu lidí, co se rozšíření na další typy už nějakej ten rok úspěšně vyhýbají... 
Neboj dožiješ, nejpozději do dvou let. Protože rok platí nový předpis O2/2, který nařizuje papíry na všechno. Přezkoušení je po třech letech, takže právě proto do té doby.pawel píše:jakým způsobem se to pak řeší, pokud má pořadí střídat řidič bez papírů na T6? mimochodem jsem zvědav, jestli se toho někdy dožijem, že se na T6 a další typy vyjma T3X naučí všichni....
No a když někdo nedopatřením má střídat vůz na který nemá papíry, tak přijede mix s betonem, obleje to a je z toho pomník.
jakým způsobem se to pak řeší, pokud má pořadí střídat řidič bez papírů na T6? mimochodem jsem zvědav, jestli se toho někdy dožijem, že se na T6 a další typy vyjma T3X naučí všichni....
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Střídá... Jenže když tu 22 vypravuje Motol s vokovickými vozy... No a pokud se pokazí, Motol nic jiného ne výměnu než T6 nemá...pawel píše:dnes na 22 vypravena T6. ono se nestřídá?
jinak kvituju zavření cvokovic, vozový park na lince 22 je s PA a KO T3RP hned o něco uživatelsky příjemnější.