Psal jsem to sem už mockrát, ale připadne mi, že spousta lidí tady chce mít na kolejích plno exotů a "krásných tramek". Jenže o tom MHD podle mě není - jestliže mám od něčeho čtyři kusy, z toho dva nepojízdné, pak logickým řešením není provoz exota, nýbrž jeho prodej, v případě nezájmu pak kovošrot. Lidi, zamyslete se, k čemu jsou proboha ČTYŘI vozy? Ve městě jako Praha se tramvaje (autobusy atd.) musejí provozovat nejlépe v několikasetkusových sériích. Proč zbytečně zaučovat lidi na údržbu čtyř vozů? Proč pro ně obstarávat náhradní díly po všech čertech? S RT6 to prostě už před deseti lety nevyšlo, tak nemá cenu brečet nad rozlitým mlékem. Ne že bych podezříval magistrát z nějaké přílišné fundovanosti, ale ono "nepřátelství" vůči RT6 mi přijde úplně logické. Spíš je mi divné, že se těch mrtvol nechtějí zbavit vehementněji. Abyste mi špatně nerozuměli - mně se ta tramvaj líbí a velmi želím toho, že se jich po pražských ulicích dnes neprohánějí stovky. Ale po stránce typu je RT6 mrtvá a jako taková patří na hřbitov.arny píše:Jako dopravce by mě asi sr..o, že mi dvě koleje zabírají vozidla co mi jsou k ničemu.
RT6N1 a RT6N2
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Odkrytovaný je to proto, že 9101 má odpálený brzdový kotouče a mají se vzít z 9104.Tombus píše:Důvod?
Trakčáky jsou v pohodě, s nima nic neni. O pět stránek dál jsem v příspěvku z 19.11.2006 19:36 popsal v čem je problém: viewtopic.php?t=546&postdays=0&postorder=desc&start=60arny píše:Chce to převinout trakčáky s vyšší odolností vinutí (pokuď jsem se správně dozvěděl, tak jsou podobný jako na T6A5 a u nich byly problémi s vhkostí) vyměnit kotouče a pár drobností a požádat znovu o zkušebky. Podle neověřených info z Pankráce 9101 je pojízdná a ... 9104 taky...
9104 je sice pojízdná, ale jen na jeden podvozek - takhle dojela naposledy z dílen na Pankrác. Na druhém podvozku nemá motory, ty jsou použity na 9101 a jestli teď přijde i o funkční brzdy, znamená to nejspíš její konec.
Opravdu je 9101 na BUSE 11 Černokostelecká. Doufám, že to nikdo nebude hrát s Apexem, abych to mohl vyfotit, až se dostanu na Pankrác.Sirka píše:To mě taky zarazilo (a mám pocit, že jedna má na Buse 18 Voz. Pankrác). Takový poslední připomenutí
9102 a 03 (zelený) jsou opravdu dost zaprášený 01 a 04 to jestě tak hrozný není.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já, když jsem to viděl, tak se u mě mísilo překvapení s radostí (úplně mi šel mráz po zádech, když jsem procházel prázdnym vozem a představoval si, jak kdysi jezdil. Btw jsou pěkně zaprášený), ale je fakt, že běžný provoz by byl lepší.arny píše:Pro mě nejsmutnější pohled v pražském DP V pořadí 9101, 04, 03 a 02 stojí vedle a není vidět.
To mě taky zarazilo (a mám pocit, že jedna má na Buse 18 Voz. Pankrác). Takový poslední připomenutí9101 měla na BUSE 11 Černokostelecká, kde jsou ty časy. Chce se mi z toho až brečet.
Z doslechu něco přes 20 mega. A 9101 už mohla jezdit, jen kdyby k tomu byla politická vůle na magistrátě a i v DP, tak mohla mít dávno Průkaz způsobilosti, ale problém pro DP je 14T. Co kdyby si náhodou lidi oblíbili víc RT6 než Poršáka. Vždyť je o deset let starší. Mě osobně se desing od Kotase líbí víc než Škodovka, ale to je věc názoru. Takže co udělat RT6N2. Chce to, aby se v Hostivaři převinout trakčáky s vyšší odolností vinutí (pokuď jsem se správně dozvěděl, tak jsou podobný jako na T6A5 a u nich byly problémi s vhkostí) vyměnit kotouče a pár drobností a požádat znovu o zkušebky. Podle neověřených info z Pankráce 9101 je pojízdná a mohla by testovat hned, 9104 taky a 9102 a 03 to už jsou opravdu vybrakovaný vlečnáky. Takže jestli to čte někdo z magistrátu nebo vedení strašně rád bych se RT6 někdy ještě svezl na lince 7, 11, 4. (ten kousek v ÚD opravdu málo). Jako dopravce by mě asi sr..o, že mi dvě koleje zabírají vozidla co mi jsou k ničemu.I.am.good píše:Stejně je velice zvláštní, že DP si objednal rekonstrukci u prasu a
-
I.am.good
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Sheep
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Skutocne si nemam ako overit kedy bola ktora T3R.P a od ktoreho roku, myslim ze som T3R.P a T3R.PV videl len 3x v zivote a k ziadnym dalsim materialom som sa nedostal.tramvajak píše:Tady je ale diskuzní fórum, zde může kdekdo psát kdovíjaký kraviny (což se také děje).
Vsetko o co viem otom je to ze namontovali do toho displeje, novy interier, IGBT vyzbroj u PV to bola zase nova vozova skrina