Možnosti rekonstrukcí
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- Karotka
- Uživatel
Starý T3 by měly kecat taky... vždycky nadskočím, když slyším "linka dvacet dvě" (snad už na ZŠ nás učili, že "dvě" a "pět" se v šumu mohou zaměnit, proto se má říkat "dva").
Ale nevím, jestli to vůbec je užitečné... když se mnohdy místo stanicující tramky ozve ta na opačné koleji a zároveň ta odjíždějící. Aspoň je to signál, že mám nastoupit jako živý informátor.
Ale nevím, jestli to vůbec je užitečné... když se mnohdy místo stanicující tramky ozve ta na opačné koleji a zároveň ta odjíždějící. Aspoň je to signál, že mám nastoupit jako živý informátor.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já si spíš jen myslím, že mnozí noční cestující po několika žejdlících pouze nedokáže zaostřit a proto jim studium informací trvá déle.Káem píše:Představa, že někdo neví, kam tramka jede je ti zřejmě zcela cizí. Mrkni se někdy na lidi zejména v nočních linkách, jak pozorně študují.
Minulou neděli jsem takto jednomu chlapíkovi v půl jedné v noci vysvětloval spojení nočkou z Černého Mostu na Rajskou Zahradu, poté co ho z několika taxíků vyhodili...
Doporucuji navstevu nejakeho mesta v zahranici, kde to vubec neznas. Pak pochopis, proc je ten jezevcik nalepeny nad vsemi dvermi. a stejne tak ocenis, ze na vnitrnim panelu se zobrazuje pouze nazev aktualni zastavky (za jizdy nasledujici) a cislo/pismeno linky.slimman píše:Nešotouš většinou nepotřebuje študovat celou trasu. A co třeba náhlá změna trasy nebo zaátahy a výjezdy ?
To jsem si vzpomnel na muj zazitek z Darmstadtu. Kolega me rekl, ze mam vystoupit na zastavce XY. Hlaseni jsem nerozumel, a jezevcik nebyl ... Nastesti byl vnitrni panel, ktery zobrazoval zastavky, coz me "zachranilo".
Naposledy upravil(a) adam_r dne 11.12.2006 23:55, celkem upraveno 1 x.
Samozřejmě mi není cizíKáem píše:Představa, že někdo neví, kam tramka jede je ti zřejmě zcela cizí. Mrkni se někdy na lidi zejména v nočních linkách, jak pozorně študují.
Nešotouš většinou nepotřebuje študovat celou trasu. A co třeba náhlá změna trasy nebo zaátahy a výjezdy ?Káem píše:To je trošku rozdíl, zastávkový jízdní řád a trasa ve voze... To sorry, ale to neberu. I při výluce mám na papírové ceduli podstatné uzlové body zastávky. Buse prostě usnadňuje život DP, ale ne cestujícím.
No právě že se snažím vžít do role nešotouše, já SAMOZŘEJMĚ znám trasu čehokoliv v MHD nazpaměť
Jo tohle už je dost omílané téma. Mě spíš štve, že se venku a vevenitř nezobrazují i některé hlavní zastávky. (píšu to už snad po stý.
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je trošku rozdíl, zastávkový jízdní řád a trasa ve voze... To sorry, ale to neberu. I při výluce mám na papírové ceduli podstatné uzlové body zastávky. Buse prostě usnadňuje život DP, ale ne cestujícím.Isidor píše:Celou trasu máš na každé zastávce...a při MU nebo dlouhodobé výluce (dost častý stav tady) se z papírové cedule nedovíš ani těch 9 zastávek
No právě že se snažím vžít do role nešotouše, já SAMOZŘEJMĚ znám trasu čehokoliv v MHD nazpaměť
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak já v tramvaji študuju třeba kolemjdoucí či okolo stojící sličné slečny a pokud takový materiál momentálně není k dispozici, mám pro tyto případy v kufříku značně neaktuální výtisk časopisu který odebírám, ale nestíhám si ho v klidu přečíst. Študium klasickýho papírovýho teploměru už mě dávno přestalo obohacovat...Káem píše:Demon: Úspěch spočívá v poznání, kdy se přestat snažit o zlepšení. Tak právě Buse jsou to překročení tý hraniceTo už jsme tu diskutovali, klasickej papírovej teploměr mě dovoluje študovat celou trasu, Buse jen devět (díky R31!) stanic dopředu.
Asi nebudu takovej šotouš jak ty, nemyslíš ?
Isidor: Ba ba, pravdu díš !