Možnosti rekonstrukcí
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
syverin: cedulky na zrcátkách absentují u všeho krom nemodernizovaných T3, páč buse/budník má číslo napravo -> do jisté míry by měl cedulku nahradit. ale je fakt, že ty cedulky mají své kouzlo (a smysl).
budníky obecně: ano, jsou dobré, ale jedině v provedení ringhoffer nebo s novým buse uvnitř. to co je na kachnách, je doopravdy výsměch - vyblitá modrá na zažloutlé bílé je k ničemu. inverze barev by tomu pomohla, však to tak taky bylo zamýšleno a v 80.letech / zkraje 90. tak u některých vozů prováděno. budníky á la KT jsou čitelné jen díky tomu, že KT jedzí na tak málo linkách. ale kdyby jezdily na karláku na 21,22,23,24, tak to nikdo z dálky nepozná, večer už vůbec ne.
budníky obecně: ano, jsou dobré, ale jedině v provedení ringhoffer nebo s novým buse uvnitř. to co je na kachnách, je doopravdy výsměch - vyblitá modrá na zažloutlé bílé je k ničemu. inverze barev by tomu pomohla, však to tak taky bylo zamýšleno a v 80.letech / zkraje 90. tak u některých vozů prováděno. budníky á la KT jsou čitelné jen díky tomu, že KT jedzí na tak málo linkách. ale kdyby jezdily na karláku na 21,22,23,24, tak to nikdo z dálky nepozná, večer už vůbec ne.
Naposledy upravil(a) pawel dne 11.12.2006 19:22, celkem upraveno 1 x.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
A není to jedno?syverin píše:... Abych se taky přidal:-), tak musím říct, že je mi docela jedno, jestli má vůz cedule nebo BUSE, ale štve mě, že začaly mizet takové ty malé cedulky ze zpětných zrcátek. Ve chvíli, kdy je naprostá většina zastávek v Praze dvojitá, a kdy se zhusta stává, že na zastávku přijedou/na zastávce stojí dva vlaky najednou, je takové konání pro mne nepochopitelné. Jak mám vědět, když vystoupím z metra na I.P. Pavlova, že za první 22 stojí 4, 10, 16, nebo 23?
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
... Abych se taky přidal:-), tak musím říct, že je mi docela jedno, jestli má vůz cedule nebo BUSE, ale štve mě, že začaly mizet takové ty malé cedulky ze zpětných zrcátek. Ve chvíli, kdy je naprostá většina zastávek v Praze dvojitá, a kdy se zhusta stává, že na zastávku přijedou/na zastávce stojí dva vlaky najednou, je takové konání pro mne nepochopitelné. Jak mám vědět, když vystoupím z metra na I.P. Pavlova, že za první 22 stojí 4, 10, 16, nebo 23?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je zajímavý, že tady brojíte proti pražský waně, coby představiteli designu poloviny minulého století, ovšem otřesně nevzhledné budníky jako představitele začátku minulého století, vynášíte do nebes...
To jsou ale paradoxy...
Přitom třebas Káem, coby propagátor střídaných přestávek a všemožných přejezdů vozů mezi linkami, by měl naopak současné buse vnímat jako maximální pokrok.
A nepřeháněj s tím poznáváním linky od křižovatky, běžnému cestujícímu stačí, když ví co to za tramvaj vjíždí do zastávky a k tomu jsou buse panely nejvodnější.
To jsou ale paradoxy...
Přitom třebas Káem, coby propagátor střídaných přestávek a všemožných přejezdů vozů mezi linkami, by měl naopak současné buse vnímat jako maximální pokrok.
A nepřeháněj s tím poznáváním linky od křižovatky, běžnému cestujícímu stačí, když ví co to za tramvaj vjíždí do zastávky a k tomu jsou buse panely nejvodnější.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
DJ- podle mě stačí číslo linky z dálky a zblízka pak směr, což ideálně klasické T3 splňovaly. Situace, kdy číslo je stejně velké jako X písmen za ním není uplně nej. Denně ráno na Strossu jedině to, že jsem šotouš a vím co na čem jezdí mě zachrańuje od větší části zmateného pobíhání, ale stejně z křižovatky 12 a 14 nerozeznám. Ale aspoň neběžím na 17 
Pawel: Nějak jsem chtěl napsat bývalé Německo, pak upřesnit a výsledek byl tohle... Jo takhle jo, solidně upravené ano, ale víš co bylo v Košicích, že jo.
Budníky jsou taky jednoznačně lepší než Buse. On Ringhoffer moc dobře věděl, proč je na ty tramvaje dělal.
Pawel: Nějak jsem chtěl napsat bývalé Německo, pak upřesnit a výsledek byl tohle... Jo takhle jo, solidně upravené ano, ale víš co bylo v Košicích, že jo.
Budníky jsou taky jednoznačně lepší než Buse. On Ringhoffer moc dobře věděl, proč je na ty tramvaje dělal.
Je zajímavé, že v jiných městěch Bohanzy mají také a jsou rychlé a silné. On to bude v programu, který si Praha asi objednala.Karotka píše:Dveře: Chtělo by to určitě výkonnější pohony. Nechápu, jak mohly projít Bahozy, když nepřetlačí ani tření gumy o lištu![]()
Okraje gum na křídlech by měly mít průřez jako 6 a 9, aby do sebe při zavření zapadly a těsnily. Potom by to chtělo gumy nebo "kartáče" buď na horní okraj křídel, nebo na horní hranu dveřního otvoru, a možná ještě jedny na spodní okraj křídel.
Zobrazovače informací: Jo, budník s BUSE, to je ono! Dobré pokračování prvorepublikové tradice![]()
Obrazovka LCD místo bočních orientací by taky nebyla špatná, ale když už, dal bych ji i zvenčí.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ty 2+2 by to uplne zazdily. Proc se asi vyhazovala tahle kombinace i z novych KT8D5N ? Staci se podivat na KT8 a odecist jeste nejakych 10-15 cm ze sirky ulicky.Karotka píše:Pvvs: Ne, jinak - myslel jsem to na T3R.P, ne T6 (ty jsem zmínil jen jako doklad nevhodnosti 2+1)... a teď koukám, že tam v popisu mám chybku. Jedno "1+1 po" má být před místo za středními dveřmi.
- Karotka
- Uživatel
Dveře: Chtělo by to určitě výkonnější pohony. Nechápu, jak mohly projít Bahozy, když nepřetlačí ani tření gumy o lištu
Okraje gum na křídlech by měly mít průřez jako 6 a 9, aby do sebe při zavření zapadly a těsnily. Potom by to chtělo gumy nebo "kartáče" buď na horní okraj křídel, nebo na horní hranu dveřního otvoru, a možná ještě jedny na spodní okraj křídel.
Zobrazovače informací: Jo, budník s BUSE, to je ono! Dobré pokračování prvorepublikové tradice
Obrazovka LCD místo bočních orientací by taky nebyla špatná, ale když už, dal bych ji i zvenčí.
Zobrazovače informací: Jo, budník s BUSE, to je ono! Dobré pokračování prvorepublikové tradice