To mi bylo 8 měsíců!Absolut píše:Ad 2217: Tahle představa mi vydržela do 5 let a první měsíc sockování kolem smyčky Fibichova mi vše vysvětlil... Olomouc, listopad 1985
Naivní dětské představy o tramvajích
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na lince 137 byly někdy kloubáky?
To mi asi uniklo, kdypak? Ten kopec na Malvazinky bych je chtěl vidět zdolávat.
Sergei-LBC píše:Snad nevadí, že to není až tak tramvajové - jako malý jsem vždycky považoval jakýkoli kloubový vůz za trolejbus. Např. při mé první jízdě pražskou MHD, B941 na 137. Myslel jsem si tak proto, že jsem byl odchován z Ústí nad Labem, kde téměř všechny trolejbusy byly kloubové a autobus jsem potkával málokdy.![]()
- Karotka
- Uživatel
Jo, byli to kosáci. Tam těch dopravních nesmyslů bylo víc - třeba vrtulník bez ocasu, jenom kabina s hlavním rotoremP_V píše:S těmi výhybkami jste mi připoměli jakýsi večerníček, snad Kosí bratři. V té fantasmagorii hrdinové bílou barvou nalajnovali po ulicích čáry jako koleje a vylákali tak tramvaje jinam než obvykle jezdí... po akční honičce ulicemi nakonec dojeli k propasti, kde je konečně dostihl řidič, muselo se pak kuplovat a zpětněpohybovat.
Už je to šíleně dávno co jsem to viděl, doufám že se mi to s něčím nespletlo
S těmi výhybkami jste mi připoměli jakýsi večerníček, snad Kosí bratři. V té fantasmagorii hrdinové bílou barvou nalajnovali po ulicích čáry jako koleje a vylákali tak tramvaje jinam než obvykle jezdí... po akční honičce ulicemi nakonec dojeli k propasti, kde je konečně dostihl řidič, muselo se pak kuplovat a zpětněpohybovat.
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Snad nevadí, že to není až tak tramvajové - jako malý jsem vždycky považoval jakýkoli kloubový vůz za trolejbus. Např. při mé první jízdě pražskou MHD, B941 na 137. Myslel jsem si tak proto, že jsem byl odchován z Ústí nad Labem, kde téměř všechny trolejbusy byly kloubové a autobus jsem potkával málokdy.

- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A ještě jedna krádná představa o tramkách: Když to jede přes výhybky, tak si to prostě nějak udělá, aby jela tam, kam má. tramka přece ví, že dnes je dvaadvacítka a tak musí jet doleva, kdežto zítra, až bude pětka, pojede rovně...
Přehazování výhybek bylo nepodstatné
NO a pak ještě chudinky single - nemaj žádný kamarády...
Přehazování výhybek bylo nepodstatné
NO a pak ještě chudinky single - nemaj žádný kamarády...
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
NO o ČD mi taky readši nemluv. zmrvili mi JŘ, stejně je nedodržujou, padaj jim troleje, hrabou se v kolejích takže na trati 220 imrvére zpoždění jak prase. J8 jednou, vlastně přesně před rokem vlezla ve +4:23 do rychliku a vylezla jsem z něj až ve 23:50! A nejela jsem nic jinýho než trať 220!! kalamita, a 9 hodin jízdy. Na to zas nezapomenu já. 
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
Tam to znám...tam jezdíme v červenci na dovolenou,teda jezdíme do Veselí n.Luž.,konkrétně vlaková stanice Řípec,ale je to kousek...2217 píše:. Bydlím v hluboké na d Vlt, a od Phy jsem přišla před dvěma lety za studiem
Nezapomenu na to,jak jsme tam jednou čekaly asi 3hodiny na vlak...přímo v Hluboké n.vlt.
Prostě horor...
Trať 220 je šílená...nejdřív jsme čekaly v rychlíku z Prahy->3 hodiny,protože ve Voticích spadla trolej a potom autobusama zase na vlak...
Jednou se zase rozpojil vlak v Bystřici u Benešova->Loko-3 vagony-cca 10 m volný prostor-5 vagonů
->to byla šlupka,když se to roztrhlo...
No,to jen takovej zážitek na kterej nezapomenu a když se někde něco objeví o trati tak šílím!
Prostě ČD nesnáším,jediný co šlo byl JADRAN EXPRESS,z kterého nyní udělali pravidelný vlak...
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jééé! TAkový rozkošný téma! j8 jsem nedávno rozchechtala celou svoji rodinu. Bydlím v hluboké na d Vlt, a od Phy jsem přišla před dvěma lety za studiem. Donedávna jsem přeskakovala mokré tramvajové koleje, protože jsem měla představu, že tramka tvoří mezi kolejí a trolejí el.oblouk a že jede ne 22KV. A jelikož mokrý koleje vedou proud, tak jsem je přeskakovala. Dkončila jsem s tím zcela nedávno, když mi rodina vysvětlila alespoń nějak, jka to vlastně je. Ale že mi ta Lazakrsá - Spálená dala zabrat! koleje ve výhybkách blizoučko sebe - to byl bylet. Kolikrát na mě tramvajáci zvonili a brzdili jka jen mohli... 
Ecs se mi taky hodne libily. A to taky proto, ze jsme jezdily hlavne A, a na C jsem se dostal je obcas. Tim padem 81-71 byly obycejne, zatimco Ecs byly "ty stare" a pekne.Kočí píše:Mě se teda naopak nejvíc líbilo v Ečs-kách právě kvůli těm lampám a hlavně kvůli tomu čumáku s tím MAle to s těmi lampami je tím, že nemám moc rád v metrech 81-71 ty jejich nepravidelně blikající zářivky...
V Ečs se to dalo aspoň čekat
![]()
- braddy
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem přemýšlel jako dítě, jestli by tramvaj mohla normálně přejet na železniční trať a jet kamkolivKočí píše:Teď jsem si jeftě vzpomněl, že mě jako malýho vždycky trápilo, jak se ty "samý" tramvaje dostaly do Brna,Plzně, Ostravy, Liberece atd., jestli jako jely po kolejích jako vlak nebo jak