9001 napsal: Zásadní problém je že pak takovýhle řidiči vyčítají řidičům IAD zablokování křižovatek...
Mně to na IAD taky vadí, protože mi připadá, že to dělá (narozdíl od TRAM) skoro pořád, ale přijedu-li ke křižovatce již zablokované tak alespoň nezvoním (natož "jak trotl") - stejně mi to nepomůže. Taky se občas někdy dostanu do situace, že zablokuji křižovatku (potažmo mi v další jízdě překáží zadek vozu nějakého kolegy). Napadá mě zrovna ta nečerstvější navíc zažitá hned dvakrát během jednoho odpoledne cca před dvěma týdny s 18-tkou na křižovatce v Cho
dkových sadech. Budiž mi omluvou, že jsem nebyl viník, ale předejít jsem tomu možná mohl. Jel jsem po hlavní ZC ke Královskému letohrádku od nějž jela jiná tram vlevo k (náhradní) Hradčanské, ale odbočení nemohla dokončit, protože jí v ul. Baden
yho stála na křížení před sjezdovou výhybkou auta v koloně směr DC, kterou blokoval můj zadek a mě zase zadek té protější odbočující tram. Poprvé situaci vyřešilo to, že vedle mne nebyla auta a ta kolona mě zezadu objela, podruhé to bylo horší - musel jsem jít přesvědčit řidiče v ní, aby srazili mezery mezi auty na minimum. Při tom nějaký taxikář v ní na mě křičel, že kdybych nebyl ******, tak jsme tam nevjel. Na to jsem se mu snažil odpovědět něco ve smyslu, že jsem na hlavní, ale ani řidič protější tram nemůže být vinen - vjel do křižovatky cca ve stejnou chvíli jako já a ať viníka hledá za sebou co zablokoval křižovanou kolej.
Ovšem přiznám se, že stojím-li např. u křížení s IAD na kraji Karláku u Spálené a vidím, že další auta by mi svým vjetím za SSZ zablokovala koleje tak si s čistým svědomím pořádně zazvoním (beru to rovno zvukové výstraze na železničním přejezdu) - a nepomůže to ani tak mě, jako kolegovy za mnou, protože já bych do křižovatky najel tak jako tak, ale on by volno již rozhodně nestihnul.