Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
To souhlasí, ale ten přesun z C na B byl přes Plzeň, kde se musel namontovat vlakový zabezpečovač. Není to tak, že by bylo možné jeden den vlak vypravit na jedné trase a druhý den na druhé...pawel napsal:DavidD: ale i tak se vozy 8171M v posledních letech přesouvaly z C na B (a snad i A, ale to nevím..). až budou dosluhovat, může se to opakovat.
Zajímavé je, že venkovní označení a boční jezevčíci zde byly a v 90. letech byly zrušeny.pawel napsal:demon: mluvilo se o barevnosti, nikoli čistotě nebo přehlednosti (nicméně i tady jsou určité rezervy - v čistotě je co dohánět v oblastech v bezprostředním okolí stanic, co do přehlednosti chybí zejména venkovní označení stanic; z drobností bych ještě uvedl jezevčíky na nástupištích pro daný směr nebo označení názvů stanic, které z interiéru vozidel často není vidět).
No ustálený je asi proto, že každá trať má svůj zabezpečovač a není možné s vozy šibovat..pawel napsal:MMM: odlišení barev vozů metra mi připadá nepraktické a zbytečné. s vozy se vždy šíbovalo a určitě ještě šíbovat bude (i když momentální stav je poměrně ustálený)
S většinou bych souhlasil, ale to metro, jak si tak jím občas jedu, tak si vzpomenu, že v některých zahraničních provozech mají vozy metra barvu podle tras. V Praze bych ani neprosazoval barvu celou, ale říkám si, proč i na zeleném A-čku a žlutém B-éčku jezdí vozy mající uvnitř madla červená a červené pruhy z vnějšku jako metro na červeném C? Jinak ten návrh nového orientačního systému v metru instalovaný na Karláku mi připadá čím dál víc hnusný - právě protože má tmavou ponurou podkladovou barvu nesouvisející s trasou! Když vzpomenu na výroky lidí, co narozdíl ode mne častěji jezdí do zahraničí, tak dle nich je naše metro je hezčí právě pro svou barevnost.pawel napsal:já jsem pro jednotný nátěr vozidel v systému pid. podle mě by ale měl vycházet z městských barev a tím pádem barev DPP, jejichž základem je červená. metro by mělo zůstat takové, jaké je; tramvaje také (T3 je holt výjimka (krémová místo šedé/bílé/černé), wany bych do budoucna přetřel tak, aby více ladily s nátěrem ostatních tramvají, tj. nejspíše á la T3 brno nebo alespoň nahradit "bordeaux" za normální červenou); autobusy podle DP; vlaky podle ČD (viz německo, kde je s-bahn též v barvách DB, s výjimkou tradičního nátěru S v berlíně).
kompromisní varianta: DP a ČD ve vlastním nátěru, ostatní dopravci v barvách PID, které nejsou tak pragocentristické a reprezentují jak prahu, tak i středočeský kraj (modrá navíc).
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník