gabuliatko napsal:U vnejsich pasem je uspora na kuponech vyrazne nizsi nez v Praze. Tak nizsi, ze kdyz ses tyden nemocen (mas dovolenou) jednou za cas Te vezme soused autem a nejezdis o vikendech tak uz je to na hrane. K tomu je jeste SID a PID jak jsem jiz psal. Byt rocni jizdenka na vnejsi pasma, asi by to nikdo neresil, ale takhle a jeste si jezdit kazdy 1/4 rok nekam nabijet ...
Dobře, ale pokud člověk jezdí běžně (=denně - normální docházka do školy/práce), tak to je min. 10 jízd týdně a investice do čtvrtletního kuponu se vrátí cca po 6 týdnech, což de facto znamená, že půlku období platnosti člověk jezdí zadarmo, nemusí tahat drobné a navíc si může projíždět zaplacené pásmo kdykoliv se mu zachce. To si myslim, že je docela výhoda. Ono sice občas je člověk nemocnej nebo jede se sousedem, ale jindy zas jede do Prahy třeba večer na pařbu, do divadla nebo co já vim, takže bych kupony kvůli tomu neodsuzoval. To, že je někde souběh se SID (třeba Hostivice), je pravda, ale ty situace, který se mi vybavily jako první (Rudná, Jesenice), jsou místa, kde žádný SID není a lidí tam jezdí hafo. A ohledně dobíjení - kámoše už sralo furt chrastit drobnejma, tak si koupil kupon, jednou za 3 měsíce ho nabije na eshopu a cestou do metra (kam stejně musí) ho validuje