Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
MF
Uživatel
Příspěvky: 4274
Registrován: 04.3.2007 19:28

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od MF » 10.8.2008 18:34

PvvS píše:Jj, i bratislava to menila.
A nevíš který rok to změnily? Já tam byl někdy 2004 a se slzou v oku vzpomínal na vzuk staré TV3. Tehdy se mi do ruky dostaly původně prototypové T6.

Uživatelský avatar
PvvS
Uživatel
Příspěvky: 1394
Registrován: 15.11.2003 20:20
Bydliště: DP Sestroslav & DP Amberovy Lazne
Kontaktovat uživatele:

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od PvvS » 10.8.2008 17:57

Jj, i bratislava to menila.

Uživatelský avatar
DavidD
Uživatel
Příspěvky: 1611
Registrován: 10.5.2006 17:36

Re: TV3 na KT8 a T6 v Praze

Příspěvek od DavidD » 10.8.2008 17:44

Alex píše:Diky za odpovedi. Je mi to presto zahada, proc by v Praze byly problemy pri pouzivani klasickeho rozjezdu vyzbroje TV3, tj. s tou promennou frekvenci... Vozy s TV3 byly ve velkych poctech dodany do CR, NDR, SSSR atd. Nedokazu to odpovedne posoudit, ale rekl bych, ze promenna frekvence rozjezdu u TV3 byla pozdeji upravena na konstantni jenom v Praze. Jinde to vse zustalo a problemy zrejme nebyly. Kdyz myslim na Brno, tam maji x ruznych TV z produkce CKD Trakce a jede se bez problemu. Nasledek pouziti konstantni frekvence pri rozjezdu je takovy, ze musite uplne zmenit tzv. sirku jednotlivych pulsu napeti, tj. dobu kazdeho zapinani tyristoru (pri puvodni promenne frekvenci tyhle pulsy maji shodnou sirku). Jinak se asi nerozjedete. Podobne upravene zapojeni by mohlo byt pouzivano i pri brzdeni, ale to nebylo upraveno, dodnes slysite promennou frekvenci. Je to moc divne, kdyz se to vse predelalo, proc se nezmenilo brzdeni. Nevim, jestli se hloubetinsti nebo motolsti ridici dozvedeli pred par lety v nejakem z kurzu, co a proc neco bylo na vyzbroji "jejich" vozu zmeneno, ale spise ne, ridic jede a o vyzbroj se staraji jini lide...
Jedno město kromě Prahy výzbroj TV3 má teké upravenou. Nesem si jistý, ale řekl bych že je to Bratislava. Jinak změna byla určitě udělaná i pro brzdu, jelikož se oproti původnímu nastavení změnil zvuk při brzdění TV3.

Alex
Uživatel
Příspěvky: 12
Registrován: 05.8.2008 21:25

Re: TV3 na KT8 a T6 v Praze

Příspěvek od Alex » 10.8.2008 17:10

Diky za odpovedi. Je mi to presto zahada, proc by v Praze byly problemy pri pouzivani klasickeho rozjezdu vyzbroje TV3, tj. s tou promennou frekvenci... Vozy s TV3 byly ve velkych poctech dodany do CR, NDR, SSSR atd. Nedokazu to odpovedne posoudit, ale rekl bych, ze promenna frekvence rozjezdu u TV3 byla pozdeji upravena na konstantni jenom v Praze. Jinde to vse zustalo a problemy zrejme nebyly. Kdyz myslim na Brno, tam maji x ruznych TV z produkce CKD Trakce a jede se bez problemu. Nasledek pouziti konstantni frekvence pri rozjezdu je takovy, ze musite uplne zmenit tzv. sirku jednotlivych pulsu napeti, tj. dobu kazdeho zapinani tyristoru (pri puvodni promenne frekvenci tyhle pulsy maji shodnou sirku). Jinak se asi nerozjedete. Podobne upravene zapojeni by mohlo byt pouzivano i pri brzdeni, ale to nebylo upraveno, dodnes slysite promennou frekvenci. Je to moc divne, kdyz se to vse predelalo, proc se nezmenilo brzdeni. Nevim, jestli se hloubetinsti nebo motolsti ridici dozvedeli pred par lety v nejakem z kurzu, co a proc neco bylo na vyzbroji "jejich" vozu zmeneno, ale spise ne, ridic jede a o vyzbroj se staraji jini lide...

Mišelin
Uživatel
Příspěvky: 73
Registrován: 10.3.2008 22:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od Mišelin » 10.8.2008 2:00

MF píše: :D :D :D nene zajíždí až na konečnou, čas od času se přijdou třeba ve dváadváce zeptat v Hostivaři kde že je ten "prágkastl" :lol:
aha, tak to je potom něco jinýho :D

P_V
Uživatel
Příspěvky: 3574
Registrován: 23.11.2003 18:49

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od P_V » 10.8.2008 1:02

Že Němcům nevadí pro cizince zobrazovat Hbf, St, Pl...

MF
Uživatel
Příspěvky: 4274
Registrován: 04.3.2007 19:28

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od MF » 09.8.2008 21:53

Mišelin píše:... stejně ty cizinci nejedou až na konečnou
:D :D :D nene zajíždí až na konečnou, čas od času se přijdou třeba ve dváadváce zeptat v Hostivaři kde že je ten "prágkastl" :lol:

Mišelin
Uživatel
Příspěvky: 73
Registrován: 10.3.2008 22:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od Mišelin » 09.8.2008 20:26

2217 píše:Já bycho to taky vrátila. Pokud někdo nechápe zkratku síld., není dle mého názoru zcela rozumově vybaven. Jiná je to u cizinců, ale ti nechápou ani sídliště... Osobně s tím taky mám problém. Někdy by mi stačilo přečíst jen číslo linky, protože konečnou stejně buď vím, nebo nepotřebuji znát. Nepřečtu číslo, protože na něm je nalepeno slovo sídliště, vozovna a jiné.
Vy jste můj člověk... Jsem na tom naprosto stejně... stejně ty cizinci nejedou až na konečnou, takže taky potřebujou jenom linku a navíc je vždycky kolem plno dalších lidí, kterejch se můžou zeptat... :wink: ... akorát Astra to má dobrý, ta má BUSE velký asi jako autobus a tam se to vejde v pohodě celý, ale ty menší buse co sou v tramvajích, to je ve dvouřádkovym zobrazení cílové stanice k zešílení... ty zátahy ještě jdou, ale jinak je to pohroma.... chápu, že někde to nejde, třeba olšanské hřbitovy, možná smíchovské nádraží apod., ale pokud se vejde 15 znaků vedle sebe v jednořádkovym nápisu, tak by se tam narval i ten barrandov.... je ještě někdo pro ? 8-)

Uživatelský avatar
2217
Uživatel
Příspěvky: 746
Registrován: 16.11.2006 23:16
Bydliště: kousíček od Národní Třídy
Kontaktovat uživatele:

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od 2217 » 09.8.2008 19:16

Já bycho to taky vrátila. Pokud někdo nechápe zkratku síld., není dle mého názoru zcela rozumově vybaven. Jiná je to u cizinců, ale ti nechápou ani sídliště... Osobně s tím taky mám problém. Někdy by mi stačilo přečíst jen číslo linky, protože konečnou stejně buď vím, nebo nepotřebuji znát. Nepřečtu číslo, protože na něm je nalepeno slovo sídliště, vozovna a jiné.

MF
Uživatel
Příspěvky: 4274
Registrován: 04.3.2007 19:28

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od MF » 08.8.2008 15:10

Mišelin píše:Mám dotaz... Proč na panelech BUSE jsou ,,přemnoženě" dvouřádkové pidi nápisy celé tram. konečné namísto toho lepšího systému předtim - místo Sídliště tam bylo jenom Sídl., místo Vozovna -> Voz. ,...Kdo má tak malinkatý písmenka přečíst?... Vadilo by něčemu, kdyby se na panelu BUSE místo: 3 Sídliště Modřany (pod sebou v pidi písmu) ukazovalo : 3 Sídl. Modřany (normálně).. ?? a nemyslim jenom linku 3 ale všechny nebo alespoň většinu linek... co jsem tak stihnul vypozorovat, tak když se tam vejde Černokostelecká (15 znaků), tak by se tam teoreticky mělo vejít i: Sídl. Barrandov (taky 15 znaků) a krom Olšanských hřbitovů by se takto daly zkrátit nápisy snad všude... nebo by lidem dělalo problém si domyslel z většího nápisu Sídl. -> Sídliště.... ..? děkuji
Ono to tak kdysi bývávalo. Dala se přednost celému názvu zastávek před zkrácenými a to údajně kvůli tomu, že né všici chápou zkratky a to i vč. turistů, kteří se v mapě dočtou, že mají jet do Sídliště Ďáblice, a né do Sídl. Ďáblice...

Mišelin
Uživatel
Příspěvky: 73
Registrován: 10.3.2008 22:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od Mišelin » 08.8.2008 14:40

Mám dotaz... Proč na panelech BUSE jsou ,,přemnoženě" dvouřádkové pidi nápisy celé tram. konečné namísto toho lepšího systému předtim - místo Sídliště tam bylo jenom Sídl., místo Vozovna -> Voz. ,...Kdo má tak malinkatý písmenka přečíst?... Vadilo by něčemu, kdyby se na panelu BUSE místo: 3 Sídliště Modřany (pod sebou v pidi písmu) ukazovalo : 3 Sídl. Modřany (normálně).. ?? a nemyslim jenom linku 3 ale všechny nebo alespoň většinu linek... co jsem tak stihnul vypozorovat, tak když se tam vejde Černokostelecká (15 znaků), tak by se tam teoreticky mělo vejít i: Sídl. Barrandov (taky 15 znaků) a krom Olšanských hřbitovů by se takto daly zkrátit nápisy snad všude... nebo by lidem dělalo problém si domyslel z většího nápisu Sídl. -> Sídliště.... ..? děkuji

P_V
Uživatel
Příspěvky: 3574
Registrován: 23.11.2003 18:49

Re: TV3 v Praze

Příspěvek od P_V » 08.8.2008 13:19

Alex píše:Tušim a nejsem si jist, ale myslim, že to byla úprava kvůli Barrandovu.
Já si zas z šotodiskusí pamatuji zmínku o interferencích, které prý vznikaly při souběhu odběru a dělaly brajgl v měnírně.

Uživatelský avatar
Pepa
Uživatel
Příspěvky: 2152
Registrován: 30.11.2003 9:45
Bydliště: vozovnu Strašnice znám jenom z vyprávění
Kontaktovat uživatele:

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od Pepa » 08.8.2008 1:10

Alex píše:TV3 v Praze... Zdravim, mel bych otazku na odborniky. Normalni pulsni menic vyzbroje TV3 pracuje s promennou frekvenci pri rozjezdu i brzdeni. Pred nekolika lety to bylo z duvodu mi neznamych v Praze upraveno, takze pri rozjezdu vozu KT8D5 a T6A5 je slyset konstantni frekvence. Ta klasicka promenna frekvence uz existuje jen pri brzdeni.
Pokud se nemylim, tak jsou ve skrini regulatoru 4(?) jednotky s "novejsim" vzhledem, ktere asi byly nejak upraveny, ale zda to s tim souvisi, skutecne netusim.
Mozna nekdo z Vas vi, z jakeho duvodu ten rozjezd prazskych vozu s TV3 byl upraven.
Tušim a nejsem si jist, ale myslim, že to byla úprava kvůli Barrandovu.

Alex
Uživatel
Příspěvky: 12
Registrován: 05.8.2008 21:25

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od Alex » 07.8.2008 18:47

TV3 v Praze... Zdravim, mel bych otazku na odborniky. Normalni pulsni menic vyzbroje TV3 pracuje s promennou frekvenci pri rozjezdu i brzdeni. Pred nekolika lety to bylo z duvodu mi neznamych v Praze upraveno, takze pri rozjezdu vozu KT8D5 a T6A5 je slyset konstantni frekvence. Ta klasicka promenna frekvence uz existuje jen pri brzdeni.
Pokud se nemylim, tak jsou ve skrini regulatoru 4(?) jednotky s "novejsim" vzhledem, ktere asi byly nejak upraveny, ale zda to s tim souvisi, skutecne netusim.
Mozna nekdo z Vas vi, z jakeho duvodu ten rozjezd prazskych vozu s TV3 byl upraven.

MF
Uživatel
Příspěvky: 4274
Registrován: 04.3.2007 19:28

Re: Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Příspěvek od MF » 11.7.2008 20:30

Pravděpodobně se zahájením provozu do Radlic, resp. s nahráním nových dat do palubních počítačů bude zmenšen na transparentech nápis "CVIČNÁ JÍZDA" na takovou velikost, aby nepřekrývala symbol "L". To znamená, že na čelním i bočním transparentu bude nejpozdějí od září "L cvičná jízda"

Zamčeno