Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

Jenda1989
Uživatel

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od Jenda1989 » 05.9.2014 10:54

gabuliatko píše:
Jenda1989 píše:Jo, jo pomalu nám mizí romantická nádraží, která byla postavena v obydlené oblasti a jsou nahrazována prefabrikovanými zastávkami nejlepe mimo zástavbu a s "úžasným" betonovým odhlučněním. :(
Jen přemýšlím nad tím proč se původní budova Nádraží Hostivař nedela do této přestavby nějak zakomponovat.?
Myslím že v případě Hostivaře jde o geometrii osy koleje. Laicky řečeno, aby se mohlo jezdit rychleji, je třeba omezit nechráněné úrovňové přejezdy a ostré oblouky. Bohužel, pokud se do toho začne vrtat, tak se muusí zohlednit nové hlukové normy a výsledkem je cos napsal. Sám však musíš uznat, že v dnešní době nádraží kde se chodí na protisměrnou kolej přechodem přes koleje a ne podchodem, kde je perón pruh asfaltu o šíri 1/2 metru v dnešní době na koridorové trati prostě nemá místo.
Já toto v plné míře chápu, neb můj děda před mnoha a mnoha lety dělal u železničního stavitelství, ale je mi líto té nádražní budovy. Vím, že pokrok se nedá zastavit, ale může se v nějakých rozumných mezích spojit i z historií (např. vyvedením podchodu do té budovy).

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 05.9.2014 10:49

U nové zastávky Hostivař chybí k dokonalosti toto pěší spojení, od obytné čtvrti k podchodu. Ideální by byl chodník na hraně železničního mostu, nebo aspoň navázat na chodník při východní straně Průmyslové.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 05.9.2014 10:19

Jenda1989 píše:Jo, jo pomalu nám mizí romantická nádraží, která byla postavena v obydlené oblasti a jsou nahrazována prefabrikovanými zastávkami nejlepe mimo zástavbu a s "úžasným" betonovým odhlučněním. :(
Jen přemýšlím nad tím proč se původní budova Nádraží Hostivař nedela do této přestavby nějak zakomponovat.?
Myslím že v případě Hostivaře jde o geometrii osy koleje. Laicky řečeno, aby se mohlo jezdit rychleji, je třeba omezit nechráněné úrovňové přejezdy a ostré oblouky. Bohužel, pokud se do toho začne vrtat, tak se muusí zohlednit nové hlukové normy a výsledkem je cos napsal. Sám však musíš uznat, že v dnešní době nádraží kde se chodí na protisměrnou kolej přechodem přes koleje a ne podchodem, kde je perón pruh asfaltu o šíri 1/2 metru v dnešní době na koridorové trati prostě nemá místo.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.9.2014 10:08

Jenda1989: A které nádraží bylo v zástavbě? :lol: Zrovna Hostivař byl celkem mimo...

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 05.9.2014 9:47

Jo, jo pomalu nám mizí romantická nádraží, která byla postavena v obydlené oblasti a jsou nahrazována prefabrikovanými zastávkami nejlepe mimo zástavbu a s "úžasným" betonovým odhlučněním. :(

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 05.9.2014 8:07

Za týden už mají rozebírat půlku mostu (sudé koleje) přes Průmyslovou, což bude asi celkem zábava.
O stavbu se stará p. Janeba (Nové spojení), takže by mělo být informačně hutno. http://hostivar.eu

HOnzula
Uživatel

Příspěvek od HOnzula » 04.9.2014 21:39

Mám tu dotaz z jiného soudku..též se týká reko v Hostivaři, ale tentokrát ne TT. Postřehli jste někdo začátek konce starého nádraží v Hostivaři? Dneska už je vymýcená stráň nad autobusovou zastávkou Nádraží Hostivař DC. Berou to celkem hopem. Kdo si chce udělat fotku se starým provozem, moc času asi uplně nebude...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 03.9.2014 9:34

XSC: Známe, už na to máme stížnosti. Opět samostatná aktivita městské části, která by si zasloužila "metál" města Kocourkova.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 02.9.2014 18:32

Až budete chtít vidět krásné plýtvání naprosto nesmyslným dopravním řešením, podívejte se na Barrandově do ulice Lumiérů (ta k ateliérům). V jednosměrné ulici, kde jednou za 1/4 hodiny jede bus a jinak občas auto se objevily nejen balisety (těch je málo), ale i pár vybetonovaných ostrůvků, záměrné zúžení komunikace a další opičárny. Jen cyklopruh kupodivu chybí :-)

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 02.9.2014 17:32

9001 píše:A zrušili i ty parkovací místa? Jinak na blikačku se to zvládne :lol:
Konzultací s MP jsem se dozvěděl že na blikačku můžeš zastavit na dobu potřebnou, ale nesmíš opustit vozidlo. Doprovod dítěte, single odnos nákladu tímto padá. Že se to v Praze neřeší a nevymáhá je věc druhá.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 02.9.2014 17:17

Ale však já nerozporuji, že by nebyly balisety jinde než v Praze. Jen mi přijde, že je jich poslední dobou poněkud mnoho a ve většině případů zbytečně.
9001: na blikačku nevim, kdyby tak udělal každý rodič, máme štrůdl na Táboritskou, je to pár metrů... Parkovací modrá místa byla pokud vím tam, co je teď silnice a silnice byla tam, co je teď cyklopruh.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 02.9.2014 16:42

Viděl jsem je i v zahraničí...

Jejich obrovský problém je v tom, že ted jsou krásně vidět, až pořádně zaprší projede pár aut, tak naprosto ztrácí svoje feflexní prvky a spíš to jenom zhoršuje prostor... A hlavně v noci to pak někdo stejně srovná se zemí...

A zrušili i ty parkovací místa? Jinak na blikačku se to zvládne :lol:, ale samozřejmě je to opět zhoršení...

martin8211
Uživatel

Příspěvek od martin8211 » 02.9.2014 15:56

Ale tyhle zelený sloupky zdaleka nejsou jenom v Praze. Už jsem je několikrát viděl i na silnicích 1. třídy. Mě se teda líbí, ale je fakt že v Praze to přehánějí-

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 02.9.2014 15:40

Před ZŠ Lupáčova se objevil cyklopruh citlivě zasazený do vozovky. Sice rodiče přišli o místo, kde vysadit děti, ale jinak se jedná o opravdu krásné zpracování veřejného prostoru. Nesmí pochopitelně chybět ani klauniáda. Bezpečnost nade vše =D>

Obrázek

BTW Začínám mít neodbytný pocit, že ty balisety vyrábí nějaká spřízněná firma.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 29.8.2014 22:52

Onehdá jsem na Radošovické úspěšně předjel 24 s motolským X, čili s T6. No a jen malé horní zrcadlo na hrazdě si štrejchlo o okap na T3 :D

Odpovědět