Jo, někde se psalo, že se na to budou v rámci nějaké dlouhodobé akce zaměřovat. Dělají to hodně i na Pavláku a tam mají na to dobré prostředí - stojí v podloubí lékařského domu a pozorují. Já jsem pro. I když zrovna na tomhle spodním pavláku ty světla jdou stále stejně a každý ví kdy to padne. Ono kdyby si stoupnul policajt na přejezd (přechod) přes dráhu na Hradčanské, tam by si vydělali!!! Kdyby tam nebyly ty závory, tak ovce budou přecházet těsně před vlakem světla nesvětla.Petrpes píše:Benga vybírají za chůzi na červenou u zast. Palackého nám. (na nábřeží).
Škoda ze je to jen ojedinělý jev
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Benga vybírají za chůzi na červenou u zast. Palackého nám. (na nábřeží).
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já furt čekám, kdy přijdu na střídání a budu mít důvod vůz nepřevzít - páč židle v kabině žádnáPetrpes píše:9001: Někdy je to hrozný, židle až na zemi, apod.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Někdy je to hrozný, židle až na zemi, apod. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chvilku polehaval v KO a uze se zase vali u nas :-/ Jo, na Vaclavaku ke to taky dobrej sokovac 
- Bobik
- Uživatel
Jo, další pecka je na Vencaplacu. tam máš jeden přímo a jeden z boku.Karosák píše:Na rohu Spálené myslím ten na Máji.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš toho strašnického co mi občas přišlo, že v té kabině i ležel?Petrpes píše:Já má teď 18 a 1424 pořád a ničeho jsem si nevšiml. A pak že není vhodné jezdit v noci s roletou
Teda mám jí sotva do poloviny, systém letec s výhledem 10 cm mě nic neříká...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na rohu Spálené myslím ten na Máji.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já má teď 18 a 1424 pořád a ničeho jsem si nevšiml. A pak že není vhodné jezdit v noci s roletou 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
LEDkové mě pruděj i jako ŘEDa, třeba pekelnej je na rohu Spálené, tam se člověk plazí 10-15, sleduje chodce a do toho šera nááá flash-povlečení Matějovský a Super.cz
Když je šero, mě to krom oslnění i solidně vyděsí 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.novinky.cz/domaci/329346-v-p ... lochy.html
Asi nekonečný souboj. Pamatuji si na foru Prahy 10, jak pan Čech bojoval proti takovému "plakátu" a byl smeten, že slouží jako ochrana proti vodě ze silnice.
Za sebe jako řidiče auta nesnáším ty nové LED billboardy... To dokáže tak praštit do očí a oslnit ...
Asi nekonečný souboj. Pamatuji si na foru Prahy 10, jak pan Čech bojoval proti takovému "plakátu" a byl smeten, že slouží jako ochrana proti vodě ze silnice.
Za sebe jako řidiče auta nesnáším ty nové LED billboardy... To dokáže tak praštit do očí a oslnit ...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) Kde je zvýrazněné uvedeno?MF píše:....MM: DZ "o vyhrazeném pruhu pro BUS" je v souladu, tramvajový pás není jízdním pruhem a na tramvajovém pásu může být umístěn vyhrazený jízdní pruh. Samosebou by bylo možné vyjádřit toto vhodnější DZ, kde by byl jízdní pruh vyhrazen pro obě trakce, resp. byly by na značce namalovány koleje, ale je to nadstandard. Nevím teď jistě, ale stejně je snad veden vyhrazený jízdní pruh i mezi Vychovatelnou a Okrouhlickou a je vyjádřen stejnou DZ.
2.) Já zvýrazněné v silničním zákoně nikde nevidím a navíc:
a) na mnoha místech centra města IAD po TT jet musí, protože
- vozovka je jen na TT (např. ul Karmelitská, Myslíkova ...)
- jízdní pruhy jsou jen na TT a podél ní na vozovce vyznačené parkovací stání/zóny (např. ul. Korunní, Bělehradská ...)
b) na některých místech jsou jízdní pruhy na TT přímo vyznačeny, byť podél ní je z obou stran jízdní pruh (např. Nábř. Edvarda Beneše) = i kdyby v zákoně bylo zvýrazněné uvedeno, tak DZ je té tzv. obecné úpravě nadřazeno!
PS: Sám znám jiné ustanovení, které asi "legalizuje" průjezd TRAM vyznačeným vyhrazeným pruhem BUS v úrovni vozovky:
zákon 361/2000 Sb. - o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), § 14, odst. 1 Je-li vyznačen jízdní pruh dopravní značkou "Vyhrazený jízdní pruh" (dále jen "vyhrazený jízdní pruh") pro určitý druh vozidel, platí pro řidiče ostatních vozidel obdobně §13, odst.2 , ..."
Ovšem pozor - toto neplatí o BUS pruhu na TT zvýšené proti ostatní vozovce = např. v a okolo zastávek Teplárna Michle!
EDIT: Dodávám ještě, že (jak nás již v základním kurzu řidičů TRAM jeden instruktor upozorňoval) právě uvedené paragrafy silničního zákona neurčují/nevyjasňují, kdo má při sjíždění vyhrazeného pruhu a TRAM přednost - TRAM či BUS?
Mne vychází, že to není obecně/zákonem určeno = musíme buď dodržet v místě vyznačenou úpravu přednosti nebo (při její neexistenci) se řídit jiným obecným pravidlem = předností zprava = přednost má nesmyslně/nebezpečně BUS (najíždějící z vozovky vpravo od TT) před drážním vozidlem-TRAM (jedoucím po přímé trati)!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teplárna Michle je stejně. Tam je pouze sofistikovanější vyznačení sjezdu busu z tram pásu.
DZ "30" platí pro celou šířku pozemní komunikace. Je sice umístěna tak trochu nestandardně, ale není v rozporu v vyhláškou 30 "o DZ".
MM: DZ "o vyhrazeném pruhu pro BUS" je v souladu, tramvajový pás není jízdním pruhem a na tramvajovém pásu může být umístěn vyhrazený jízdní pruh. Samosebou by bylo možné vyjádřit toto vhodnější DZ, kde by byl jízdní pruh vyhrazen pro obě trakce, resp. byly by na značce namalovány koleje, ale je to nadstandard. Nevím teď jistě, ale stejně je snad veden vyhrazený jízdní pruh i mezi Vychovatelnou a Okrouhlickou a je vyjádřen stejnou DZ.
MM: DZ "o vyhrazeném pruhu pro BUS" je v souladu, tramvajový pás není jízdním pruhem a na tramvajovém pásu může být umístěn vyhrazený jízdní pruh. Samosebou by bylo možné vyjádřit toto vhodnější DZ, kde by byl jízdní pruh vyhrazen pro obě trakce, resp. byly by na značce namalovány koleje, ale je to nadstandard. Nevím teď jistě, ale stejně je snad veden vyhrazený jízdní pruh i mezi Vychovatelnou a Okrouhlickou a je vyjádřen stejnou DZ.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jasně a jednoznačně dle zákona ano. O srozumitelnosti by se dalo polemizovat, ovšem jak bylo správně řečeno, značka není nakreslena uvnitř cedule v příslušném jízdním pruhu, jedná se tedy o dvě "nezávislé" značky.von Špilberk píše:jasně, srozumitelně a jednoznačně.