Hele, navíc "fór" je v tom, že možná jsem dokonce řekl (jako dělám často - minimálně pokaždé před sjetím z pravidelné trasy při zátahu, v sóle přímo do salónu jinak přes mikrofon) místo "člověče" použil v oslovení slovo "vážený"!von Špilberk píše:"Převelice vážený zákazníku, děkuji Vám, že využíváte služeb DPP. Tramvajový vlak právě přijel do výstupní zastávky, kde jsou všichni povinni opustit tramvaj. Mohu se osmělit a požádat Vás, abyste byl tak moc hodný a laskavý a vystoupil? Moc, moc, moc prosim, prosim, prosim."OMH píše:3. Na mě zařvat řidič Halóó člověče, tak ho pošlu taky do hajylu!
Jinak kolik řidičů, mimo mne, při každém svém vstupu do salónu, nepočítaje střídání, jeho osazenstvu, dle pravidel Hurvínkovy abecedy slušného chování, alespoň "zabučí" - respektive jej pozdraví/rozloučí se s ním (podle situace)?,
Kravatu opravdu rád nemám, ale o slušném chování a vyjádření vzájemné úcty lidí jistě něco vím a snažím se to dodržovat - nikoliv jako vizitku podniku, ale svoji osobní!
Že by chemik např. i z tohoto mého zvyku usuzoval, že se na práci řidiče nehodím, když většina z nich - jako on (ujíždí lidem co nestihnou dojít k druhé stanicující TRAM), se k cestujícím chovají jako k největšímu póvlu a nejraději by asi jezdili s prázdnými vozy? Ale uznávám na hlavu si s.át nenechám - jak se do lesa volá, tak se z něj (v rámci přiměřené možnosti) ozývá, protože člověk musí mít úctu prvně hlavně sám k sobě!
PS: Příspěvek je určitě tematicky 100% správně!