TRAM-SHOP, bazar, vetešárna či jak chcete

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: TRAM-SHOP, bazar, vetešárna či jak chcete

Příspěvek od kruťák » 27.3.2011 18:02

Jake píše:některé elektrické rozvaděče
Nebo jsem jí viděl i jako klíč k některým požárním hydrantům v určitých starších budovách 8-)

Vojta Tramvaj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta Tramvaj » 27.3.2011 18:00

Já bydlím na Kotlářce a na Kavalírce to je(nebudu upřesňovat, někdo by toho mohl zneužít)

Jake
Uživatel

Příspěvek od Jake » 27.3.2011 17:58

V každém asi ne, ale občas mají tenhle čtyřhran některé elektrické rozvaděče, takže pokud by ses po ní sháněl, tak bych se orientoval na obchody tohoto zaměření.

Tita
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tita » 27.3.2011 17:49

Vojta Tramvaj píše:7118 zapoměl, že mu jí koupím. Takže je to vyřízené
To by mě zajímalo, jestli tyhle kličky mají v každém železářství... Nebo že by ten nákup nebyl až zas tak legální a jednoduchý?

Vojta Tramvaj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta Tramvaj » 27.3.2011 17:46

7118 zapoměl, že mu jí koupím. Takže je to vyřízené

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 27.3.2011 17:35

Jo, to je asi jediná možnost. Protože na kličku je v tram. kdeco, tak silně pochybuju že ti ji někdo jen tak dá. Obzvlášť lidi odsud.
I když - říkal jsi že nabízíš peníze - mno, tak za řekněme 20-25tis. ti ji možná, možná střelím. Snad mě ostatní neukamenujou že ti to dávám pod cenou.

Jake
Uživatel

Příspěvek od Jake » 27.3.2011 17:31

Můžeš to zkusit pomocí kleští. Myslím, že ploché kleště se v tom otočí.
Nebo si můžeš zkusit udělat kličku sám - trubka, kladivo, tvrdá podložka, na konci si vytvaruješ správnej tvar a máš takovou kličku home edition. :-)

7118

Příspěvek od 7118 » 27.3.2011 17:04

Dobrý den,chtěl bych se zeptat zdali nemá někdo navíc čtyřhrannou kličku co používají tramvajáci :?: Mám doma starej strojek na jízdenky a ještě něco z ČSD co se odemyká touto kličkou,ale kličku nemám :? tak kdyby někdo měl tak se mi prosím ozvěte,nabízím peníze.předem moc děkuju :)

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 23.3.2011 21:34

9001 píše:Když to doženu do krajnosti, tak na dvoře firmy ti stojí 3 služební auta, ale jedno je navíc, taky ho dáš protože je nadbytečné?
No tak to nedoháněj do krajnosti a používej mozek. :roll:
Pokud nevidíš rozdíl mezi krádeží veřejně prospěšnýho zařízení a likvidací nepotřebnýho odpadu, tak o tom s tebou asi nemá cenu diskutovat, že...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.3.2011 18:56

pvvs: Právě ten rozum používám. Když se tu řeší linkové orientace, tak to skončí hláškou stejně lidi nečtou...

Pokud to budeme brát z pohledu trestního zákona, tak je to krádež jako krádež. Když to doženu do krajnosti, tak na dvoře firmy ti stojí 3 služební auta, ale jedno je navíc, taky ho dáš protože je nadbytečné?

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 23.3.2011 9:36

9001 : Kdy dostanes rozum a pochopis, ze je rozdil, kdyz nekdo dostane nadbytecny cedule ve vozovne, pripadne tytez ale vyrazeny (olamany,rozmazany), nebo ocesa vuz na lince ? Prvni variantou zadnou skodu ani problem nezpusobi . V druhem ocese vuz a to uz na lince muze byt dost problem.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.3.2011 8:55

Vpodstatě ano. No, pak je otázka kdo a jak to ukradl a jestli vůbec. Jestliže se např. zeptám depáka, zdali si to můžu vzít, on řekne klidně a já to propašuju přes vrátnici, tak jsem to ukradl já. Pokud mi je přinese on, pak já nemusím nic vědět o tom, že je nezískal legálně a zloděj nejsem (pokud ti daruju kradený mobil, taky nejsi zloděj ty). No a pokud mi to dovolí mistr se slovy že by to beztak hodil do kontejneru, pak to krádež není (pouze nedovolená likvidace odpadu). Ovšem pokud nejsem zaměstnanec, mohu je "legálně" získat jedině dle druhého příkladu, příp. kombinace druhého a třetího a jedině se známostí v depu.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.3.2011 8:47

Bobik píše:
malesak píše: Jak si má někdo kdo vůbec nezná nikoho z DP pořídit cedule?
Nijak. Legálně to nelze (nebo max. v těžce vyjímečných případech při nějaké akci, ale to se stává tak jednou za tři uherský roky).
Ano, může se zdát že to "není fér", ale tak už to holt chodí. Třeba např. číslo z lokomotivy nebo spousty jiných (pro někoho zajímavých) věcí taky legálně neseženeš.
Děkuji za potvrzení. Takže i zde kárající mají vlastně kradené zboží, protože i když jim to někdo z DP dá, tak je to vlastně kradené zboží, protože daný člověk nemá právo je vydat ven.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.3.2011 6:08

malesak píše: Jak si má někdo kdo vůbec nezná nikoho z DP pořídit cedule?
Nijak. Legálně to nelze (nebo max. v těžce vyjímečných případech při nějaké akci, ale to se stává tak jednou za tři uherský roky).
Ano, může se zdát že to "není fér", ale tak už to holt chodí. Třeba např. číslo z lokomotivy nebo spousty jiných (pro někoho zajímavých) věcí taky legálně neseženeš.

malesak
problémový jedinec

Příspěvek od malesak » 22.3.2011 22:40

Já už cedule mám delší dobu (ne kradené) , ale to jen proto že mám známého v DP.
Jak si má někdo kdo vůbec nezná nikoho z DP pořídit cedule?

Odpovědět