"Plodné" debaty

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
XSC
Uživatel

Re: "Plodné" debaty

Příspěvek od XSC » 17.9.2013 19:45

gabuliatko píše:Vypadá to dobře ale aby to ekonomicky vynášelo to je docela dřina. A to nemluvím o tom, že popelnice, osvětlení chodby, voda a podobné komodity musí majitel zaplatit i když mu nájemník neplatí.
Nedělejte z toho vědu. To samé musí platit i družstva/SVJ a cena je někde úplně jinde - u menší 3+1 u nás dělá FO 1500 na byt s tím, že opravené v průběhu 15 let máme vše a bez zadlužení. Rozdíl mezi cenou v SVJ a cenou u nájemního bytu tak jde na zaplacení investičních nákladů na stavbu, u už zaplaceného (staršího) domu je to v podstatě přímý zisk. Situace se samozřejmě podstatně zhoršuje, pokud jsou byty neobsazeny nebo jsou v nich neplatiči.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 17.9.2013 15:40

gabuliatko píše: kolik nájemného se musí zaplatit aby bylo na rekonstrukci střechy.
Jo ale ta střecha má vydržet 50 let a jak napsal XSC, majitel chce investici zpátky za 5 let a ne za 20 let.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 17.9.2013 15:29

von Špilberk píše: =D> =D>
Pro mne je normální člověk, člověk s obvyklou, tedy nejčastější (nikoliv průměrnou) mzdou. A chtěl jsem se zeptat na to, co naznačil XSC: Když je dům po rekonstrukci a já nasadím nájemné, že se mi dům vyprázdní, tak se mi investice vrátí jako kdy :?: :?:
No je mnohem lepší hledat někoho kdo zaplatí vyšší nájemné (a ještě jsem neviděl úplně prázdný zrekonstruovaný objekt) než mít obsazený byt nájemníkem za prodělečné nájemné.
von Špilberk píše:Krom toho řada majitelů domů "rejžuje" nájemné a neopravuje nic.
Rejžuje nájemné ... zkuste si třeba spočítat, kolik nájemného se musí zaplatit aby bylo na rekonstrukci střechy.
http://www.mirro.cz/reference/rekonstru ... omu-rybna/
http://www.dobrestavby.cz/4549/realizovane-stavby/
Tady máte drobný nástřel na kolik to přijde. K tomu okapy, omítka ... nájemnící chtěj nová okna ...
Vypadá to dobře ale aby to ekonomicky vynášelo to je docela dřina. A to nemluvím o tom, že popelnice, osvětlení chodby, voda a podobné komodity musí majitel zaplatit i když mu nájemník neplatí.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 17.9.2013 15:08

XSC píše:
gabuliatko píše:Prosím, bez základních účetních znalostí se nepouštěj do spekulací o normálních bytech pro normální liidi s normálním nájemným. Páč zjistíí že to prostě účetně nevychází. Buď je dům v takovém stavu, že ti tam normální člověk za normální nájemné nebude bydlet nebo proběhla rekonstrukce a pak chceš v reálné době vrátit investici a to Ti normální nájemné nezajistí.
Jde taky o to, co si kdo představuje pod pojmem normální doba. Běžně to u domů bývalo 10-20 let, ale dnešní manažment si myslí, že se vše musí vrátit za pár let.
=D> =D>
Pro mne je normální člověk, člověk s obvyklou, tedy nejčastější (nikoliv průměrnou) mzdou. A chtěl jsem se zeptat na to, co naznačil XSC: Když je dům po rekonstrukci a já nasadím nájemné, že se mi dům vyprázdní, tak se mi investice vrátí jako kdy :?: :?:
Krom toho řada majitelů domů "rejžuje" nájemné a neopravuje nic.

Jóo a cenová mapa... Nájemné není odvozeno z cenové mapy, ale cenová mapa je odvozená z nájmů. Vznikla při deregulaci nájemného, aby bylo vodítko (třeba při soudním sporu), zda nájemníci neplatí příliš. Cenová mapa nezakazuje nasadit nájemné nižší.
A cena pozemku nebo cena nemovitosti... to je tak, čím mi někdo ocení nemovitost víc, tím víc si na ni můžu půjčit. V Americe tomu říkali realitní bublina a jak dopadli...
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 17.9.2013 15:37, celkem upraveno 1 x.

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 07.4.2013 20:23

Bobek píše:Se s tím rovnou uklidím sem...
Co je to za češťyn zase, "přes část ulice"?! (No ale když jistá část pisálků už nezvládá ani shodu přísudku s podmětem...) :roll: Stačí napojit Frantu Palackýho na dynamo a máme obnovitelný zdroj energie. Bez dotací.
Normálně bych si to odpustil, ale když už jsme v tomhle vlákně...tak bych připojoval spíš Pepu Jungmannů nebo Hanse Gebauerů :lol:

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 30.3.2013 19:38

protože S49 :)

od křižovatky PM už leží...

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ewsIndex=1

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.3.2013 18:55

kasme píše:...výměna kolejnic na "Hradčanské"...
Tato informace mne zaujala (narozdíl od ostatních s ní uvedených jsem s daným nepočítal) a není mi jasné co A HLAVNĚ PROČ SE BUDE MĚNIT po pouhém 1,5 roce provozu?

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 30.3.2013 18:43

a já znovu opakuji..., že na PM se nebudou překládat jen koleje...

budování podchodu...
výměna kolejnic na "Hradčanské"...
v jedné etapě bude přes tramvajové těleso cca před archivem vybudován provizorní přejezd...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.3.2013 18:03

kasme píše:a k tomu ještě tam ty tramvaje nepojedou měsíců šest... (jestli nebude změna)
Kéž by ta změna (proti původním plánům) byla = během pár dnů - maximálně týdnů napojit konečnou "polohu" křižovatky Prašný most (včetně právě REKO úseku ke křižovatce pod Střešovickou vozovnou) na zastávky Hradčanská a tak:
1.) a) zachovat v maximální možné míře provoz zastávek Hradčanská
b) omezit odklony TRAM linek z Hradčanské přes Pražský hrad na minimum
2.) zprovoznit pro přímý směr křižovatku Prašný most a obnovené zastávky na/za ní
(v této době nová rychlostní ROV s naprosto vypnutým ovládáním = fyzicky zajištěna proti přestavení do odbočky a s nezapnutými navěstidly)

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 30.3.2013 9:50

a k tomu ještě tam ty tramvaje nepojedou měsíců šest... (jestli nebude změna)

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 30.3.2013 9:46

Se s tím rovnou uklidím sem...
Co je to za češťyn zase, "přes část ulice"?! (No ale když jistá část pisálků už nezvládá ani shodu přísudku s podmětem...) :roll: Stačí napojit Frantu Palackýho na dynamo a máme obnovitelný zdroj energie. Bez dotací.

Filip

Příspěvek od Filip » 26.2.2013 11:52

Tak asi záleží na konkrétní situaci, ale je fakt, že kvůli jednomu člověku zdržovat zbytek není zrovna něco ideálního. Spíš udělat čekací doby dejme tomu max 15 minut na uzlech. Já jezdím občas s RJ do Olomouce a Ostravy a zatím žádné neštěstí nebylo. Ono kdyby dráhy spolupracovaly se soukromými dopravci, jistě by to přineslo více užitku pro cestující než to, co dělají dráhy teď (neuznávání jízdenek, nečekání na spoje soukromníků)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 26.2.2013 8:51

http://ekonomika.idnes.cz/stat-chce-zru ... nomika_brm

Ministerstvo dopravy dalo návrh na zrušení studenstkých slev.

Když se tu řeší RJ, tak vypadá ,že dostla další hřebíček do rakve.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 25.2.2013 20:02

:uklizecka: Diskuze o zpoždění přesunuta z vlákna "Humor", jelikož jde o velice vážnou věc ! Nebo nejde, ale humor to každopádně není.

Emanuel
Uživatel

Re: Humor

Příspěvek od Emanuel » 25.2.2013 18:42

trainzjohny píše:Přenášení zpoždění většího než 10 minut na další spoje je hezké pro toho jednoho cestujícího co přesedá a oser pro všechny ostatní ... jupíííí, super služba, palec nahoru !
Je to solidarita a je to tak správné, když vlak počká na přípoj, který je zpožděný do 15 minut. Při delším zpoždění už stejně nic nečeká. Je to stejné jako u zubaře, když přijde akutní pacient. Šikovný zubař ho vezme mezi objednanými a každý objednaný přijde na řadu s krátkým čekáním. Jiný zubař ho třeba nechá čekat celý den než bude volno na konci dne. Ano, je to nefér vůči objednaným, ale i oni můžou být jednou akutními pacienty. Stejně tak můžou jet zpožděným vlakem a někde mít přípoj, který jim může ujet.
Dříve jsem jezdíval hodně vlakem z Prahy do Havl. Brodu, do největšího železničního uzlu Vysočiny a když se zpozdil rychlík z Prahy nebo Brna, tak veškeré přípoje na Pardubice, Jihlavu, Humpolec a osobáky na Kolín a Žďar vždy čekali a nikdy jsem neviděl, že by někdo nadával. Lidé jsou na to v tomto železničním uzlu zvyklý. Funguje to.

Odpovědět