Taktéž jsem si to dnes ověřoval na místě.martyn píše:Koukám, že přicházím s křížkem po funuse, dneska jsem si svou domněnku ověřoval z jedenadvacítkyPro upřesnění Georgeova popisu se ten dům v současných terénních poměrech nachází při pohledu z centra těsně vlevo těsně vedle tramvajových kolejí mezi zastávkou Pobřežní cesta a rozjezdovými výhybkami do dnešní smyčky Nádraží Braník.
Poznáte místo na fotografii? (Odpovědi pomocí Soukr.Zpráv)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poznáte místo na fotografii?
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že přicházím s křížkem po funuse, dneska jsem si svou domněnku ověřoval z jedenadvacítky
Pro upřesnění Georgeova popisu se ten dům v současných terénních poměrech nachází při pohledu z centra vpravo těsně vedle tramvajových kolejí mezi zastávkou Pobřežní cesta a rozjezdovými výhybkami do dnešní smyčky Nádraží Braník.
Naposledy upravil(a) martyn dne 25.11.2008 14:37, celkem upraveno 1 x.
Tak vyluštění.Věděli Syverin(už dlouho)Petr, MF a patrně i MoP.Obrázek je z filmu Slečna od vody z 50.let.Slečna nastupuje do taxíku Tatra 12, v ulici Na mlejnku, který přijel od modřan.Koleje vedle ní vedou od smyčky Bráník Ledárny vedle které stojí ten dům.Jinak tento dům čp. tuším 443 je poslední který zbyl z celé čtvrti která stála na levo směrem do centra.A Petrovi(a dalším ) jako bonus pár dalších obrázků z tohoto filmu.
PS:kdo bude mít zájem ještě troška mi zbyla.
PS:kdo bude mít zájem ještě troška mi zbyla.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nápovědy mi to místo nepotvrdily, proto dotaz. Bývala (nebyla a potom bývala, dnes nevím a z Brna se nepojedu podívat) v přízemí hospoda (vchod není vidět)?
Aha, už to asi mám. 
Nápověda pro ostatní: jak jsou zavěšené troleje?
Nápověda pro ostatní: jak jsou zavěšené troleje?
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě jedna nápověda: Ten barák stojí na tom místě jako kůl v plotě dnes, stejně jako tam stál úplně sám v padesátých letech. Proto je tak výrazný. Kromě toho dnes jsou jeho umístění a orientace poněkud nelogické.
Tak kde???
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Právě, že z tý fotky jde říct naprosto přesně, kde to je..
No, z tý fotky ani nelze říct kde to je. Takových "domů" jsou v praze desítky. Za těch 50 let se jich postavilo a srovnalo se zemí desítky...To by mě teda zajímalo, jestli přijdete někdo z tohohle obrázku odkud to je....

- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dum se nezmenil (jen ma novejsi fasadu), ale koleje ano. 
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak já dám nápovědu: Zaměřte se na dům v pozadí. Pro toto místo je charakteristický a od dob pořízení fotografie se příliš nezměnil.
Tak "kdepa tohle je ?" Mám podezření, dozvím se řešeníGeorge píše:Tak já taky něco přihodím:kdepa je tohle?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tady už někdo v Kontaktu publikoval a ani se nepochlubil (teda jestli jsem něco nepřehlíd)...MOp píše:Ty se chystas publikovat v DPK? Toho se musi vyuzit..
Pěkný !
- Karotka
- Uživatel
Zajímavé stránky o historii SPZ... ale copak je to tam za fotku?zastavaman píše:klidně ano, pokud je to z této doby ("kvalita" barvy filmu tomu nasvědčuje) - viz http://www.feudal.cz/spz/html/1953-1964.htmMF píše:Je to v Praze? Ta SPZ OI tomu nenasvědčuje.
(podle popisku je z dvacátých let)
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to v Praze, ale já se zdržím odpovědi, protože mi kdysi George screenshoty z toho filmu posílal i s popisem.