Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

Bobik
Uživatel

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od Bobik » 08.10.2012 1:28

Teda nevim jak je na tom trojka, ale s osmičkou jezdit Karlínem 50 je totální nesmysl, protože pak blbě čumíš místy až 2min buď na Republice, nebo na Invalidovně (jistě, čidlo tam není, ale plížit se pak na Palmu 20 taky není ono.) :D

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 07.10.2012 22:38

Takže ke Karlínu a rychlosti:
Florenc - Urxova jezdím 30 až 50, dle momentální situace (konkrétního úseku a směru - podjezd železnice méně DZ i ZC, k SSZ před Urxovou ZC určo naplno - je tam předzvěst a IAD už má pruh vedle TT - škoda jen, že není za podélnými prahy bez ohledu na minimální provoz IAD)
Urxova - Invalidovna jezdím jedině 50 a jsem přesvědčen, že právě díky tomu (a ani ne tak případnému doprovodnému zvonění) mi to žádné IAD dosud "neposlalo" před TRAM na tom přejezdu u "vlatsní staré" Invalidovny!

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 07.10.2012 20:13

Tak když tě ty nehodový papíry baví vyplňovat, proč ne. Seš v tanku a nic se ti nemůže stát. Nezaviněná nehoda tě nijak nepoškodí, zaviněná donutí trochu odkašlat, ale vesele jezdíš dál. Zabít můžeš i v menší rychlosti a třeba se stačí jen nešikovně rozjet ze zastávky...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 07.10.2012 20:05

chemik: To je tvém uvážení kolik tam povalíš. Na Karlín bych viděl max 40. Velké štěstí že do voleb je ještě daleko :lol:

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 07.10.2012 19:21

50 jedu od Florence až na Palmovku. Nevidim jedinej důvod, proč se Karlínem plazit třeba 30. A pokud mi to tam někdo pošle, provozně zastavím - aby mi nepopadali lidi, tak nebudu magnetit...

A teď do mě. Kdo mi poví, jakej jsem hazardér, vrah a blázen?

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 07.10.2012 16:18

Petrpes píše:Karlínem se dá krásně jezdit 50, což také často praktikuji,
V úseku Urxova - Invalidovna to také často praktikuji. 8-)

Filip8399
Uživatel
Bydliště: V noci s dalekohledem je to jediná zastávka, kde je vidět na tubus metra, ale jede se tam 20minut

Příspěvek od Filip8399 » 07.10.2012 15:53

Sakra já ti závidim, že si tramvaják :D Holt si musim ještě pár let počkat... 8-)

Filip

Příspěvek od Filip » 07.10.2012 15:07

Pánové děkuji za rady. Snad to bude bez problému. Předpokládám, že pojedu spíš pomaleji a tudíž budu zpožděn.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 07.10.2012 15:05

Tam jsem jel dokola i já po nějakejch 11 letech za panelem, když to zavedli, inu rádio je zrádné...
Ale podotýkám, že jsem věděl, že jedu špatně, nehoda nehrozila, ale i tak :)
Na Březiněveské si radši odhlásím hned jak tam přijedu. A pokud jedu na vnější kolej, tak hned co minu výhybku z hlavní tratě.
Nemusím se tak starat o manuální nastavení výhybky na vnější :]]]
Stejně tak mě po letech ježdění nepříjemně překvalil kontakt na výhybku do smyčky Dvorce, když jsem z ní vyjížděl.
Opravdu mě nenapadlo, že bude kontakt i v oblouku na výjezdu ze smyčky. Což dříve nebylo.
Ale opět, do vexlí čumím, nic se nestalo.
Obdobně hnusné je to s rádiem při výjezdu ze sm. Smíchovské nádr., kdy pak není nejmenší problém si opět postavit do smyčky.

Ještě ad. 3. Karlínem se dá krásně jezdit 50, což také často praktikuji, ale pozor, auta z vedlejších tam rostou jak houby po dešti.
I když po kurzu tam asi pojedeš jinak...

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 07.10.2012 14:37

tak na trojce vidim nejzásadnější problém v nástupní zastávce Březiněveská. Je třeba si v předstihu odhlásit nástupní, jinak bys tam mohl jezdit do kola :lol: a druhá věc - pokud budeš vyjíždět, zkontroluj si dálniční známku. A to je asi veškerá složitost linky 3 :-D

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 07.10.2012 12:57

Filip píše:Ahoj, minulý týden jsem úspěšně dokončil kurz a nyní mě čekají zácviky na linkách. V úterý mám krátkou trojku a rád bych se zeptal zdejších profesionálů, jestli je něco, na co si mám dát pozor na této lince. Předem se omlouvám, jestli budu zpožděn, je to moje první jízda s lidmi. :wink:
Ač jsem tramvaj řídil jenom jednou, tak určitě Jindřišská druhá křižovatka za poštou. Je tam blbý výhled pro IAD i tram.

Filip

Příspěvek od Filip » 07.10.2012 12:32

Ahoj, minulý týden jsem úspěšně dokončil kurz a nyní mě čekají zácviky na linkách. V úterý mám krátkou trojku a rád bych se zeptal zdejších profesionálů, jestli je něco, na co si mám dát pozor na této lince. Předem se omlouvám, jestli budu zpožděn, je to moje první jízda s lidmi. :wink:

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 06.10.2012 18:12

Mimochodem ta Průmyslová teď je (a minimálně ještě rok bude) špatná, protože kvůli havarijnímu stavu propustku Rokytky v lese u Říčan byl dočasně (na jeden furt) zakázán vjezd vozidel nad 3,5t (mimo dopravní obsluhu). Býval by byl zakázán už dřív, ale čekalo se na otevření obchvatu Kolína. Všechno se tedy teď žene na Českobrodskou...

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 06.10.2012 12:32

von Špilberk píše:willyjeff, Bobík: Já ale musím poznamenat, že jsem si ještě nikdy nevšiml, že by v mimořádnostech bylo zpoždění TRAM na lince. Tram se tam objevují při nehodách a poruchách vozidla, ale zpoždění na lince jsem zatím viděl jen u Busů. Navíc bych v poslední době řekl, že tam ani nestíhají "ládovat" všechny MÚ, které se staly. :(
A jinak souhlas s Bobíkem: Zeptat se řidiče Tram po průjezdu městem, proč je zpožděný o 10 minut, je opravdu chytré. No proč :?: Žádná auta, žádní cestující, skvělý JŘ s odpovídajícími časy, skvělá preference, žádné uzavírky a rozkopané ulice, no tak jedu pomalu, abych se pokochal krásami Prahy :!: :D
Takhle na veřejnosti se to neobjevuje, ale v aplikacích pro dispečerské řízení se tyhle informace uvádí. Typicky silná IAD u Karlových lázní-zpoždění linek 17 a 18.
Taky se mi stalo, že mě v 7 ráno volali ze sálu, proč mám zpoždění, přitom podle výpisu ze sloupku bylo vidět, že jsem poskakoval za vadným sólem(bouchal mu maxík) od Průběžné až ke Strašnické vozovně.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 06.10.2012 8:12

willyjeff, Bobík: Já ale musím poznamenat, že jsem si ještě nikdy nevšiml, že by v mimořádnostech bylo zpoždění TRAM na lince. Tram se tam objevují při nehodách a poruchách vozidla, ale zpoždění na lince jsem zatím viděl jen u Busů. Navíc bych v poslední době řekl, že tam ani nestíhají "ládovat" všechny MÚ, které se staly. :(
A jinak souhlas s Bobíkem: Zeptat se řidiče Tram po průjezdu městem, proč je zpožděný o 10 minut, je opravdu chytré. No proč :?: Žádná auta, žádní cestující, skvělý JŘ s odpovídajícími časy, skvělá preference, žádné uzavírky a rozkopané ulice, no tak jedu pomalu, abych se pokochal krásami Prahy :!: :D

Odpovědět