Když tak "jinými", ale o to nejde. Nevím proč by mě měli vadit důchodci, že tam sedí? To mají podle tebe stát? Nevím co jsi tím myslel. Budeš se možná divit, ale starší lidi se zvedají a pouští sednout rychleji jak mladý.9001 píše:cwapa: T3R.P 4 místa po směru a a jedno v protisměru. To je 5. Vyjímkou jsou některé kusy v Brně, které mají 4 i s tou obrácenou.
Obsazená tou omladinou a nebo jinýmy důchodci?
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
-
von Špilberk
- Uživatel
Asi tak.MM-Mikulovsky píše:snad nám za jednu hodinu práce navíc neumřeš hladem či nám chceš potvrdit pořekadlo "až budou tlustí hubení, tak hubení budou studení"?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Fořtík: Velmi se omlouvám dojíždějícím kolegům, tam to rozmrzení z ujíždějících spojů, kvůli prodloužení směny, je pochopitelné = tedy 100% souhlas s von Š, že byli-li spoje dokonce vytipovány předem, tak měli být příslušní řidiči také na tuto možnost předem upozorněni.
Jinak ano, pro cestu domů používám i MHD, ale od začátku mé přítomnosti zde, narozdíl od cest do práce, kdy si rád prospím či něco dodělám, se nebráním procházce - naopak často je vyhledávám.
vonŠ: Chybějící svačina - snad nám za jednu hodinu práce navíc neumřeš hladem či nám chceš potvrdit pořekadlo "až budou tlustí hubení, tak hubení budou studení"?
O pití nemluvím - většinou si jej alespoň na jedné konečné linky můžeš dodělat, pokud teda nepatříš k nelogicky
se chovajícím kolegům nevozících si sebou čaj, kafe či jiný "přípravek" nápoje.
A jinak pokud "hlad je opravdu, tak velká sviňa", tak by jsi si měl raději pořád vozit svačinu trochu větší - když tak ji "dorazíš" až doma (či mít, jako často já, v ní ovoce/zeleninu, které klíďo vydrží i do další směny).
Jinak ano, pro cestu domů používám i MHD, ale od začátku mé přítomnosti zde, narozdíl od cest do práce, kdy si rád prospím či něco dodělám, se nebráním procházce - naopak často je vyhledávám.
vonŠ: Chybějící svačina - snad nám za jednu hodinu práce navíc neumřeš hladem či nám chceš potvrdit pořekadlo "až budou tlustí hubení, tak hubení budou studení"?
O pití nemluvím - většinou si jej alespoň na jedné konečné linky můžeš dodělat, pokud teda nepatříš k nelogicky
A jinak pokud "hlad je opravdu, tak velká sviňa", tak by jsi si měl raději pořád vozit svačinu trochu větší - když tak ji "dorazíš" až doma (či mít, jako často já, v ní ovoce/zeleninu, které klíďo vydrží i do další směny).
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stánek zavírá cca v 19:00 hodin, tj. v pátek já s Blankou a o víkendu Blanka s Ondrou jsme si dali do konce směny krásných x běhů po stojících schodech do stanice a zpět a kupovali a kupovali...tedy, když turisté měli mince. Ale vděčnost byla nezměrnáMOp píše:Malostranska - stanek primo u vestibulu. Prostor kolem automatu na Hradcanske by mel byt zpristupnen, stejne jako Staromestske.ElWapp píše:Prosím o radu, kam posílat na Malostranské a Hradčanské lidi pro lístky na tramvaj, pokud bude vestibul metra o víkendu uzavřen?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
cwapa: T3R.P 4 místa po směru a a jedno v protisměru. To je 5. Vyjímkou jsou některé kusy v Brně, které mají 4 i s tou obrácenou.
-
von Špilberk
- Uživatel
ElWapp: Já jen nepochopil, proč dítě v kočárku potřebuje sedět na sedačce. Nebo měla děti dvě?
Navíc malé dítě je bezpečnější v kočárku. Na sedačce se nemá čeho držet a při prvním prudším zabrždění se rozmázne o sedačku před sebou.
MMM: Někdo tu psal, že existoval seznam vlaků předurčených na onen odvoz fanoušků. Pokud je to pravda, tak by asi bylo slušné dotyčné řidiče ještě před nástupem do služby informovat, že jim něco takového hrozí. Já sice bydlím nedaleko vozovny, tak mi nejde o autobus, ale zase by mi chyběla svačina, tak bych byl také poněkud rozmrzelý.
Navíc malé dítě je bezpečnější v kočárku. Na sedačce se nemá čeho držet a při prvním prudším zabrždění se rozmázne o sedačku před sebou.
MMM: Někdo tu psal, že existoval seznam vlaků předurčených na onen odvoz fanoušků. Pokud je to pravda, tak by asi bylo slušné dotyčné řidiče ještě před nástupem do služby informovat, že jim něco takového hrozí. Já sice bydlím nedaleko vozovny, tak mi nejde o autobus, ale zase by mi chyběla svačina, tak bych byl také poněkud rozmrzelý.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 02.10.2012 9:54, celkem upraveno 1 x.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zase píšeš něco, o čem víš houby, Milane. Víš, z pohledu člověka, kterej bydlí sice v delší, ale v docházkový vzdálenosti a stejně neváhá a jezdí domů oklikou metrem a autobusem to ani nemůžeš pochopit. Spoustu kolegů dojíždí a podle začátku či konce směny se rozhodují, jestli pojedou autem, nebo autobusem. A když se rozhodnou pro autobus a někdo jim tu službu uměle protáhne, tak se taky může stát, že se nebudou mít jak dostat domů. A JPT žádné nouzové nocležny nemá. Jistě, můžeš argumentovat například MÚ, jenomže s tou opravdu nemůžeš počítat. Rozvrh směny, tak jak je nastavenej je pro mě něco, s čím já počítám a s čím hýbat musím odmítat - zejména když jde o konec odpolední, což byl případ odmítnutého výkonu.MM-Mikulovsky píše: tady si v klidu na TF kolega dovolí napsat, že by dispečerům odmítl příkaz na výkon navíc (byť by díky konci měsíce měl jistotu, že mu prodlouženou směnu nikdo již neumaže jinou další malou = prodloužení dostane plně zaplaceno
Musím, když jsou ostatní místa obsazená tak mám snad radši stát? Já, jak už jsem tady psal, nastupuji prvníma dveřmi, tedy pokud nejede nová nebo předělaná tramvaj, jak nám to říkali při vydávání průkazky a tam jsou 4. místa a to většinou obsazený omladinou.9001 píše:Pánové opět dokazujeme že se chováme spíš jako zvěř než jako lidi... Odpálkovat slušně. Opět dodávám, neplatí mladý = zdravý, starý = nemocný.
Cwapa: T3R.P/T6 má 5 míst pro invalidy, SU 6 míst, 14T 4, KTN a 15T dohromady nedám. Opravdu musíte sedět na tom místě, kde sedí to dítě?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S tímto souhlasím a ještě mne to opět přivádí na mé myšlenky posledních dní - pomalu si říkám, že tento národ si snad opravdu zaslouží své současné neschopné (či všeho schopné9001 píše:Pánové opět dokazujeme že se chováme spíš jako zvěř než jako lidi... Odpálkovat slušně. Opět dodávám, neplatí mladý = zdravý, starý = nemocný.
...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pánové opět dokazujeme že se chováme spíš jako zvěř než jako lidi... Odpálkovat slušně. Opět dodávám, neplatí mladý = zdravý, starý = nemocný.
Cwapa: T3R.P/T6 má 5 míst pro invalidy, SU 6 míst, 14T 4, KTN a 15T dohromady nedám. Opravdu musíte sedět na tom místě, kde sedí to dítě?
-
gabuliatko
- Uživatel
U předškolních dětí je problém že nelze zajistit SPP cestující jsou povinni se za jízdy držet (prostě jsou neposedné). Taky jsem radši když moje děti sedí. Ano, hodným dětem by se nikdy nic nestalo a my jsme taky za mladých let stáli, ale moje děti prostě hodné nejsou. I když v tramvaji maj po jedné příhodě (jízda do odbočky vyhýbky ve smyku) docela respekt a už se docela držej. Ale taky už to nejsou předškoláci.
Možná jsem moc naivní, když na slušnou otázku očekávám slušnou odpověď, klidně i zamítavou. Ne scénu na půlku tramvaje.
Přesně tak.Dobrý taky je, když maminka posadí dítě na invalidní sedadlo, sama stojí nad ním a strašně se diví, že si chce invalida sednout.Fořtík píše:Co by její dítě mělo sedět? Jedině ať si sedne ona a dítě vezme na klín. Tak se ušetří jedno stojací místo. Dítě bych asi taky nepustil - jako proč bych měl? Jakou to bude mít výhodu pro mě? Pro ostatní?
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co by její dítě mělo sedět? Jedině ať si sedne ona a dítě vezme na klín. Tak se ušetří jedno stojací místo. Dítě bych asi taky nepustil - jako proč bych měl? Jakou to bude mít výhodu pro mě? Pro ostatní?
Tak jsem mel dnes v tramvaji "stesti" na exemplarniho vola. Nastoupila maminka s kocarkem a pta se, zda-li by si jeji dite mohlo sednout. Nacez sedici muz odpovida: "A co jako ma bejt? To myslite vazne? Me je ctyricet let, ja kvuli vam teda fakt vstavat nebudu. To snad nemyslite vazne." Nakonec se zvednul jiny cestujici asi o tri sedacky dal.