"Plodné" debaty

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Humor

Příspěvek od trainzjohny » 25.2.2013 18:40

Právě že tohle čekání je vždycky potíž ... když bude někde ve vlaku čekat 40 lidí na jednoho co bude někde tvrdnout v rychlíku tak je to na pováženou už při 10 minutách, když budou 4 čekat na přípoj kterým přijede 20 lidí tak je to něco jiného.

Obecně mi přijde paušálně lepší nečekat víc jak 10 minut (což je běžné, "nepostřehnutelné" zpoždění) víc nic. Ale pak máme spoje které se téměř výhradně plní jiným spojem ... ale jak určit které to jsou ?!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 25.2.2013 18:33

trainzjohny píše:Přenášení zpoždění většího než 10 minut na další spoje je hezké pro toho jednoho cestujícího co přesedá a oser pro všechny ostatní ... jupíííí, super služba, palec nahoru !
Jak se to vezme. Chce to určit interval do kdy má smysl čekat. Osobně si myslím, že vlak do Horní dolní, který má JŘ styl 2 spoje ráno (práce,škola) pak odpoledne zpět, má čekat vždy.
Co napsal Bobek. Když ti pak nepojede nic a jediná možnost je pěškobus, tak se má tuplem čekat.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 25.2.2013 17:33

Asi tak.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 25.2.2013 17:20

Přenášení zpoždění většího než 10 minut na další spoje je hezké pro toho jednoho cestujícího co přesedá a oser pro všechny ostatní ... jupíííí, super služba, palec nahoru !

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 25.2.2013 17:08

U mě má z podobné situace kladné body zaměstnanec ČD, který blahé paměti ve zpožděném couráku z Veselí nad Lužnicí do Kamsi aktivně zjišťoval, jestli někdo v Jindřichově Hradci nezamýšlí přestupovat na JHMD (zamýšlel, já). Počkali, což bylo dobře, protože ten den to byl poslední vlak. =P~

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 25.2.2013 14:08

trainzjohny píše:Při dvouhodinovém zpoždění na tebe počká leda hov... a o náhradním spojení si myslím můžem nechat zdát....
Nemám s tím kdovíjak velké zkušenost, ale když jsem před dvěma lety jezdil v zimě na sever rychlíkem a ten někde kvůli mrazu uvízl, průvodčí lidem okolo zařizoval počkání jejich přípojů. Často třeba telefonoval někam s tím, že ten a ten potřebuje v Kralupech přestoupit na to a ono a aby to počkalo. Jindy zase moje EC postupně spolu s SC a EX zůstalo stát v Pardubicích kvůli nehodě na trase do Kolína. Po dvou hodinách všichni z těch tří vlaků pokračovali jedním dál po odklonové trase a stavělo se myslím v Nymburce a ještě někde a všude se přestupovalo na osobáčky jedoucí nejen do Kolína, jako jediné stanice rychlíky vynechané, ale i do Českého Brodu, Poděbrad atd. Já neříkám, že při nějaké mimořádnosti, když uvízne Jančurův vlak, že Jančura nezařídí pro své cestující náhradní dopravu. Naposledy to snad bylo prostřednictvím vlaku Lea. Ale pokud bych měl jet s Jančurou třeba do Olomouce a pak dál s ČD osobákem, tak radši bez MU prosím.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 25.2.2013 10:52

Tj: No nevím, ale přece DPP jezdí poměrně pravidelně náhradky za ČD a myslím, že to je poměrně běžné i v celé ČR.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 25.2.2013 10:23

thriller2 píše:
Bobik píše: z mého pohledu, coby cestujícího nabízí vyšší komfort, čistotu, menší procento nepravidelností atd
Souhlasím, ale ČD mi zase při komplikacích na trati zajistí počkání přípoje nebo náhradní spojení, Jančura ne.
Při dvouhodinovém zpoždění na tebe počká leda hov... a o náhradním spojení si myslím můžem nechat zdát....

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 25.2.2013 10:14

Bobik píše: z mého pohledu, coby cestujícího nabízí vyšší komfort, čistotu, menší procento nepravidelností atd
Souhlasím, ale ČD mi zase při komplikacích na trati zajistí počkání přípoje nebo náhradní spojení, Jančura ne.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.2.2013 9:22

Bobik píše:... z mého pohledu, coby cestujícího nabízí vyšší komfort, čistotu, menší procento nepravidelností atd, ...
:?: logika mi říká, že při pidipočtech spojů obou soukromých dopravců na železnici proti počtům spojů ČD to procento vyhraje ČD nejen při porovnání "hrušek a jablek" = při počtu všech spojů, ale i při počítání jen spojů využívajících trať Praha - Kolín (+ do/od Havl. Brodu a Brna) - Pardubice - Česká Třebová (+ do/od Svitav a Brna) - Olomouc - Hranice na Moravě (+ do/od Val. Meziříčí a Vsetína + spoje Brno - Ostrava) - Ostrava - Bohumín, kdy spoje ČD ji v nemalé míře používají jen částečně = žádná MU nezastaví jejich všechny spoje na uvedené trati = při zastavení provozu kvůli MU např. mezi Kolínem/Č. Třebovou a Hranicemi na Mor. ČD určo, narozdíl od soukromníků, obslouží zbytek trasy spoji najíždějícími/sjíždějícími z navazujících tratí (uvedených výše v závorkách)!

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 25.2.2013 9:02

9001 píše:Ona to až taková blbost není.....
Aniž bych se snažil tato tvrzení jakkoli rozporovat, tak z mého pohledu, coby cestujícího nabízí vyšší komfort, čistotu, menší procento nepravidelností atd, a to za lepší nebo srovnatelnou cenu než konkurence.
Busy počínaje a o vlacích nemluvě. Cestujícím je nějaký lobování kdesi na ministerstvu, který je či není fér a podobné absolutně šumák. Ty zajímá akorát jestli, za kolik, za jak dlouho a v jaké míře ne/pohodlí a komfortu budou přepravení z bodu A do bodu B.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 24.2.2013 23:39

Jak blbost, pan velkohubý přece tvrdil že žlutý dojede vždy a včas...
Ale občas se mu autobus někde převrhne, bo zaměstnává Slováky, které by ani SAD nevzalo za minimální mzdu.
Ojetej peršing se taky občas porouchá, nebo vláček někoho sejme. RJ taktéž jezdí rádo na stůj, atd... Ostatně co mohl od ČD převzít za materiál, průseráře a důchodce :]

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.2.2013 22:59

Ona to až taková blbost není. Ač jsem panu Jančurovi z počátku docela přál, tak si myslím, že chce akorát vše vydojit.
1) Nejezdí bez dotací. První lež. Ano nemá dotace na prokazatelnou ztrátu, ale stát všem proplácí slevy studentům, důchodcům atd.
2) RegioJet je v minusu, takže taky to pro něj není takový podnikatelský trhák jak prezentoval.
3) Svým přistupem se chová úplně stejně jako ČD. Viz lobby na ministerstvu. Trochu mi připomíná pana "Čistého" a jak ten dopadl Z:arrow:

VincTheSecond
Uživatel

Humor - úklid

Příspěvek od VincTheSecond » 24.2.2013 22:18

MM-Mikulovsky píše:K popukání je, že "někdo velkohubí" není schopen si zajistit neporouchávání techniky (lokomotiv) + že jsem jeho služby nevyužil a tak dojel včas.
Toto je asi tá najväčšia debilita, ktorú som od MMM na tomto fóre prečítal [-o<

Absolut
Moderátor

Re: "Plodné" debaty

Příspěvek od Absolut » 05.2.2012 23:06

Mnoho druhů dopravy lze odfiltrovat. Třeba reklamní SMS mi u Vodafonu nepřišla už několik let. Zato T-Mobile je nepoučitelný a opakovaně poskytuje moje telefonní číslo třetím subjektům.

Odpovědět