Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.9.2012 11:21

Já teda nevím, proč se Vám všem nelíbí název "Multiaréna Praha", protože název "Pražská tržnice" u Holešovické tržnice Vám evidetně nevadí.
A přitom v tržnici se, narozdíl od arény (pořádající různá mistrovství v několika možných sportech či jediné vystoupení někoho slavného pro celou střední či východní Evropu), mezinárodně významné akce nekonají!

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 02.9.2012 11:11

Slavia=Eden, Sparta=Letná, Bohemians=Ďolíček, Mulťák Praha=Aréna Libeň/Vysočany/Českomoravská...Bohužel v posledním případě trošku hezčí název nakonec neprošel pravděpodobně kvůli tomu, že aréna není úplně v Libni a čtvrť samotná nevypadala světově, tak z toho máme pražskej mulťák....

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.9.2012 11:06

Včera mi nějaký z kolegů tvrdil, že ve VJŘ měl uveden chybně starý krátký název VÝSTAVIŠTĚ. Nevíte o tom něco? Oddělení JŘ nemusí dodržovat platné názvy? :lol:

PS: A když jsme u chybných dat "v deskách", tak "gól" byl, že pro včerejší během rozťatou l.18 VJŘ uváděl jednosměrný objezd "Ch.sady - Malostranská nábř. - Právnická fakulta - Malostranská =M= - Ch.sady", ale vlepka přesně opačně a PDT obvolával jednotlivé příslušné řidiče, že chyba je ve vlepce a platí VJŘ!

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.9.2012 10:32

willyjeff Z:arrow: s těma arénama to máš těžký. Slavia je prostě zažitej název klubu, stejně jako Sparta. Oni ty Sparty jsou vlastně dvě. Ta fotbalová byla (mimo jiné) jeden čas generali arena, za chvíli zas toyota arena či co a tam se naštěstí hraje jen fotbal. Ta hokejová byla "vodjakživa" sportovní hala a měla kliku že byla na Výstavišti. Jenže bohužel se v ní nehraje jen hokej a pořadatelé koncertů rádi uvádí že se to koná v cojávimjaksetoteďjmenuje areně (asi že je to in a světový). Takže když se mě tuhle někdo ptal kde to je, vejral jsem jak puk kam že to chce, až kdosi znalejší poučil že ve sportovní hale. Takže na Výstavišti. Nicméně jsi si jistej, že ten stadion ve Vršovicích se jmenuje Slavia arena? Já moc ne... :D
Tudíž buďme rádi za univerzální název "multiarena", kterej by snad mohl nějakej ten pátek vydržet. No a to Praha je tam asi proto, že název Multiarena sám o sobě je takovej trošku blbej (a Multiarena Vysočany zřejmě není dost světový), tak tam prdli tu Prahu.
A ono s tím Výstavištěm to taky dopadlo neslavně. Dobře, máme dvě. Nicméně když se řekne "výstaviště", valnou většinu napadne Julda-Fulda. To za prvý. A za druhý, to v Letňanech tam alespoň skutečně leží.... 8-)
Takže tak.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 02.9.2012 0:53

Absolut píše:Jasně. Ale to bychom měli asi taky přejmenovat Anděl na Nový Smíchov, ne?
A takových zastávek by se v Praze našlo mnohem víc.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 02.9.2012 0:42

Absolut píše:Jasně. Ale to bychom měli asi taky přejmenovat Anděl na Nový Smíchov, ne?
Anděl je tam pořád, malovaný na skle.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 02.9.2012 0:17

Já zase nemůžu rozdejchat tu Multiarénu Praha...Proč to prostě jednoduše není "Arena". Proč tam měli nutkání použít tu Prahu (aby si ji lidi nespletli s Brnem?). Co je to ta Multiarena?? Jestli je to její multifunkčnost, tak sport a společenské akce se pořádají i v jiných arénách (např. Slavia)...Prostě naprosto nelogicky pojmenovaná zastávka. Nebo aspoń mě to žádnou logiku nedává. A tý pani, co to hlásí to ani nejde přes pysky, pěkně se tam zadrhne.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 02.9.2012 0:11

Jasně. Ale to bychom měli asi taky přejmenovat Anděl na Nový Smíchov, ne?

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 02.9.2012 0:08

krysarr píše:Hledam Vapenku, pac potrebuju najit spojeni a hle, ona je to Vozovna Zizkov. Opet mel nekdo potrebu byt slavnej a zmenit 100 let starej nazev?
Tak tradici to sice má, nicméně dnes tam vápenka není, zatímco vozovna tam je, a to taky víceméně těch 100 let.

krysarr
Uživatel
Bydliště: Praha 3 (1,9,16 uz bohuzel ne), sem tam Praha 11 :-)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr » 01.9.2012 17:06

Hledam Vapenku, pac potrebuju najit spojeni a hle, ona je to Vozovna Zizkov. Opet mel nekdo potrebu byt slavnej a zmenit 100 let starej nazev?

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 01.9.2012 16:52

Prosím vás, poraďte mi. Který z politiků na pražské radnici má největší odpovědnost za chování DPP? Kam mám zaslat případnou stížnost na DPP (=komu to mám nabonzovat) tak, aby to skutečně mohlo k něčemu vést?
Díky.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 30.8.2012 17:34

gabuliatko: Tak zrovna u D8 se shodneme. Jsem pro dostavbu.
Jinak si ale nemyslím, že iniciativa a petice se vždy rovná nátlaková akce. A chyba je podle mne většinou u úřadů. Kdyby úřady poskytovaly ochotněji a včas dostatek informací, tak by se mnohým peticím a iniciativám mohly vyhnout. Ale na druhou stranu je někdy zlovůle úřadů tak zjevná, že lidé nemají jinou možnost, než něco sepisovat nebo si stěžovat do médií. Protože o dialog častěji nestojí úřad, aneb: "my jsme rozhodli, my nic vysvětlovat nebudeme."

A když se vrátím k D8. Mně se zrovna nelíbí, když se ve věci angažuje nějaké sdružení lidí, kteří bydlí na druhém konci republiky, ale zase když státní a krajské úřednictvo neumí vytvořit podklady ke stavbě tak, aby v nich nebyly soudně napadnutelné chyby, tak ať se nediví. Měli všechny papíry udělat pořádně, aby na ně ekologové nemohli.

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 30.8.2012 17:10

gabuliatko píše: Nemám nic proti vyjednávání, ale nesnáším petice, iniciativy (zvlášt ty ekologické co brání dostavění D8) kde se obchází lidé, kteří o problému nic nevědí a na základě účelově upravených informací jsou doslova donuceni aby podepsali i když by třeba nechtěli (třeba že pod plánovanou trasou D8 žije nějaké ubohé zviřátko).
Toliko můj pohled na iniciativy a petice. Nenazval bych to ponižováním jejich snah, ale mojí podporu nemají a budu to veřejně prezentovat. Preferuji dialog před nátlakovými akcemi.
Zrovna u te D8 to neblokuji ti ekologiste, ale urednicko/stavarska zvule - "tak budeme stavet bez povoleni, legalizujeme to dodatecne a dokumenty budeme falsovat a antedatovat jako na bezicim pasu; kdyz je to pro stat, tak se to muze." To je medle taky natlakova akce (a kdyby nebylo prutahu z toho, ze se RSD citi byt nad zakonem, uz bychom mnoho let mohli jezdit, takhle to dvacet let lita po soudech a skutek utek).

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 30.8.2012 17:02

von Špilberk píše:Ano, známé pořekadlo. Demokracie není nejlepší, ale nic lepšího nebylo vynalezeno. Souhlasím, ale snahy o zlepšení nemohou uškodit. Tedy když se lidé projevují v různých iniciativách, peticích atd., tak snad není potřeba jejich snažení ponižovat. (myšleno obecně, ne na konkrétního člověka)
To máte tak, u nás na vsi (tedy je to město, ale malinké) si zastupitelé vymysleli, že sloučí 2 školy. Na základě poměrně velmi zkreslených informací se vzedmula vlna kritiky a spustila se petice proti sloučení škol (chudinky děti, zhorší se jim výuka - samé měřitelné hodnoty tam byly). Sebralo se poměrně hodně podpisů a aktéři petice velmi emočně naladěni přišli na zasedání zastupitelstva. Starosta navrhl změnu usnesení a slovo sloučení změnil na splynutí a to se odhlasovalo. Petice šla do stoupy a emočně naladění aktéři si vylili emoce do televize.
Nemám nic proti vyjednávání, ale nesnáším petice, iniciativy (zvlášt ty ekologické co brání dostavění D8) kde se obchází lidé, kteří o problému nic nevědí a na základě účelově upravených informací jsou doslova donuceni aby podepsali i když by třeba nechtěli (třeba že pod plánovanou trasou D8 žije nějaké ubohé zviřátko).
Toliko můj pohled na iniciativy a petice. Nenazval bych to ponižováním jejich snah, ale mojí podporu nemají a budu to veřejně prezentovat. Preferuji dialog před nátlakovými akcemi.

DG7021
Uživatel

Příspěvek od DG7021 » 29.8.2012 0:26

piskvorrr píše:A sem se to snad taky vejde:
Poslední rozloučení s linkou 11 ve Strašnicích a s pražským dopravním systémem
pátek, 23:45, smyčka Černokostelecká, Praha 10; přes Olšanské hřbitovy do Rytířské 10, Praha 1.

S odchodem srpna se rozloučíme s linkou č. 11 ve Strašnicích, a potažmo i se zažitým způsobem fungování pražské MHD. Obojí nečekaně podlehlo plíživé, zákeřné nemoci; přijďte dát poslední sbohem.

Odjezd posledního spoje linky 11 ze smyčky Černokostelecká nastane tři minuty před půlnocí z 31.8. Pohřební cestu zakončíme na Olšanských hřbitovech, kde bude od 1.9. pahýl jedenáctky končit. Přijďte ve smutečním.

Po rozloučení s jedenáctkou budeme pokračovat kolem pomníku zavražděných spojů na Národní třídě do ul. Rytířské, kde před sídlem ROPIDu položíme věnce za systém pražské dopravy.
FB událost: https://www.facebook.com/events/467589573261244/
To mě mrzí, že nebudu v Praze, na takovouto akci bych hned vyrazil. Zkrácení 11 je pro mě jednoznačně nejhorší změna ze všeho nového...

Odpovědět