tak nevím jestli to je tak dobrý vtip, ale pobavilo mě to. Nebo to je tím, že jsem vypil 7 piv-Jabberwocky píše:Opsáno z FB skupiny Odposlechnuto v Praze: ?10. 3., odpoledne, tramvaj č. 16 u Palackého náměstí, otec k cca pětiletému synovi: „Tramvaj nemůže mít řidiče, protože nemá volant. Tramvaj má tramvajáka...“
Humor
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Humor
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Opsáno z FB skupiny Odposlechnuto v Praze: ?10. 3., odpoledne, tramvaj č. 16 u Palackého náměstí, otec k cca pětiletému synovi: „Tramvaj nemůže mít řidiče, protože nemá volant. Tramvaj má tramvajáka...“
- Bobik
- Uživatel
Marnost nad marnost, lidi nečtou, neposlouchaj, nevnímaj. A je to odjakživa, soudě dle vyprávění jednoho kolegy instruktora silnější postavy co pamatuje snad ještě Křižíka. Jako jsou dnes bílé cedule se zeleným nápisem vozovna blabla... tak tenkrát byly červené s nápisem vlak jede do vozovny bílým. Povídal že přijel tenkrát někam na konečnou a tam na něj mává jiný kolega a ukazuje na červenou ceduli. No co, no, říkal si trošku závistivě, tak jedeš do vozovny, se nezblázni. A dál si listoval v novinách. Onen kolega za ním přišel a povídá - to je hrozný, on to nikdo nečte, ty taky ne, já už s tím jezdim týden a ještě žádný průšvih. To ho vyprovokovalo, takže se šel na tu ceduli podívat a tam stálo vyvedené bílé na červeném - vlak jede do pr.ele. 
Jeden Váš vokovický kolega to dokonce hlásí ještě "tramvajovým rozhlasem".Bobik píše:Nonemá. To máš pravdu. Asi jsem (ještě) moc mladej
ale já bych se nejspíš šel toho řidiče zastat. Už jen proto aby viděl že v tom není sám.
Ale máš recht, připomíná mi to jinou bábu co na mě ječela když jsem zatahoval že jedu blbě a jinam. Tak ji řikám že to tam mám napsaný a navíc to i hlásí - načež nějaká cestující povídá: "Ano pan řidič má pravdu, hlásí to" - což mělo za následek že baba akorát na pět vteřin zmlkla a pak ječela dál...![]()
- Bobik
- Uživatel
No
nemá. To máš pravdu. Asi jsem (ještě) moc mladej
ale já bych se nejspíš šel toho řidiče zastat. Už jen proto aby viděl že v tom není sám.
Ale máš recht, připomíná mi to jinou bábu co na mě ječela když jsem zatahoval že jedu blbě a jinam. Tak ji řikám že to tam mám napsaný a navíc to i hlásí - načež nějaká cestující povídá: "Ano pan řidič má pravdu, hlásí to" - což mělo za následek že baba akorát na pět vteřin zmlkla a pak ječela dál...

Ale máš recht, připomíná mi to jinou bábu co na mě ječela když jsem zatahoval že jedu blbě a jinam. Tak ji řikám že to tam mám napsaný a navíc to i hlásí - načež nějaká cestující povídá: "Ano pan řidič má pravdu, hlásí to" - což mělo za následek že baba akorát na pět vteřin zmlkla a pak ječela dál...
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Bobik: Hele, a má to cenu dohadovat se s magorem? Ta ženská to evidentně nemá v hlavě v pořádku, na logický argument reagovat nebude a na nějaký psychický nátlak může reagovat násilně. Má smysl riskovat nějaké poplivání, poškrábání apod.? Nemá. Kolikrát se Ti tohle za život stane? Jednou? Dvakrát? Tak holt jednou přijdeš někam pozdě. Aspoň máš veselou historku. Kdepak, dokud se situace nevyvine tak, že půjde o nutnou obranu nebo krajní nouzi, jak je definuje zákon (a i pak to bývá u soudu dost těžké), tak nehnu ani prstem. Asi už jsem starej :-)
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Rudla je bestovníkrtinek píše:Taky jsem si vzpomněl na přednášku Rudolfa Pohla Železniční vozidlo v oblouku koleje
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
bobik: K fyzickému vykopnutí. Vsadím se s tebou klidně pár tisíc, že kdyby jsi to udělal, tak se najde svědek, který by šel proti tobě. Bohužel jsme v čechách.
Jako včera ve zprávách. Policajti honí chlapa bez řidičák. Sledujou ho domu, tam na ně pustí rotvajlera, toho postřelí a špatná je samozřejmě policie. Už se moc nezmiznuje, že jim docela dlouho ujížděl až ke zmíněnému domu a najednou je svěděk, který je proti postupu PČR.
Jako včera ve zprávách. Policajti honí chlapa bez řidičák. Sledujou ho domu, tam na ně pustí rotvajlera, toho postřelí a špatná je samozřejmě policie. Už se moc nezmiznuje, že jim docela dlouho ujížděl až ke zmíněnému domu a najednou je svěděk, který je proti postupu PČR.
- Bobik
- Uživatel
No vidíš a zrovna v tomhle s tebou nesouhlasím. Pardon pane profesore, ale to mi přijde stejné jako proč mám uklízet bordel před barákem na chodníku, od toho jsou přeci metaři... Jsou, ale nemůžou být vždy a všude. Navíc "vykopnutí" ber prosím obrazně, on by stačil "psychologický nátlak" - kdyby se do ní pustila půlka autobusu ať laskavě nezdržuje a nedržkuje když si neumí koupit správnej lístek, nevěřím že by dál stála a řvala na řidiče.
Samozřejmě fyzické vykopnutí by mohlo být problematické, nicméně když není zbytí tak bych ji opatrně vyšoupnul ven, schovávaje se za anonymity davu.
Samozřejmě fyzické vykopnutí by mohlo být problematické, nicméně když není zbytí tak bych ji opatrně vyšoupnul ven, schovávaje se za anonymity davu.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
No, já bych ji taky odnikud nevykopával. Nehodlám pak někde dokazovat, že jsem nebohou důchodkyni nenapadl, případně jí platit za bůhvíjakou újmu. Od toho jsou uniformovaní orgáni. Koneckonců, mají pomáhat a chránit, ne polehávat a chrnět 
- Bobik
- Uživatel
Ano, přesně tak. Vykázat, příp zavolat PČR. Což je řešení-neřešení a trpí tim všichni, jak slušný cestující, tak i řidič, resp. spoj jako takový (zpoždění). Celou dobu jsem marně čekal, kdo z ostatních ji z těch dveří vykopne, když řidič nesmí. Jo, to je holt obrázek o celé dnešní společnosti a o tom jak se staráme o věci kolem nás. Každej jen čumí a čeká co bude a pak držkuje že je zpoždění, ale aby se aktivně zapojil to né.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Tak tady to za ni někdo zaplatil a jelo se, ale jak to má řidič vyřešit, kdyby dotyčná osoba pokračovala tímhle způsobem pořád dál? Vykázat ji z vozidla, a když neposlechne, zavolat PČR?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě taky, ale z FSV. Tímhle tónem vedla přednášku, ale nemyslela to nijak zle, prostě tak byla naučená z dob, kdy nebyla audiotechnika7105 píše:Připomíná mi to naší "profesorku" ZSV.
Připomíná mi to naší "profesorku" ZSV.
-
Tita
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Další z případů, který nedávaj dnešní generaci moc důvodů k úctě ke starším...
Zrovna teď jsem se vracel domů 22, kde do mě začala kopat (!) a nadávat mi asi šedesátiletá pizda, který vadilo, když jsem jí poprosil, zdali by mi mohla přestat (evidentně úmyslně) šlapat na nohu, k čemuž se uchýlila poté, co jsem projevil, že mi vadilo, že mě v podstatě na IPP odmítala vpustit do tramvaje, protože ona se svojí taškou na kolečkách přeci musí stát hned u prvních dveří, aby jí náhodou na Jana Masaryka nezavřeli vietnamci, žeano. Takovýhle lidi, kteří si na veřejnosti léčí své komplexy jsou vážně k pohledání...