Provoz fóra

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 13.1.2006 10:47

No napisu neco trochu mezi. To ze se zobrazuje IP adresa u anonymu mi osobne nevadi. Komu se to nelibi , ma moznost se stale zaregistrovat. IP adresa pak bude viditelna pouze modum a adminum. To je nutne minimum alespon pro to aby se v pripade nejakyho **** dala IP, pripadne dalsi pristupovy moznosti zablokovat.

Ja si na svym foru ( http://forum.svetmhd.net ) , vyresil asi tak. Nejvetsi spammery sem upozornil nekolikrat SZ, pripadne po ICQ, z celyho fora odstranil pocitadla prispevku, dodelal CARD mod , diky kterymu uzivatele muzou poslat adminum, modum, upozorneni na nehvodny prispevek, admini mohou dat varovani, nebo zabanovat dotycnyho. Registraci sem podminil potvrzenim meilu, neaktivni po tydnu mazu . Od ty doby prispevky presouvam minimalne , vetsina zasahu jde spis jenom o napravu neprihlaseni . Nechavam ho plynout a vcelku se dari.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 12.1.2006 22:47

pan M - děkuji za velmi rozumný přístup k problému a pochopení

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 12.1.2006 22:44

Radku, ale řekne, lidi s vlastnim úsudkem a ti co berou tramvaje, jako koníček a ne šotouštví, tak nemaj nárok tady. Včera mi to nepřímo potvrdil i jeden moderátor. Tohle neni tram-forum tohle je šotouš forum.

pan M 212.47.15.24

Příspěvek od pan M 212.47.15.24 » 12.1.2006 22:44

No, než mi do werku ujede tramvaj, tak ještě jedna věc: správně řečeno, anonyma odlišit od jiného anonyma jen podle IP-tak se to dělá na většině serverů. A obava o informace?
Kdysi se říkalo: když čteš, nemluv. Když čteš a mluvíš, tak nepodepisuj. Když čteš, mluvíš a podepisuješ, tak se nediv :wink:
=pokud by tu někdo dělal zaměstnavateli průsak toho, co nemá ani omylem se dostat ven a dotyčnému pisálkovi to nedošlo, tak je buď "blondýnka" nebo má zlatý padák nebo už je mu vše jedno nebo nedomýšlí své skutky (nesvéprávný :) )... Tož tak..

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 12.1.2006 22:41

kocour píše:Možnost, že se mýlím, nepřipouštíš? Jestli to je protiprávní, budu vědět zítra. Ale bezpečně vím, že je to neetické.
víš ty všechno píšeš tak rezolutně, jako bys nepřipouštěl možnost omylu, tak se to holt někdy obrátí proti tobě

kdybys napsal "možná je to proti zákonu, ověřím to", nikdo neřekne ani slovo, ale ty to tu prostě píšeš jako fakt
navíc to, že jsi právník u někoho může budit dojem, že když o něčem řekneš, že to je proti zákonu máš to podložené vzděláním a ne, že jen hádáš
kocour píše: A když už na tom moderátorstvo trvá, co mu brání psát "anonym A", "anonym B", atd.?
ale on se přitom zachoval velmi slušně, pochopil naše důvody, vybral si nick a ani mu nevadí veřejná IP adresa, tak kde je problém?
Naposledy upravil(a) radek31 dne 13.1.2006 11:02, celkem upraveno 1 x.

kocour

Příspěvek od kocour » 12.1.2006 22:37

radek31 píše:kdybys napsal A uvádět u někoho bez varování IP adresu je SVINSTVO, moderátore tak je to něco jiného, než když přímo osočíš jednotlivce - navíc neprávem

to nevidíš? jako právník?
OK. Za to se Ti omlouvám, poděkuj Mopovi, který opět neodolal zasahovat ze zákulisí a - ANONYMNĚ. Už vidíš, proč je třeba pravidel?

radek31 píše:tady jde o všeobecné právní znalosti a pokud ty nedoložíš opak, tak to je jen další lež - pokud doložíš, že zveřejnění IP adresy porušuje zákon, tak se omluvím, že jsem nevěřil
Možnost, že se mýlím, nepřipouštíš? Jestli to je protiprávní, budu vědět zítra. Ale bezpečně vím, že je to neetické..

A proč ho potřebuješ identifikovat?
A když už na tom moderátorstvo trvá, co mu brání psát "anonym A", "anonym B", atd.?

Dobrou noc!

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 12.1.2006 22:34

kocour píše:Jara:

Protože zveřejňovat něčí IP adresu jako odvetu za to, že je anonymní, je svinstvo.
imho to není odveta, ale jediná možnost jak ho identifikovat

stále jsi nenapsal, z čeho jsi vycházel, když tvrdíš, že to je porušení zákona

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 12.1.2006 22:33

kocour píše:Ještě lepší, to, na co reaguješ, jsi popletl a musel jsi to smazat, protože já už si to přesně nepamatuji.

Ta paní se nezapletla do zlodějin ve státní správě, to je čistě tvoje domněnka, ta paní se naopak snažila prosadit spravedlnost. A protože mluvíš o mé bývalé, tak važ velice pečlivě slova ...
to nebylo myšleno, že ona se podílela, ale že se zapletla jako oběť těch zlodějů

kamarád dělá v Senátu a když vyprávěl, co se tam děje/dělo, tak si nedělám iluze, že to je někde jiné - Pelant to byla slušná svině

a k té větě co jsem omylem přepsal - našel jsem jí ve vedlejším okně a poslal ti jí přes SZ - pokud je to stále aktuální, tak to použij

to je tak, když člověk kliká myší rychleji než myslí :-( asi radši půjdu spát

kocour

Příspěvek od kocour » 12.1.2006 22:30

Ještě lepší, to, na co reaguješ, jsi popletl a musel jsi to smazat, protože já už si to přesně nepamatuji.

Ta paní se nezapletla do zlodějin ve státní správě, to je čistě tvoje domněnka, ta paní se naopak snažila prosadit spravedlnost. A protože mluvíš o mé bývalé, tak važ velice pečlivě slova ...

Jara:
Protože zveřejňovat něčí IP adresu jako odvetu za to, že je anonymní, je svinstvo.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 12.1.2006 22:22

Ivonka měla pravdu. když napsala přijde mi to jak když každej zavidí že zrovna on není moderátorem. Přece jsi "kocoure"normalní člověk. Aspon tě tak beru. A dost so važím že člověk s takovým to zaměstnaním sem chodí. A tak nevím proč najednou tady udeřuješ do lidí. Mě to fakt přijde trošku divné. Já měl za to že forum je něco jako výměna zkušeností apod. A pokud někdo spolu nesouhlasí tak sem napíše s tebou nesouhlasím já si myslím je to tak a tak. A případné řeči mezi člověkem s kterým nesouhlasí řeší mimo (pomocí SZ). Jsem sice mladej ale už jsme byl na pár konferencích a tam když je debata je to úplně stejné. Jeden měl třeba referát na něco. A Inženýr Omáčka s ním nesouhlasí tak řekne no já s váma nesouhlasím protože dlouhodobý výzkum řiká.... No a Protože už je to mezi nima tak si po skončení stoupnou bokem a povidají si mezi sebou. Proč to tady nejde tak.
Naposledy upravil(a) jara dne 12.1.2006 22:32, celkem upraveno 1 x.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 12.1.2006 22:18

nevidím souvislost mezi paní, která se zapletla do zlodějin ve státní správě a tramforem - co se tu řeší tak závadného/tajného? napsal snad panM něco, co by ho mohlo ohrozit v práci? za předpokladu, že se smí v práci věnovat tramforu je to imho nezávadné - a pokud ne, tak imho riskoval dobrovolně a přes jejich proxy to jeho zaměstnavatel pozná stejně lépe, než když se na nějakém fóru zveřejní jedna IP adresa

btw dolož svoje tvrzení jak zveřejnění IP adresy na fóru porušuje zákon, nebo napiš, že jsi lhal - imho není třetí možnost (mlčení politikům/úředníkům běžně prochází, ale v tomto případě by to bylo všem jasné), díky

kdybys napsal A uvádět u někoho bez varování IP adresu je SVINSTVO, moderátore tak je to něco jiného, než když přímo osočíš jednotlivce - navíc neprávem

to nevidíš? jako právník?

tady jde o všeobecné právní znalosti a pokud ty nedoložíš opak, tak to je jen další lež - pokud doložíš, že zveřejnění IP adresy porušuje zákon, tak se omluvím, že jsem nevěřil
Naposledy upravil(a) radek31 dne 12.1.2006 22:27, celkem upraveno 2 x.

kocour

Příspěvek od kocour » 12.1.2006 22:10

... hmm. To nic nemění na tom, že je to svinstvo.
Jedna kamarádka takhle přišla o práci - prostě se snažila lidem na internetu poctivě vysvětlit zapeklitosti jisté kauzy, a jeden pomatený magor, kterému se to nehodilo do krámu, ji prásknul zaměstnavateli, kterému se to taky nehodilo do krámu, protože se vlastní trestné jednání snažil zamést pod koberec.

pan M 212.47.15.24

Příspěvek od pan M 212.47.15.24 » 12.1.2006 22:08

Mi to nevadí, jen mě trochu točí, že občas tam není vidět, občas malým písmem a občas velkým+boldem... Ale nadruhou stranu, je to věcí těch, co tu dělají správce. Kdyby mě to vadilo, tak sem nelezu...
A konkurence typu K-R to také uvádí, ikdyž ne takové obludy.
Tímto přejí hezký večer a zase někdy nasečtenou. Jdu se podílet na tvorbě HDP našeho státu (co mi zbývá)...

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 12.1.2006 22:07

kocour píše:A uvádět u někoho bez varování IP adresu je SVINSTVO, Radku 31.
jsem moc rád, že jsi mě osočil bez toho, aniž bys měl jakýkoliv důkaz o tom, že jsem to udělal já - no mě to nepřekvapuje, když vím pro koho a kde děláš

kdyby ti to stále nedocházelo, tak já to neudělal!!!

musel jsem se hodně držet, abych tě neposlal někam

IP adresa není nic tajného jako rodné číslo, jak jsi přišel na to, že to porušuje zákon? to sis právě vycucal z prstu?
svojí IP adresu člověk posílá mailem, je vidět přes ICQ, je na všech webových stránkách, kam jsi kdy zašel - pokud chceš být anonymní tak použij proxy

btw IP neidentifikuje člověka, pouze odhaluje poskytovatele a ten pokud ho vyzve soud teprve může určit podle logů, kdo danou IP v tom okamžiku používal, takže řečičky jak je to proti zákonu si nech na strašení dětí ve školce

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 12.1.2006 22:06

MOp píše:u konkurence je to bezny postup.
U mně se toto tedy neděje.

Odpovědět