To už ti zloději cedulí fakt přehánějíMM-Mikulovsky píše:Nezachytil jsem v HK porušení nějakých práv?
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nezachytil jsem v HK porušení nějakých práv?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Určitě tam visí. A přesně, nemluvit nic o ničem nebo jen s povolením tiskové mluvčí.Bobik píše:Nemám, vím že nám visí ve výpravně (v záplavě dalších směrnic). Buď vám tam visí taky, nebo by ti ji měl výpravčí na vyžádání najít, někde to musej mít uložený. Ale obsah je jasný - mluvit nesmíš o ničem.
- Bobik
- Uživatel
Nemám, vím že nám visí ve výpravně (v záplavě dalších směrnic). Buď vám tam visí taky, nebo by ti ji měl výpravčí na vyžádání najít, někde to musej mít uložený. Ale obsah je jasný - mluvit nesmíš o ničem.
Nemáte někdo k dipozici tu směrnici GŘ, kde se píše o tom, kdo kdy a o čem smí hovořit do médií? Je to tak zhruba ani né rok starej povel
Hlavní neštěstí pak jsou ti, co se snaží lidem něco vysvětlit, ale forma vysvětlování je naprosto nepochopitelná pro cestující. Pak je řidič za blbce. A to byl včerejší případ.
- Bobik
- Uživatel
Milane, to je marný. Nejhorší co můžeš, je snažit se lidi vychovávat. Ať děláš co děláš, vždycky jsi za blbce ty.
Prostě se přes to přenes a tiše se jim směj. Ale zase opatrně, abys nedopad jak jeden kolega, co si vzal k srdci přípis pana generálního, že se máme na lidi usmívat a došla na něj stížnost že se cestujícím vysmívá. 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No asi určitě mysleli mne, ale mají smůlu - nejsem již mnoho desítek hodin v Praze (a ještě delší dobu tam nebudu, abych si letos poprvé odjezdil bez dovolené celej advent). Ale na druhou stranu očekávám, že kolega viděl, jak se někdo z těch přistoupivších cestujících původně dobíval do toho "Lka" a tak se jim snažil vysvětlit, že by mněli začít používat mozek a základní schopnost, jež se měli naučit ve škole.chemik píše:myslíte našeho Milana?
PS: Důvod dlouhého větrání otevřenými dveřmi ve voze s jejich volbou cestujícími si logicky v těchto nízkých venkovních teplotách vysvětlit nedovedu.
myslíte našeho Milana? 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jestli zvonil víc než normálně tak to je tutovkaOMH píše:Povím Vám příběh. To jede dneska linkou 11 ze Spořilova (vozem 15T). Tramvaje nabraly v centru zpoždění a tak nejezdí z konečné dle JŘ. Z konečné jede první Zkusební jízda (KT8N) a za ní vyjíždí moje linka 11, z konečné jedou tři cestující. Na Teplárna Michle, přistupují čtyři cestující. Najednou se řidič zvednu, jde do salonu a prohlásí, že ta tramvaj před ním je zkušební jízda....(a dál mu není rozumět). Po čase se vrátí do kabiny a jedeme dál. Cestující se spontáně dají do řeči a báví se o tom, že vůbec nechápou, co jim řidič říkal a že mu nebylo moc rozumět. Všichni cestující cestovali automaticky, bez tápání. Na všech zastávkách nás nechá pořádně vyvětrat otevřením všech dveří. A tak se nabízí otázka, zda to nebyl náš vypravěč
Povím Vám příběh. To jede dneska linkou 11 ze Spořilova (vozem 15T). Tramvaje nabraly v centru zpoždění a tak nejezdí z konečné dle JŘ. Z konečné jede první Zkusební jízda (KT8N) a za ní vyjíždí moje linka 11, z konečné jedou tři cestující. Na Teplárna Michle, přistupují čtyři cestující. Najednou se řidič zvednu, jde do salonu a prohlásí, že ta tramvaj před ním je zkušební jízda....(a dál mu není rozumět). Po čase se vrátí do kabiny a jedeme dál. Cestující se spontáně dají do řeči a báví se o tom, že vůbec nechápou, co jim řidič říkal a že mu nebylo moc rozumět. Všichni cestující cestovali automaticky, bez tápání. Na všech zastávkách nás nechá pořádně vyvětrat otevřením všech dveří. A tak se nabízí otázka, zda to nebyl náš vypravěč 
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jedna rada - své nářky nesměřujte sem do fóra, ale k zástupcům OO, se kterými se bude nová norma projednávat. Ty jsou tu od toho aby hájily zájmy zaměstnanců. Podobné snahy o zpřísnění pravidel nošení uniforem, se pravidelně objevují v každé nově připravované směrnici. Pokud si pamatuji, tak v nové kolekci původně vůbec trička (polokošile) být neměla. Ale zatím to nikdy neprošlo.

To jsem byl já, ale má poznámka, byla ale reakcí na toto:mart337 píše:A teď tedy k věci. Někdo tady měl připomínku, že si člověk mohl vše dopředu nafasovat. Odpověď - co jsem měl fasovat, když dodneška vlastně nevím, jak bude nějaká norma vypadat?
Což se týkalo zákazu nošení věcí ze staré kolekce v roce 2012.willyjeff píše:Jj, to je dost podstatný problém, který si myslitelé neuvědomili. Spousta lidí ty věci nemají nafasovaný, protože to nikdy nenařizovali. Mě třeba teď dali jen jednu jedinou košili s dlouhým rukávem. A to mám v zimě zmrznout?? Tak co, budu nosit i starou kolekci.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pánové asi bych to shrnul. Podle toho jaké jsou zprávy a jaké jsou odhady, tak si podle mě košile, kravaty a zapnuté bundy nasadíte hodně rychle, protože budete rádi, že bude vůbec nějaká práce. 
Jsem zvědavej, jak to dopadne. Jak to bylo před rokem 2006 nevím, neb jsem u podniku od roku 2007.
Jsem jeden z těch, kterej samozřejmě nemá všechno, protože to doposud nepotřeboval. Celou dobu jsem si vystačil s jednou sestavou, tj. polobotky, dl. kalhoty, polokošile a bunda pás s rukávy či bez. Podle potřeby jsem si za body doplňoval šatník, jak mi co odcházelo. Takže dneska žádné košile či kravatu nemám. Kraťasy vzhledem k tomu, že mám problémy s nohama nenosím. Vzhledem k tomu, že jsem poměrně horkokrevnej, ani v zimě jsem nenosil vložku.
A teď tedy k věci. Někdo tady měl připomínku, že si člověk mohl vše dopředu nafasovat. Odpověď - co jsem měl fasovat, když dodneška vlastně nevím, jak bude nějaká norma vypadat? Na co bych před lety fasoval zbytečně košile, když jsem v nich celý rok nechodil? Jak jsem mohl najaře vědět, že někdo vymyslí něco takového? Navíc potřeboval jsem fasovat to co nosím, abych měl co nosit a ne to ládovat do skříně.
Jak to tak vypadá, tak se budu muset smířit s tím, že mě bude škrtit kravata a bude mne nepříjemně rozptylovat od řízení. Nemám rád cokoliv u krku, ať je to kravata či těsné triko či svetr. Navíc je mi materiálově polokošile na nošení příjemnější než košile.
Co mi ale vadí daleko víc, je zákaz nosení bundy fleece a příkaz nošení zapnuté bundy. To je kardinální blbina. Navíc jak to bude s odepínacími rukávy? Ty se asi vůbec nebudou moct tedy odepínat.
Ráno půjdu při třeba 8 st. C do práce a buď půjdu v zapnuté bundě, nebo jen v košili a nastydnu se nebo dostanu zápal plic. Odpoledne bude 25 a půjdu buď v košili a nebo si uvařím k**** v zapnuté bundě. To už nemluvím o propocené košili.
Jsem jeden z těch, kterej samozřejmě nemá všechno, protože to doposud nepotřeboval. Celou dobu jsem si vystačil s jednou sestavou, tj. polobotky, dl. kalhoty, polokošile a bunda pás s rukávy či bez. Podle potřeby jsem si za body doplňoval šatník, jak mi co odcházelo. Takže dneska žádné košile či kravatu nemám. Kraťasy vzhledem k tomu, že mám problémy s nohama nenosím. Vzhledem k tomu, že jsem poměrně horkokrevnej, ani v zimě jsem nenosil vložku.
A teď tedy k věci. Někdo tady měl připomínku, že si člověk mohl vše dopředu nafasovat. Odpověď - co jsem měl fasovat, když dodneška vlastně nevím, jak bude nějaká norma vypadat? Na co bych před lety fasoval zbytečně košile, když jsem v nich celý rok nechodil? Jak jsem mohl najaře vědět, že někdo vymyslí něco takového? Navíc potřeboval jsem fasovat to co nosím, abych měl co nosit a ne to ládovat do skříně.
Jak to tak vypadá, tak se budu muset smířit s tím, že mě bude škrtit kravata a bude mne nepříjemně rozptylovat od řízení. Nemám rád cokoliv u krku, ať je to kravata či těsné triko či svetr. Navíc je mi materiálově polokošile na nošení příjemnější než košile.
Co mi ale vadí daleko víc, je zákaz nosení bundy fleece a příkaz nošení zapnuté bundy. To je kardinální blbina. Navíc jak to bude s odepínacími rukávy? Ty se asi vůbec nebudou moct tedy odepínat.
Ráno půjdu při třeba 8 st. C do práce a buď půjdu v zapnuté bundě, nebo jen v košili a nastydnu se nebo dostanu zápal plic. Odpoledne bude 25 a půjdu buď v košili a nebo si uvařím k**** v zapnuté bundě. To už nemluvím o propocené košili.
To se kraťasy mohou nosit jen v povolených měsících?
To Vám teda nezávidím. Já je nosím většinou permanetně duben až září...