Podle Tomova popisu na metrowebu funguje systém jednoho osvíceného soudce a několika udavačů.
Provoz fóra
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Pajda
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Metroweb
na metroweb nechodím, to úvodem.
Podle Tomova popisu na metrowebu funguje systém jednoho osvíceného soudce a několika udavačů.
Navíc soudce je i vrchní supervizor. Na tram-foru je několik samostatně uvažujících a konajících moderátorů. V tom bude asi ten rozdíl.
-
MOp
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1/ Jak mám s tebou diskutovat, když odmítáš přečíst si můj názor.Kocour píše:Jak, TY NECHCEŠ? Co ty máš co chtít či nechtít? Jakým právem, z jakého důvodu stavíš svůj názor nad názory ostatních?
Tak buď je to fórum pro všechny, nebo jsou tady privilegovaní, co mohou chtít, a ostatní, co se mohou jen přizpůsobit. Sorry, ale dál jsem neměl sílu tě číst.
Nemůžeš přeci vytrhávat jednu větu z kontextu. Majitelé této diskuze - Fořtík a Petr - rozhodli, že tramforum bude moderovaná diskuze. To jsou jejich přirozená vlastnická práva. Pokud jsi na politickém kompasu vpravo dole, tak jim to právo určitě nebudeš upírat
2/ Byl jsem jeden z prvních, kdo vloni v létě začal volat po ujasnění moderátorských pravomocí, aby uživatelé předem věděli do čeho lezou.
Dokonce jsem i něco takového sepsal.
Petr nebyl proti, Fořtík se nevyjádřil (páč nebyl v Praze) - aktuálně to vypadá, že snaha je z obou stran, ale není čas - tak chybí koncovka
Poslední doubou na metrowebu ani nejsou potřeba zásahy... jsou tam jen minimální... Samozřejmě sem tam se vyskytne nějaký endivie či nějaký expert co založí 5 témat a napíše 30 příspěvků o ničem ... tak takové já usměrním... ti co mají co říci a je jedno jestli se jim něco libí nebo nelíbí tak ty samozřejmě necháváme... Hodně často sleduju nově registrované ID a tak nějak co se od nich dá očekávat... Samozřejmě věkový průměr bych řekl máme vyšší... Pro nějaké 10 leté dítě může být těžké zapadnout, ale tím nechci říci, že to nejde... Moderátorů máme 11. Přičemž pravděpodobně přiberu minimálně další dva nebo tři... Moderátoři maj celkem jednoduchou práci... když se někde něco děje, tak to nahlásí mně a já už s tím něco provedu. Případně dají žlutou kartu. Rozhodně nic nemažou (jen když jde o vysloveně blábol)PvvS píše:CHjo . L.V. nevim , at sleeduju jakykoliv fora, vzdycky se kazdy po nejaky dobe zvrhne na vicero moderatoru a pravidelny uklidy. To se ted stalo i na starym k-repu . Zatim jediny kde se tohoto plevelu moc nevyskytuje je metroweb. Tom by mohl rict zda to je cinnosti moderatoru, odlisnym tematem , nebo poroste tim ze je tam vekovy prumer vyssi.
aby se i tam dalo diskutovat... to sou zkrátka vyhaslá témata... ale v budoucnu mohou něco eště nabídnout.
U nás nemůže vzniknout bordel že to jeden zamkne druhý pak odemkne, třetí to rovnou smaže... tady je prostě problém v tom že každý moderátor zde má svoje vlastní pravidla a podle nich se řídí...
- Pajda
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To MOp: myslím, že by byla škoda to celé dát do stoupy nebo jen do archivu.
Pokud zde má někdo se souhlasem majitele těchto stránek právo dělat moderátora, je tím snad vyjádřeno, že diskuse je moderovaná. Je na schopnostech moderátorů, jak svou činnost realizují. Až na vyjímečné případy nemám vážných výhrad.
Jinou otázkou je, zda by měli mít možnost zde psát i neregistrovaní, ale myslím že by bylo škoda, kdyby tomu tak nebylo. Hlavně kvůli některým, kteří jsou tzv. v opozici. Jejich pocity znám a zažívám celkem často.
Pokud zde má někdo se souhlasem majitele těchto stránek právo dělat moderátora, je tím snad vyjádřeno, že diskuse je moderovaná. Je na schopnostech moderátorů, jak svou činnost realizují. Až na vyjímečné případy nemám vážných výhrad.
Jinou otázkou je, zda by měli mít možnost zde psát i neregistrovaní, ale myslím že by bylo škoda, kdyby tomu tak nebylo. Hlavně kvůli některým, kteří jsou tzv. v opozici. Jejich pocity znám a zažívám celkem často.
-
MOp
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
CHjo . L.V. nevim , at sleeduju jakykoliv fora, vzdycky se kazdy po nejaky dobe zvrhne na vicero moderatoru a pravidelny uklidy. To se ted stalo i na starym k-repu . Zatim jediny kde se tohoto plevelu moc nevyskytuje je metroweb. Tom by mohl rict zda to je cinnosti moderatoru, odlisnym tematem , nebo poroste tim ze je tam vekovy prumer vyssi.
-
kocour
I to je druh cenzury. Jistě, majitel stránek na to má právo. Ale už takhle to tady smrdí provozní slepotou na tisíc honů ...PvvS píše:Nejjednodussi reseni . Pravo na to aby sem mohli psat pouze registrovani. Zbavite se plevelu anonymu a registrovani sou prece lip po ruce. Jsou fora kde se to osvedcilo, a jsou fora kde se to neosvedcilo.
Jsou jen dvě možnosti:
1) Buď chcete slyšet i názory, které někomu mohou být nepříjemné,
2) nebo je slyšet nechcete, uzavřete se do sebe, budete usměrňovat a umravňovat a mazat (logicky to, co považujete za nesprávné VY), a nakonec tu zůstane parta do sebe uzavřených lidí ujišťujících se navzájem o svých pravdách, které už nikdo další nenaslouchá.
-
kocour
Tak jinak: Moderátorská práva všem. I Honzíkovi.Štěpán píše:Kdyby to nebylo potřeba, tak tady Moderátoři být nemusí, ale potřeba to tu je. A hodně.
Moderátoři tu nejsou proto aby někoho omezovali. Ty tu jsou proto, aby zabránili někomu omezovat ostatní v diskuzi. To že to některý z moderátorů dělá špatně neznamená, že to tak dělají všichni.
-
Štěpán
-
kocour
Nic jsi nepochopil. Samozřejmě, že to nechci, ale nebudu to nikomu vnucovat. Navíc za to, jestli je web žumpa nebo ne, nemůžou moderátoři, ale lidi, co tam chodí.Štěpán píše:Myslím, že tohle není jen názor Proxyho, ale většiny lidí na tram-fóru. Nebo ty tady snad něco takového chceš?Anonymous píše:Jak, TY NECHCEŠ? Co ty máš co chtít či nechtít? Jakým právem, z jakého důvodu stavíš svůj názor nad názory ostatních?
Hitler byl taky přesvědčený, že má pravdu a že dělá dobře. Stalin zrovna tak. A další a další ... všichni NĚCO CHTĚLI a byli přesvědčeni, že jejich názor je tak správný, že jim to dává právo omezovat ostatní. To, že jeden maže a cenzuruje, druhý zavírá a třetí rovnou zabíjí, to už je jen kvantitativní rozdíl.
JÁ CHCI (na hrubý pytel hrubá záplata) zrušit moderátorská práva ... VŠEM BEZ ROZDÍLU.
-
Štěpán
-
Návštěvník
Jak, TY NECHCEŠ? Co ty máš co chtít či nechtít? Jakým právem, z jakého důvodu stavíš svůj názor nad názory ostatních?Proxy píše:Tram-forum je moderovaná diskuze, protože nechci, aby tady byla žumpa plna urážek a nesmyslů jako například na Novinkách nebo Idnesu.kocour píše:Ach jo, a proč vůbec chcete furt něco či někoho vést či usměrňovat, roč vůbec řešíte otázku, jestli to sem patří nebo ne? Proč by sem mělo něco nepatřit? Proč nenecháte na každém, ať usměrňuje sám sebe?
....
Tak buď je to fórum pro všechny, nebo jsou tady privilegovaní, co mohou chtít, a ostatní, co se mohou jen přizpůsobit. Sorry, ale dál jsem neměl sílu tě číst.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tram-forum je moderovaná diskuze, protože nechci, aby tady byla žumpa plna urážek a nesmyslů jako například na Novinkách nebo Idnesu.kocour píše:Ach jo, a proč vůbec chcete furt něco či někoho vést či usměrňovat, roč vůbec řešíte otázku, jestli to sem patří nebo ne? Proč by sem mělo něco nepatřit? Proč nenecháte na každém, ať usměrňuje sám sebe?
Bohužel internet poskytuje svým uživatelům anonymitu, a na některých diskutujících je vidět, že rychleji píší než myslí. Mám za sebou moderování několika živých diskuzí na půdě VŠ, a i tam bylo nutné občas zasáhnout, když emoce a demagogie vítězila nad slušností. Nečekám na tram-foru "akademické debaty", ale chci, aby zde každý mohl civilizovaně vyslovit svůj názor a dočkat se adekvátní reakce.
Jestli sem patří nedopravní témata?
Pokud jsi přečteš názory níže, zjistíš, že tři moderátoři se vyslovili jasně PRO, a ten čtvrtý posléze ustoupil. Nedopravní témata s celospolečenským přesahem od tohoto týdne mají místo v sekci Ostatní a moderátoři budou doufám korigovat jen urážky a sprostá slova.
BTW už v minulosti jsme tu měli debatu, např. o "Nějvetším Čechovi" - takže bych se nyní netvářil, že někdo objevil ameriku.