Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
gabuliatko, MM-M: ono je to ještě horší než to vypadá. Levice má ve svém programu vyšší daně a větší přerozdělování a s tím jde vždy ruku v ruce i více příležitostí, jak ty peněžní toky usměrnit tím "správným směrem". Koneckonců Špidlova slavná věta "zdroje jsou" vedla v následujících letech hospodářské konjunktury k historicky největšímu zadlužování státu. Proč asi?
-
gabuliatko
- Uživatel
O tom není sporu, spor je o to, jak těmto únikům zabránit. Můj názor je ten, že současná opozice kritizuje vládní úniky ne proto, aby jim až se dostane k lizu, zabránila, ale aby až se dostane k lizu, korupčila do své kapsy. (jak již několikrát bylo předvedeno).MM-Mikulovsky píše: Vždy se někde něco proplýtvá (a je jedno jestli korupcí, neschopností či snahou "ušetřit za každou cenu", ale pak hradit opravy/škody kvůli špatné kvalitě pořízené věci/služby), ale jde o míru přijatelného procenta! A v dnešní ČR je viditelně extrémní (a spíše neustále roste) - čím víc zbytečných neautomatizovaných úkonů stát požaduje, tím úměrně roste při jejich absolvování riziko korupce!
Opozice (a mám pocit že i Ty) však neustále prezentuje, že až se dostane k lizu, ucpe všechny kanály a tak nebude třeba reforem, protože z ucpaných kanálů bude dost peněz. A já přemýšlím, zda (pokud tento názor zastáváš), jak si k němu přišel.
Stačí si poslechnout předsedu opozice, na jakékoli téma má naučenou univerzální odpověď. Už z toho mi běhá mráz po zádech.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: 1.) Rozhodně se nekroutím - vždy reaguji na to nejnesmyslnější v tvých příspěvcích (kdybych reagoval na vše, tak tu za víkend nemáme 4 nové strany, ale 3x tolik - o tématice s TRAM nesouvisející)!
2.) Požadavky OO jsou od začátku jednání s vládou, dle dohledatelných informací z médií stejné (či minimálně obdobné).
3.) Dle prohlášení předáka OO na čtvrteční demonstraci před Ministerstvem zdravotnictví, který nazval premiéra Nečase podle jeho chování jako chameleona - "Petr dobrotivý / podrazák / komediant" - viz. od 24. minuty záznamu přímého přenosu ČT24. Hovoří tam, že právě premiér Petr Nečas sliboval řešení připomínek OO právě v době 3. čtení zákona v PS Parlamentu ČR, což "každý" ví že vzhledem k procedurám je naprostý nesmysl, páč to už nejde podávat pozměňující návrhy - a pokud to neví premiér, tak je bl.ec! On na to prý, že se nemá konat třetí četní, což nakonec zpětně přiznal, že teda má, ale co teda premiér ví, když neví, v jakém stádiu projednávání jsou priority jeho vlády???
JE TO JASNÉ - NEBÝT STÁVKY, TAK SE S OO VLÁDA O JEJICH POŽADAVCÍCH VŮBEC NEBAVILA!!!!
4.) Na ochranné limity se nezapomíná - jenže do nich se spousta věcí nezapočítává a pak prostě např. dlouhodobá hospitalizace nemálo lidí, z těch nejslabších skupin, přivádí do finanční (a další) tísně!
5.) Už na tvé připomínky na toto téma reagovat nebudu - páč už několik uživatelů poznalo, že imrvére napadáš stejné věci a "točíme se tu tedy dokola".
PS: Ještě tu máme "pojistku" - Senát (druhou komoru) PČR, který může návrh zákona upravit a vrátit PS PČR, která buď schválí tzv. senátní podobu či senát přehlasuje a schválí svou původní.
2.) Požadavky OO jsou od začátku jednání s vládou, dle dohledatelných informací z médií stejné (či minimálně obdobné).
3.) Dle prohlášení předáka OO na čtvrteční demonstraci před Ministerstvem zdravotnictví, který nazval premiéra Nečase podle jeho chování jako chameleona - "Petr dobrotivý / podrazák / komediant" - viz. od 24. minuty záznamu přímého přenosu ČT24. Hovoří tam, že právě premiér Petr Nečas sliboval řešení připomínek OO právě v době 3. čtení zákona v PS Parlamentu ČR, což "každý" ví že vzhledem k procedurám je naprostý nesmysl, páč to už nejde podávat pozměňující návrhy - a pokud to neví premiér, tak je bl.ec! On na to prý, že se nemá konat třetí četní, což nakonec zpětně přiznal, že teda má, ale co teda premiér ví, když neví, v jakém stádiu projednávání jsou priority jeho vlády???
4.) Na ochranné limity se nezapomíná - jenže do nich se spousta věcí nezapočítává a pak prostě např. dlouhodobá hospitalizace nemálo lidí, z těch nejslabších skupin, přivádí do finanční (a další) tísně!
5.) Už na tvé připomínky na toto téma reagovat nebudu - páč už několik uživatelů poznalo, že imrvére napadáš stejné věci a "točíme se tu tedy dokola".
PS: Ještě tu máme "pojistku" - Senát (druhou komoru) PČR, který může návrh zákona upravit a vrátit PS PČR, která buď schválí tzv. senátní podobu či senát přehlasuje a schválí svou původní.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM- Zatím se hezky kroutíš a nějak radši už nereaguješ na moje příspěvky. Je vidět tvá znalost problému. Opravdu nevím kdo je ted tupá ovce jdoucí za svým vůdcem.
http://zpravy.idnes.cz/odlozte-priplace ... domaci_kop
Nepřijde vám trochu pozdě, když je zákon ve třetí čtení.
Jinak se trochu zapomíná na ochranné limity. 5000 a 2500 pro lidi do 18 a nad 65.
http://zpravy.idnes.cz/odlozte-priplace ... domaci_kop
Nepřijde vám trochu pozdě, když je zákon ve třetí čtení.
Jinak se trochu zapomíná na ochranné limity. 5000 a 2500 pro lidi do 18 a nad 65.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vždy se někde něco proplýtvá (a je jedno jestli korupcí, neschopností či snahou "ušetřit za každou cenu", ale pak hradit opravy/škody kvůli špatné kvalitě pořízené věci/služby), ale jde o míru přijatelného procenta! A v dnešní ČR je viditelně extrémní (a spíše neustále roste) - čím víc zbytečných neautomatizovaných úkonů stát požaduje, tím úměrně roste při jejich absolvování riziko korupce!gabuliatko píše:Snad i MM usoudí, že Atreidova teorie není reálná.
-
gabuliatko
- Uživatel
Snad i MM usoudí, že Atreidova teorie není reálná.
PS: golfové schopnosti odborářských bossů bych nepřeceňoval, k tomu je třeba alespoň trochu kondičky
PS: golfové schopnosti odborářských bossů bych nepřeceňoval, k tomu je třeba alespoň trochu kondičky
Já to spíš myslel tak, že ostrými argumentacemi tady, na tram-fóru, se vůbec nic nevyřeší.Bobik píše:Add poslední dva příspěvky: Ehmm, nic ve zlém, pánové, ale o tramvajích máte zbytek fora...
Můj názor - to, za co odboráři údajně stávkují, je absolutní blbost - ty peníze tady prostě nejsou. Samozřejmě - desítky až stovky miliard ročně se zbytečně proplýtvají, ale v naší prohnilé společnosti prostě není možné, aby se celé tyto peníze zachránily. To zaprvé. Zadruhé - zvýšit platy a důchody + snížit věk odchodu do penze atd. by bylo sice moc příjemné, avšak tento krok by byl velmi sobecký k budoucím generacím. Takhle "rozdané" peníze nebudou mít žádný užitečný celkový efekt, prostě se utratí. Navíc, životní úroveň tady není tak špatná, nikdy nebyla lepší.
Mělo by se investovat hlavně do školství a do vědy, protože to je budoucnost našeho národa, jestli nějakou vůbec má (o čemž mám někdy dost velké pochyby).
Konzervativní odhady nákladů na korupci ve veřejné správě se pohybují na úrovni cca 100 mld Kč/rok. Za hypotetického předpokladu, že kdesi v odporářských buňkách sedí připravené "čisté duše", které po znovunastolení vlády lidu převezmou naší zemi a budou ji řídit bez korupce, by se skutečně problém deficitů významně snížil. Období komunismu, Klausových, Zemanových, Paroubkových a dalších vlád bohužel ukázalo, že čisté duše zůstávají houževnatě skované (asi v odborech) a reformy typu "stačí omezit korupci" se jaksi neujaly.
Dokud např. odboráři někde mezi golfovou jamkou 16 a 17 nesepíší kandidátku čistých a nevyhrají s ní volby, bude třeba navrhovat realistické varianty snižování dluhu a proti korupci bojovat NAVÍC. Pokud se to povede, tak se reozpočet přehoupne do přebytku a to už se řeší relativně snadno...
Dokud např. odboráři někde mezi golfovou jamkou 16 a 17 nesepíší kandidátku čistých a nevyhrají s ní volby, bude třeba navrhovat realistické varianty snižování dluhu a proti korupci bojovat NAVÍC. Pokud se to povede, tak se reozpočet přehoupne do přebytku a to už se řeší relativně snadno...
Jestli myslíte tuhle větudemon píše:Tak to bude asi chyba na vašem přijímači, protože ta třetí varianta, a rozhodně lepší než ty dvě vaše, je právě v příspěvku, na který jste reagoval.MPL píše:demon: máte někde tu vaši variantu? Já, že jsem ji ještě nikde napsanou neviděl.
Ale ono se těžko diskutuje s někým, kdo uznává za argumenty jen svá "moudra"...
, tak tam se zmiňujete o tom, že "která mluví o tom..." a kde ta "která" je? Kde je to popsáno a vyčísleno? Navíc Vás odkážu na demonstraci odborářů, která proběhla několikrát v televizním zpravodajství. Jistě jste si všiml, že vezli trakaře se slámou a na nich měli jejich odhady škod způsobených uvedenými kauzami. Neříkám, že si to pamatuju úplně přesně, ale bylo tam: Opencard - 2,7mld, Diag Human - 8,xmld, IPB - 400mld, a možná ještě něco. Tiskem proběhlo, že příprava olympiády stála 80mil. (to není překlep, skutečně je to 80 milionů). Ostatní nemám kvantifikované, ale dejme tomu, že to bude podobné (cca 10-20mld na kauzu). Takže když to sečteme (a vynecháme IPB, to nebyl "šibalský" tunel, ale chyba našeho právního státu, kterou využil zahraniční subjekt) vyjde nám kolik? 400mld, 600ml, 800mld? Já nevím. Co ale vím je, že to sčítáte za posledních 20 let a tady jde o 200mld ROČNĚ. Dluh, na který žijeme všichni je ŘÁDOVĚ větší. Neříkám, že schvauji výše uvedené kauzy, ale zdravou ekonomiku republiky rozhodně nepotopily. Ono 20 let každý rok 20 mld dělá víc, než jedna "velká rána". To je třeba si uvědomit.demon píše:Proto nabízíme variantu 3), která mluví o tom, že není třeba každoročních 200 mld. půjček, není třeba ožebračování pracujících, jen je třeba zabránit monstrakcím typu Promopro, Opencard, Blanka, Casa, Pandury, Gripeny, Diag Human, Sazka, IPB, Liberta, olympiáda, okruh F1, nejdražší dálnice v Evropě, nejdražší cyklolávka na světě a další a další, které každoročně vysají z veřejných rozpočtů částky vysoce převyšující zmíněných 200 mld.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bude asi chyba na vašem přijímači, protože ta třetí varianta, a rozhodně lepší než ty dvě vaše, je právě v příspěvku, na který jste reagoval.MPL píše:demon: máte někde tu vaši variantu? Já, že jsem ji ještě nikde napsanou neviděl.
Ale ono se těžko diskutuje s někým, kdo uznává za argumenty jen svá "moudra"...
-
gabuliatko
- Uživatel
Ano, v minulém režimu za všechno mohl komunista. Teď za to může vláda.Bobik píše:Co se týče pana MM-M, který jediný učinil pokus mi odpovědět, tak jestli jsem z rozsáhlého textu plného odkazů pochopil správně, tak stávka měla smysl v tom že nedovezu obyčejný lidi do práce, tedy např. zmínění obchodníci na metru budou mít nižší zisky, což se jim samozřejmě nebude líbit a logickou úvahou dospějou k tomu, že za to tedy může vláda.
Mnohem víc se mi líbíla ale ta pasáž, kde MM utekl z lopaty při dotazu proč stávkujou, když mají nadprůměrný plat.
Uvidíme dnes po jednání 3partity s čím odbory přijdou. Minulý týden měli docela velké oči.
- Bobik
- Uživatel
Add poslední dva příspěvky: Ehmm, nic ve zlém, pánové, ale o tramvajích máte zbytek fora...
A vzhledem k tomu že nevím kam s tím mým příspěvkem (jít otravovat), něco mi napovídá že tady je místo.
Já tu víkend nebyl a hned koukám přibyly tři či čtyři stránky. No, MM-M se tu s 9001 trošku zacyklil, nicméně je to zajímavá diskuse, ač se to furt opakuje dokola.
Každopádně všem stávkujícím kolegům děkuji, že mi poskytli vyčerpávající odpovědi na můj dotaz. Je vidět, že mají naprosto jasno v tom, proč do stávky šli a dokáží to precizně srovnanými argumenty jasně obhájit.
Co se týče pana MM-M, který jediný učinil pokus mi odpovědět, tak jestli jsem z rozsáhlého textu plného odkazů pochopil správně, tak stávka měla smysl v tom že nedovezu obyčejný lidi do práce, tedy např. zmínění obchodníci na metru budou mít nižší zisky, což se jim samozřejmě nebude líbit a logickou úvahou dospějou k tomu, že za to tedy může vláda. Tedy se spravedlivě naštvou a společně s dopraváky ji půjdou svrhnout, jestliže sama nerezignuje. Pochopil jsem to vysvětlení doufám správně? Jestli ano, tak nevím, ale to vysvětlení mi přijde poněkud šílené. Já si spíš myslím, že ač je vláda štve, dopraváci je naštvou taky a hned tu máme ne dvě skupiny proti sobě, ale rovnou tři. Protože díky komu mají nižší zisky, kdo jim nedovezl lidi? Vláda? Takže veřejnost možná sympatizuje, leč jen do té doby, než ji to začne vadit (omezovat).
Já tu víkend nebyl a hned koukám přibyly tři či čtyři stránky. No, MM-M se tu s 9001 trošku zacyklil, nicméně je to zajímavá diskuse, ač se to furt opakuje dokola.
Každopádně všem stávkujícím kolegům děkuji, že mi poskytli vyčerpávající odpovědi na můj dotaz. Je vidět, že mají naprosto jasno v tom, proč do stávky šli a dokáží to precizně srovnanými argumenty jasně obhájit.
Co se týče pana MM-M, který jediný učinil pokus mi odpovědět, tak jestli jsem z rozsáhlého textu plného odkazů pochopil správně, tak stávka měla smysl v tom že nedovezu obyčejný lidi do práce, tedy např. zmínění obchodníci na metru budou mít nižší zisky, což se jim samozřejmě nebude líbit a logickou úvahou dospějou k tomu, že za to tedy může vláda. Tedy se spravedlivě naštvou a společně s dopraváky ji půjdou svrhnout, jestliže sama nerezignuje. Pochopil jsem to vysvětlení doufám správně? Jestli ano, tak nevím, ale to vysvětlení mi přijde poněkud šílené. Já si spíš myslím, že ač je vláda štve, dopraváci je naštvou taky a hned tu máme ne dvě skupiny proti sobě, ale rovnou tři. Protože díky komu mají nižší zisky, kdo jim nedovezl lidi? Vláda? Takže veřejnost možná sympatizuje, leč jen do té doby, než ji to začne vadit (omezovat).
Ano výborný nápad, určitě by to bylo lepší.7105 píše:Ehm, nechcete se bavit o tramvajích
Ehm, nechcete se bavit o tramvajích 
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
9001: Well done, pane kolego