Tak já to zkusím ještě jednou, ale fakt mě to přestává bavit.MM-Mikulovsky píše:Jó a že jsme se nebáli při stávkování být (na střídačku) před vozovnou v uniformách a každý druhý kolem jdoucí "civil" říkal pokračujte v tom klidně týden, dva...dál!!!9001 píše:Drž hubu a krok a nebo uspořádej něco co konečně bude stát za to a udělá vám to nějaký mandát pro vyjednávání. Tohle bylo všem pro smích.
PS: A nenadával ani jeden - to by jsme se velmi brzo stáhli.
1) Svým způsobem stávku chápu, ale jsem tvrdě proti jejímu pojetí vašimi bossy. Svým způsobem železnice nijak nechyběla. I Pražané se připravili a počítali s tím na jeden den. Já jsem se nikdy takhle rychle ráno do práce nedostal jako za stávky, ale at se vrátím k podstatě. Lidi to vzali, ale problém je co váš zaměstnavatel. Ten nic nezmůže s vládou a jenom přichází o peníze. Viz technologicky funkční metro taky nebylo zadarmo.
To co jste předvedli je sice hezké, ale fakt skoro všem k smíchu, protože jste ničeho nedosáhli. Nepřijde mi, že by vláda byla ochotna nějak změnit radikálně postoj. S Kalouska jste akorát udělali Chucka Norrise viz vtipy na netu. Kalousek udělá krok a tlačí 250 odborářů. Zrovna tady mi to přišlo, jako chování stáda ovcí.
2) Opravdu myslíte, že Vaše odborářské vedení je schopné něco vyjednat? Dyt nejsou se ani dohodnout odborové organizace mezi sebou, v tomto případě dopravní odbory s ostaními. Chceš jeden příklad. V bance taky máme odbory. Spadají pod ČMKOS. Nikdo se ani nezmínil o něčem, že by se chtěli přidat. Pod ČMKOS spadá 32 odborových organizací. Opravdu si myslíš, že jedna nebo dvě něco zmůžou? Jak vidíš, když stávkují doprávaci sami, tak se Praha ani ČR nezboří a funguje poměrně dobře.
Závěrem bych řekl. Zkuste se zamyslet, nejdřív přesvědčit těch zbývajících 30 organizací a nebo aspon většinu jinak nemáte šanci. Podívej se pořádně na vyjádření vlády. At jsou VV jakékoli xxx, najednou všichni táhli za jeden provaz. Vzpoměn si na slunce seno a pani Růžičkovou. "Vím že stojí za *****, ale je to můj muž" To samé platí o vládě. I když se bude do krve řezat ODS a VV, tak když půjdou proti nim, tak se spojí. Jestli se nespojíte vy, můžete dělat deset stávek a bude to k ničemu.