Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od 9001 » 19.6.2011 22:40

MM-Mikulovsky píše:
9001 píše:Drž hubu a krok a nebo uspořádej něco co konečně bude stát za to a udělá vám to nějaký mandát pro vyjednávání. Tohle bylo všem pro smích. :!:
Jó a že jsme se nebáli při stávkování být (na střídačku) před vozovnou v uniformách a každý druhý kolem jdoucí "civil" říkal pokračujte v tom klidně týden, dva...dál!!!
PS: A nenadával ani jeden - to by jsme se velmi brzo stáhli.
Tak já to zkusím ještě jednou, ale fakt mě to přestává bavit.

1) Svým způsobem stávku chápu, ale jsem tvrdě proti jejímu pojetí vašimi bossy. Svým způsobem železnice nijak nechyběla. I Pražané se připravili a počítali s tím na jeden den. Já jsem se nikdy takhle rychle ráno do práce nedostal jako za stávky, ale at se vrátím k podstatě. Lidi to vzali, ale problém je co váš zaměstnavatel. Ten nic nezmůže s vládou a jenom přichází o peníze. Viz technologicky funkční metro taky nebylo zadarmo.
To co jste předvedli je sice hezké, ale fakt skoro všem k smíchu, protože jste ničeho nedosáhli. Nepřijde mi, že by vláda byla ochotna nějak změnit radikálně postoj. S Kalouska jste akorát udělali Chucka Norrise viz vtipy na netu. Kalousek udělá krok a tlačí 250 odborářů. Zrovna tady mi to přišlo, jako chování stáda ovcí.

2) Opravdu myslíte, že Vaše odborářské vedení je schopné něco vyjednat? Dyt nejsou se ani dohodnout odborové organizace mezi sebou, v tomto případě dopravní odbory s ostaními. Chceš jeden příklad. V bance taky máme odbory. Spadají pod ČMKOS. Nikdo se ani nezmínil o něčem, že by se chtěli přidat. Pod ČMKOS spadá 32 odborových organizací. Opravdu si myslíš, že jedna nebo dvě něco zmůžou? Jak vidíš, když stávkují doprávaci sami, tak se Praha ani ČR nezboří a funguje poměrně dobře.

Závěrem bych řekl. Zkuste se zamyslet, nejdřív přesvědčit těch zbývajících 30 organizací a nebo aspon většinu jinak nemáte šanci. Podívej se pořádně na vyjádření vlády. At jsou VV jakékoli xxx, najednou všichni táhli za jeden provaz. Vzpoměn si na slunce seno a pani Růžičkovou. "Vím že stojí za *****, ale je to můj muž" To samé platí o vládě. I když se bude do krve řezat ODS a VV, tak když půjdou proti nim, tak se spojí. Jestli se nespojíte vy, můžete dělat deset stávek a bude to k ničemu.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 19.6.2011 22:17

9001 píše:Drž hubu a krok a nebo uspořádej něco co konečně bude stát za to a udělá vám to nějaký mandát pro vyjednávání. Tohle bylo všem pro smích. :!:
Jó a že jsme se nebáli při stávkování být (na střídačku) před vozovnou v uniformách a každý druhý kolem jdoucí "civil" říkal pokračujte v tom klidně týden, dva...dál!!!
PS: A nenadával ani jeden - to by jsme se velmi brzo stáhli.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.6.2011 20:59

MM- Tohle právě úplně zbožnuji. Že o tom není zákon neznamená, že se večer řekne, bude stávka a děláme to pro sociální a ekonomické důvody. Takhle se dá stávkovat kvůli každé broskvovině.
K té "nucené" práci na obratišti. Takhle to přece bylo dáno. Vozovna/obratiště, Co máš proti tomu? Hold nejsi ve fabrice, kde ve tři zapíchneš necháš to ležet ladem a jdeš na píchačky.

K 1) Tak radši nedělejte nic. Budto se dohodněte s ČMKOS a nebo normálně jezděte. Takhle poškozujete normální lidi a hlavně ekonomiku země :!: Nikomu tím neprospějete.

2) Nikdo nepsal, že to musíš dělat, ale udělejte to konečně pořádně. Tahle komedie co tu byla, byla pro smích všem.
Zkusím to napsat znovu, třeba to i ty pochopíš.

Drž hubu a krok a nebo uspořádej něco co konečně bude stát za to a udělá vám to nějaký mandát pro vyjednávání. Tohle bylo všem pro smích. :!:

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 19.6.2011 20:32

9001 píše:1) Udělat pořádný bengál, nejlépe generální stávku a pak se i třeba dosáhne odvolání vlády a nebo kompromisu. (Záleží co ČSSD zaplatí)
Aby to nedopadlo jako když Paroubek shodil vládu a pak řekl, že nelze ústavní cestou vypsat volby. Ale klid, za chvíli tu máme prázdniny, to nikdo stávkovat nebude.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 19.6.2011 20:18

9001 píše:K tomu že museli být na pracovišti. To je snad v zákoně nebo ne? Dojdeš na pracoviště, řekneš že budeš stávkovat a nic neděláš. Jinak, že to nemáš zaplacené je v pořádku. Pro firmu nic neděláš, tak nic nedostaneš a v tomhle případě když nejdeš proti zaměstnavateli tuplem. :!: I když jak víme odbory to umí obejít...

Takže to zkrátíme pánové. Máte dvě možnosti.
1) Udělat pořádný bengál, nejlépe generální stávku a pak se i třeba dosáhne odvolání vlády a nebo kompromisu. (Záleží co ČSSD zaplatí)
2) Radši držet hubu a neškodit svým zaměstnavatelům, protože pak se rovnáte vládě, taky škodíte ekonomice.
A) 1.) V jakém zákoně? Žádný o stávce přeci nemáme! Existuje sice zmínka o stávce v zákoně o kolektivním vyjednávání, ale ten se přeci na tento případ vůbec nevztahuje!
2.) Jak jsi četl v přiloženém dokumentu - noční kolegové (45 z 60ti) stávkovalo, ale byly s TRAM odstaveni v obratištích, kde je museli hlídat = dostanou zaplaceno, byť nepřevezly jediného cestujícího, a to dokonce mnohdy víc než, kdyby nestávkovaly - služba jim měla skončit dříve než si od nich někdo odstavené vozy převzal! Oni stávkovali, ale byli nuceni vykonávat činnost pro zaměstnavatele! Ostatní stávkující byli na vozovnách/garážích/depech zbyteční - respektive byli tam proto, aby bylo na koho svézt, že nevyjelo tolik vozů co nevyjelo, protože si uvědom v Ostravě při stávce kvůli kolektivnímu vyjednávání (na což zákon je) přeci stávkující nebyli na pracovišti - respektive provozovně zaměstnavatele, ale ve městě (snad před magistrátem)! No a navíc provozovny DP nejsou pracovišti řidičů MHD - těmi jsou celá města (respektive DP obsluhované oblasti).
B) 1.) OO v dopravě už sami větší "bengál" udělat skoro nedokáží - to může udělat jen "výše postavené" sdružení OO, jenže "víc hlav sice víc ví, ale každá má také minimálně trochu jiný názor = těžší domluva" (viz. problémy v DPP při kolektivním vyjednávání pro velké množství OO působících v podniku)! Jenže osobně si myslím, že podpora "davů" je viditelně velká, tak může pomoci k potlačení rozporů.
2.) "Hubu a krok" drží jen "posránci", "lokajové" či "otroci" - jestli chceš, tak si mezi ně klidně sám patři, ale my teď nežijeme v monarchii (diktatuře...) a nejsme poddaní představitelů republiky - ti jsou naopak našimi zaměstnanci!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.6.2011 19:30

7080: Bavím se o důvodech stávky a toho koho nejvíc podle MM postihne. Zatím jsme dospěli k tomu, že někdo stávkoval i za mě a ještě vtipnější, že jsme dospeli, že řve někdo kdo má nadprůměrné příjmy. (lechce podprůměrné pokud budeme brát Prahu, ale mít 28000 místo 30000 mě tragédie nepřijde).

MM - naprosto se s tebou nebudu bavit o ceně Sazka Areny. To je jako když se budeme bavit o dálnicích. Prostě takhle se to postavilo, tak to tak je. Jinak tihle odbornící jsou kde, když se o daných stavbách rozhoduje? Asi to bude kvalita typu Humla na dopravu. :roll:

K tomu že museli být na pracovišti. To je snad v zákoně nebo ne? Dojdeš na pracoviště, řekneš že budeš stávkovat a nic neděláš. Jinak, že to nemáš zaplacené je v pořádku. Pro firmu nic neděláš, tak nic nedostaneš a v tomhle případě když nejdeš proti zaměstnavateli tuplem. :!: I když jak víme odbory to umí obejít...

Takže to zkrátíme pánové. Máte dvě možnosti.
1) Udělat pořádný bengál, nejlépe generální stávku a pak se i třeba dosáhne odvolání vlády a nebo kompromisu. (Záleží co ČSSD zaplatí)
2)Radši držet hubu a neškodit svým zaměstnavatelům, protože pak se rovnáte vládě, taky škodíte ekonomice.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 19.6.2011 18:59

9001 píše:K SAZCE. A kdo to platí ted? To tam sazí někdo jiný než danoví poplatnící. Jinak bylo přesně nastavené, kdo peníze dostane.
Jenom si ještě zjisti co poslalo Sazku ke dnu. je to O2 arena, kterou si svazy vydupaly kvůli MS v hokeji.
Ze Sazkou už se prosím tě neztrapnuj.
Kdo se tady ztrapňuje? V tom molochu jménem Sazka bylo spjaté vše se vším - její ředitel si O2 arénu postavil jako svůj pomník. Kdyby to tak nebylo, tak (jak říkají odborníci na architekturu a stavby) by O2 aréna při stejné velikosti mohla stát o 25% míň a kdyby se netrvalo na velikosti, tak by dostačovala menší za cenu poloviční!

"Uličky hanby" - co to je? To, že dle nařízení vedení DPP musel každý stávkující svoje finální rozhodnutí o své účasti na stávce podepsat až onoho dne na začátku své plánované směny a po její čas se musel každý stávkující na pracovišti zdržovat (byť to samozřejmě neměl vůbec placené) a při tom se samozřejmě mezi sebou bavili o všem možném a tedy i o důvodech stávky a své účasti na ní? Nevím jak jinde, ale na PA těch pár kmenových kolegů, co vyjelo si bralo a odnášelo desky, tak nenápadně, že všimnutí o jejich výjezdu bylo většinou až zpětně - jediný případ snad byla ta mnou zmiňovaná kolegyně (o níž jsem týden věděl, že se účastnit chce, ale bojí), jíž jsem si s deskami všiml já a dva další stávkující kolegové. Sám jsem se jí zeptal čeho se tak moc bojí, když vidí jak velká účast je na stávce - odpovědět mi pořádně nedokázala, já řekl, že ji však nepřesvědčuji a šel jsem. Dodatečně jsem se dozvěděl, že ještě jeden u ní zůstávající kolega jí potom přesvědčoval, že se nemá čeho bát a ona desky chtěla vrátit, ale vedoucí pracovník ji přesvědčil ať to nedělá a přesvědčujícího kolegu následně seřval - on totiž jeho rozhovor s kolegyní z pozarohu vyslechl (škoda, že jsem nezasáhl, při svém odchodu jsem si ho za rohem všiml).
Jinak, co vím ke stávce se může připojit, každý zaměstnanec, kdykoliv v jejím průběhu - viz. BUSáci z Kačerova, kteří vrátili desky po arogantním jednání GŘ, takže je naprosto jedno, že původně podepsal(a), že se účastnit, nechce - respektive, dle mne, to ani udělat nemusel, páč obvyklé je se ke stávce přihlásit a ne opak!

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 19.6.2011 18:42

o 9001: pokud vím, tak to byla stávka odborů v dopravě. Nevím,proč by se měli přidávat odboráři z Tesca.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.6.2011 17:25

MM- Dokument se mi líbí, ale nikdo tam neřekl, že uličky hanby nebyly, to bych čekal, že tam popřou a nebo zmírní. Proč neukázali ty "výhružné" sms? To se bojí?

Jinak docela doufám, že nějak zákon o stávce vyřeší, protože tohle co se předvedlo 16/6 byla komedie a akorát poškození DPP, ČD, ČD Cargo a další DP.
Chceš vídět můj výsledek? Zařvali jste si na Kalouska. Vládě jste byli k smíchu a nic jste nedokázali. Proč jste nepřizvali další odbory? Přece v tomhle státě není jenom doprava. Sám Zavadil to přiznal, že nemá podporu na generální stávku.
Ty kecy, že stávkujete za někoho jiného? To přece nejvyšší odmítl. Veřejně to řekl na kameru :!: Když na tom budou nejhůř prodavači proč odbory Tesca do ničeho nešli???

K SAZCE. A kdo to platí ted? To tam sazí někdo jiný než danoví poplatnící. Jinak bylo přesně nastavené, kdo peníze dostane.
Jenom si ještě zjisti co poslalo Sazku ke dnu. je to O2 arena, kterou si svazy vydupaly kvůli MS v hokeji.
Ze Sazkou už se prosím tě neztrapnuj.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 19.6.2011 11:51

9001: Nic jsem nezamluvil - reagoval jsem na tvůj příspěvek, ale když chceš, tak teď zase reaguji ohledně platů. Já nikdy a nikde jsem netvrdil, že se máme (zaměstanaci všech DP a ČD) nejhůř ze všech profesí - ba naopak vidíš, že naší stávkou jsme bojovali i za jiné zaměstnance, jejichž stávka, by společnost - respektive její finančně mocné skupiny skládající se z prodejců apod. nezasáhla a nepocítili by nespokojenost "davů".

Sazka měla provádět veřejně prospěšnou činnost - zisky posílat na sportovní aktivitu dětí, místo toho si mastilo kapsy vedení...! Bez Sazky se musí na uvedené bohulibé účely najít finance ve státním rozpočtu = zase našich občanských kapsách!

Tvá vzpomínka s.p. - potvrzuješ, že těch "Feijků" je mnoho a mnohem déle (než uváděl např. XSC)!

Co způsobuje arogance "těch nahoře" dokázala čtvrteční stávka - viz. příloha.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.6.2011 0:16

MM- Se mi fakt líbí jak si utekl od platů k "papalášům" Asi se ti moc nelíbilo srovnání, že se zase tak špatně nemáte, jak se tu snažíš uvádět.

Jenom takový detail. Sazka je taky plně soukromá společnost :wink: . Jediný zásah státu, tam je kvůli loterijní licenci.

K tomu vymáhání. Ono to je dané i věcí. Když řidič řekne, že si četl za jízdy VJŘ a pak to napere do rok staré tramvaje, tak není moc pochybností po kom škodu chtít a proč ji taky nevymáhat. Problém vidím v prokazatelnosti. Jinak zase bych to neviděl tak tragicky. Řidič má určitě pojistku na blbost, takže do výše 5 platů to stejně zaplatí pojištovna. To samé platí třeba i u mě. Když poseru příkaz na 1 000 000 Kč, tak zaměstnavatel po mě bude chtít cca 125 000, ale protože mám pojistku na 150 000 tak se nic neděje pokud mi neprokážou úmysl.

XSC: Trochu se pleteš. I podnik typu s.p. má dozorčí radu viz Česká pošta http://www.ceskaposta.cz/cz/o-ceske-pos ... ada-id359/ .Letiště Praha dokud bylo s.p. bylo naprosto to samé, takže místečka už byli dávno před reorganizací na a.s.

K těm problémovým oblastem. Určitě máš pravdu s těmi funkcemi pro menšiny atd., ale ty dávky bych pořád viděl na prvním místě. Přece jenom to jede o začátku to bude více, než tyhle pseudofunkce. Bohužel i tyhle funkce bych i obhájil tím, že přece jenom nás trochu brání před "chytráky" ze zahraničí, kteří říkají jak tu máme hrozný rasismus.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 18.6.2011 21:02

9001 píše:Víš co by nebylo špatné si uvědomit? Co Fejk bere měsíčně, bude tak zadnebatelná část toho co se projede na dávkách v Krupce, Chánově atd., že ani nemá cenu se o tom bavit. Tohle je problém hodně lidí v republice. Hrozně závidí, že někdo bere hodně a přitom nevidí systémové chyby, kudy utíkají desetinásobky toho co je štve.
Takhle jednoduché to není. Protože on samozřejmě není jeden Fejk, ale takových zbytečných lidí v zasloužilé funkci je všude dost. Podívej se jak nabobtnaly úřady a také co původně městských/státních podniků bylo převedeno na a.s. s dozorčími radami obsazenými politiky. V těchto a.s. také neplatí tarifní tabulky jako v normální státní správě. Plat šéfa Škodovky je mi ukradený - to je soukromá firma, ale plat těhle trubců mi rozhodně vadí, protože oni nenesou žádnou zodpovědnost.
V té Krupce a Chánově se asi víc než na dávkách projede na různých "rozvojových" projektech, radách vlády pro menšiny a dalších. V Litvínově - Janově gheto vzniklo "výhodnou" privatizací, kdy město prodalo celé paneláky spekulantům s realitami, kteří tam pak stěhovali cikány, aby si uvolnili baráky na prodej. Jejich kšeft tak zaplatí stát.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 18.6.2011 19:02

9001 píše:XSC. Právě tady vidím obrovský problém. Vláda chce více zdanit živnostníky, ale to pak řve opozice a odbory, že to je špatně. Já jsem jednoznačně pro. Tam jsou obrovské úniky.
Co si budeme povídat, všechny stavební spořitelny, všechny pojištovny jedou na švarc systém a to není zrova málo lidí.
Mám pocit, že zrovna v tomto případě opozice moc neřve. Toto je naopak doména ODS a TOP, že s tím nechce nic dělat. Já si pamatuji, že když to podnikání začínalo, tak se muselo jet normálně na výdaje (ty se fixlovaly...), pak se zavedly paušální odpisy, ale ve výši tak 30%. Až za Topolánka se to zvedlo k 80% :roll: Sazby zdravotního i sociálního byly nízké hned od počátku. Proto taky Švarc systém už tehdy vznikl.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.6.2011 18:42

9001 píše:Jinak co máš proti lidem s velkými přijmy? Prostě jsou schopní. Osobně bych třeba do čela Škody auto a nebo i DPP nešel. Sice prachy krásný, ale ta zodpovědnost. Stačí jeden průser a musíš to hned řešit. Sice ty vidíš jak chodí na golfy, akce, ale to prostě k tomu patří. Takhle ta společnost je celosvětově postavená.
Jsi si tou zodpovědností ve vedení v tzv. veřejném (nikoliv soukromém sektoru - jako jmenovaná Škoda auto) po mnoha set "zlatých padácích" vedení, jenž firmy přivedlo "na buben" skutečně jistý?
Já rozhodně ne, jedním příkladem za všechny jest ten nejaktuálnější - Sazka! Ale škody způsobené "těmi dole" se vymáhají v plné možné výši.
PS: Zodpovědnost ti všichni vedoucí mají za co? Životy podřízených? Na jednu stranu ano, ale v tomto absurdistánu si ji hromada z nich neuvědomuje a "ždímá je na dřeň"/"jsou jim ukradení", páč "peníze jsou vždy až na prvním místě" a ostatní je naprosto nedůležité.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 18.6.2011 15:45

MM-Mikulovsky píše:Porovnej výplaty řidičů všech DP v ČR nikoliv s republikovým, ale s místním průměrem = DPP (jako jediný nezvyšující za poslední dva roky) bude na spodku žebříčku!
Když jsme měli nedávno třídní sraz, tak při sestavování pomyslného žebříčku z hlediska čisté mzdy, jsem se ,jako provozní pracovník DP, umístil asi na třetím místě (z cca 20ti lidí). A musím podotknout, že spolužáci rozhodně nevykonávají jenom nějaké nekvalifikované pracovní pozice.

Odpovědět