Jo to mě nikterak nevadí. Já si vždy říkám že aspon vědí ty lidé, kde ten klakson mají. Já to nepouživám neb mi to připadá jako zbytečnoust u auta. Když mě někdo štve tak na něj zablikám dálkou. A když na mě někdo svití dálkou tak otočím zrdcádko tak aby to svítilo jemu do očí a on toho nechá. Ale co mě více dokáže naštvat. Když je někde větší místo před přechodem, kde se vejdou dvě auta vedle sebe. Ale je tam jen jeden pruh. A člověk osobu pouští a najednou ho začne předjíždět auto a pokračuje dál přes přechod. V tu chvili bych raději než klakson měl u sebe hřebík, který by dobře mířený propíchnul autu všechny 4 pneumatikyOskar píše:Jinak nemám rád lidi, co dávají svou nervozitu najevo zvukovým výstražným znamením. Nemám nic, proti používání takových věcí k probuzení dotyčného, ale jaký efekt má na přecházející babičku troubit?
Humor
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přednost na přechodu
Přednost na přechodu
Jako chodec se snažím, aby mnou vysílané signály byly jasně rozlišitelné. Takže pokud chci přejít přechod, nakročím jednou nohou do silnice a v takové pozici je nad míru jasné, že opravdu chci přejít a vyžaduju svou přednost.
Pokud naopak zastavím na chodníku z jiného důvodu, snažím, se aby se tak nedělo u přechodu a nebo aby byla dodržena jistá vzdálenost mezi mnou a hranou chodníku.
Kdyby to tak dělali všichni, bylo by po sporech.
Jinak nemám rád lidi, co dávají svou nervozitu najevo zvukovým výstražným znamením. Nemám nic, proti používání takových věcí k probuzení dotyčného, ale jaký efekt má na přecházející babičku troubit? Je to podobné, jako když žákovi autoškoly v při rozjezdu z křižovatky zhasne motor. To, že ostatní začnou troubit je v takové situaci silně kontraproduktivní a s největší pravděpodobností jen prodlouží celkové zdržení.
Pokud naopak zastavím na chodníku z jiného důvodu, snažím, se aby se tak nedělo u přechodu a nebo aby byla dodržena jistá vzdálenost mezi mnou a hranou chodníku.
Kdyby to tak dělali všichni, bylo by po sporech.
Jinak nemám rád lidi, co dávají svou nervozitu najevo zvukovým výstražným znamením. Nemám nic, proti používání takových věcí k probuzení dotyčného, ale jaký efekt má na přecházející babičku troubit? Je to podobné, jako když žákovi autoškoly v při rozjezdu z křižovatky zhasne motor. To, že ostatní začnou troubit je v takové situaci silně kontraproduktivní a s největší pravděpodobností jen prodlouží celkové zdržení.
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Humor
Co vím od známých, tak jsou tam velice přísné sankce, co se týče nezastavování a má to patříčný dopad => Martin Šubrt by mohl sbírat referenční materiál ("Ve lví kleci"). Chodci tam normálně vstoupí do vozovky bez rozhlídnutí se, s tím, že jim šofér zastaví. To taky není dobře.Martin píše:Jestli tam mají chodci absolutní přednost, to netuším, každopádně to byla ukázka velký, až trochu obtěžující, ohleduplnost.
Nevím, jestli mají absolutní přednost.
Já se nedavno dostal trochu do role takovýhle babičky ve Švajcu. Stačilo stát kousek od přechodu, dívat se kde co okolo lítá nebo si něco fotit, a na silnici už mi zastavovali a mávali, ať konenčně přejdu, i když jsem ani přejít nechtěl. A zastavovali i autobusáci s patrákama.MF píše:...Dál mě může naštvat řidič, který vidí někde deset metrů od přechodu babičku zamykat barák a už stojí a čeká půl minuty než se bába dostane vůbec k obrubníku...
Jestli tam mají chodci absolutní přednost, to netuším, každopádně to byla ukázka velký, až trochu obtěžující, ohleduplnost.
Já bych hlavně nezastavil. Vždycky mě dojme, když si chodci vynucují právo přednosti, pustí kolonu deseti aut a před poslední - jedenácté se musí nacpat, přitom pak půl hodiny nic nejede.
Dál mě může naštvat řidič, který vidí někde deset metrů od přechodu babičku zamykat barák a už stojí a čeká půl minuty než se bába dostane vůbec k obrubníku.
Jo a ještě něco - s tím airbagem by se mi to stát nemohlo. Jednak jej nemám a pak tedy pouštím chodce minimálně a pak taky mám na své 40km cestě do práce první přechod až ve Zdibech
Dál mě může naštvat řidič, který vidí někde deset metrů od přechodu babičku zamykat barák a už stojí a čeká půl minuty než se bába dostane vůbec k obrubníku.
Jo a ještě něco - s tím airbagem by se mi to stát nemohlo. Jednak jej nemám a pak tedy pouštím chodce minimálně a pak taky mám na své 40km cestě do práce první přechod až ve Zdibech
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevite nekdo kde stahnout jedno video ? Jde o polsky konstak (takova kloubova T1 alias konstal 102n), ve kterym cestujuci predvadeji jizdu na skibobu ? Bohuzel sem o nej prisel..
Troufnu si říct, že ano...ale ještě jsem nikdy na nikoho na přechodu netroubil. Prostředek ano, ale stačí jednou a né po celou dobu než člověk přejde jak ten pan řidič na videu.9001 píše:
Můžu mít jenom skromný dotaz. Máš vůbec nějaké zkušenosti s provozem jako řidič auta? Ale podle toho co píšeš asi nulové. Celkem často se mi stane, že zastavím někomu na přechodu a on prostě stojí a kouká doslova do blba. Zatroubení je pak jediný prostředek jak na sebe upozornit, že může přejít.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Můžu mít jenom skromný dotaz. Máš vůbec nějaké zkušenosti s provozem jako řidič auta? Ale podle toho co píšeš asi nulové. Celkem často se mi stane, že zastavím někomu na přechodu a on prostě stojí a kouká doslova do blba. Zatroubení je pak jediný prostředek jak na sebe upozornit, že může přejít.DavidD píše:Já bych předně na ní netroubil!!9001 píše:
Chtěl bych vidět, jak se by ses smál ty, kdybys si jí dostal.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Upřímně nevím co je na tomhle vtipnýho. Takovýhle blbých chodců, kterým člověk zastaví a oni koukají kde co líta a nejdou je dost. Hold klakson je někdy potřeba.DavidD píše:vencavasek píše:Možná jste na to taky kliknuli, ale kdyby náhodou ne, tak http://www.youtube.com/watch?v=zbYtpMyHAiA&NR=1
A souvisí to i s dopravou
A ono dostat arbaigem taky není zrovna příjemný
vencavasek píše:Možná jste na to taky kliknuli, ale kdyby náhodou ne, tak http://www.youtube.com/watch?v=zbYtpMyHAiA&NR=1
-
vencavasek
- Uživatel
Možná jste na to taky kliknuli, ale kdyby náhodou ne, tak http://www.youtube.com/watch?v=zbYtpMyHAiA&NR=1