Prosím o vysvětlení, co si pod tím mám představit? Jako že finanční dopad na občana s výplatou 10.000 Kč bude 100 Kč a s 50.000 pro změnu 500 Kč? Nebo progresivně, čili ten s 50.000 např. 2.000 Kč?MM-Mikulovsky píše:...aby byly (proti jejich nynější podobě) vyrovnané = dopadly na všechny a ne jen na středně a nízkopříjmové skupiny občanů!
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
- Bobik
- Uživatel
Tak já se zeptám i tady, ne jen ve VIP. Prosím vás lidi zlatý stávkující:
Čeho dosáhnu tím, respektive jak ohrozí vládu, že nedovezu obyčejný lidi do práce?
Ptám se v klidu, bez emocí a naprosto vážně, neboť v tom stále nemám jasno. Tak jestli by mi to někdo mohl vysvětlit, budu rád. Děkuji.
Čeho dosáhnu tím, respektive jak ohrozí vládu, že nedovezu obyčejný lidi do práce?
Ptám se v klidu, bez emocí a naprosto vážně, neboť v tom stále nemám jasno. Tak jestli by mi to někdo mohl vysvětlit, budu rád. Děkuji.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem pouze napsal svůj názor, který je takový, že odboráři (a nejde pouze o představitele odborových svazů, ale i o prosté členy) žádné reformy nechtějí. Asi jsem nesprávně použil slovo "výzvy", místo toho by tam mělo být slovo "názory". Je to zkrátka můj názor, který samozřejmě může být mylný. Ale taky nemusí.MM-Mikulovsky píše:No ty jsi nevyjádřil svobodný názor, ale tímtonepokrytě vypustil lživou informaci o chování jinýchTonda Ježek píše:Já také neříkám, že se všemi kroky vlády souhlasím, ale pořád lepší než výzvy odborářů nic nereformovat. Každopádně, to už je téma pro jinou dikusi.
A za sebe tuto diskusi končím, protože to stejně nikam nevede.
-
gabuliatko
- Uživatel
Pokud něco podepíšu, tak by to mělo platit, ne ? Co s tím co mají SH společného ? Můžeš tu diskuzi s obyčejným kolegou trochu popsat ?MM-Mikulovsky píše:Původně dnes ráno sice podepsala při příchodu do práce, že bude sloužit, ale díky diskuzy s "obyčejným" kolegou (nikoliv nějakým představitelem OO) - což nebylo zakázané, toto rozhodnutí ještě na vozovně chtěla změnit, ale to jí však nějak (dá se asi předpokládat právě využití těch SH na ní) vedoucí pracovník rozmluvil. Navíc onen kolega byl za onu diskuzi s viditelně váhající kolegyní vedoucím pracovníkem výrazně pokárán.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ty jsi nevyjádřil svobodný názor, ale tímtoTonda Ježek píše:Já jenom svobodně projevuji svůj názor. Můžeš s ním nesouhlasit, ale proč hned reagovat agresivně a sprostě? ...MM-Mikulovsky píše:Ty si snad děláš pr*el, ne?
nepokrytě vypustil lživou informaci o chování jiných - čímž ses zachoval naprosto stejně jako dnes představitelé DPP a MHMP, kteří výrazně znatelně lživě podhodnocovaly počty TRAM vlaků, které měli vyjet. Díky čemuž opticky rostlo procento těch vypravených, s nimiž navíc minimálně z 25% jezdily lidi z kanclu - což se, z mého pohledu, teoreticky dá považovat za porušení údajné dohody OO s vedením DP, že nebude měnit směny, ale předem jsem s tímto počítal.Tonda Ježek píše:Já také neříkám, že se všemi kroky vlády souhlasím, ale pořád lepší než výzvy odborářů nic nereformovat. Každopádně, to už je téma pro jinou dikusi.
S čím jsem nepočítal, bylo zneužití vedoucím pracovníkem váhavosti, ohledně svého postoje ke stávce (a zejména obav co následně vyvolá - k čemuž jí vedla někdejší osobní zkušenost jejího syna právě přímo z PA) jedné kolegyně, která si v posledním týdnu díky ní vysloužila (za své naprosto zbytečné chyby) 2 SH. Původně dnes ráno sice podepsala při příchodu do práce, že bude sloužit, ale díky diskuzy s "obyčejným" kolegou (nikoliv nějakým představitelem OO) - což nebylo zakázané, toto rozhodnutí ještě na vozovně chtěla změnit, ale to jí však nějak (dá se asi předpokládat právě využití těch SH na ní) vedoucí pracovník rozmluvil. Navíc onen kolega byl za onu diskuzi s viditelně váhající kolegyní vedoucím pracovníkem výrazně pokárán.
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
K příspěvku "Na Znamení" o vypravení vozů:
linka 1
9020
7154 + ????
linka 3
8258 + 8579
8102 + 8???
+ jedno z 14t 9152/9154
linka 9
8733 + 8???
8??? + 8749
8672
linka 10
8736+8???
8712+8711
8318 + (pravděpodobně) 8319
8273 + 8161
8725 + 8???
8??? + 8469
8437 + 8???
9128
linka 18
7148 + ????
linka 22
8263 + 85??
linka 26
7??? + 7165
linka 1
9020
7154 + ????
linka 3
8258 + 8579
8102 + 8???
+ jedno z 14t 9152/9154
linka 9
8733 + 8???
8??? + 8749
8672
linka 10
8736+8???
8712+8711
8318 + (pravděpodobně) 8319
8273 + 8161
8725 + 8???
8??? + 8469
8437 + 8???
9128
linka 18
7148 + ????
linka 22
8263 + 85??
linka 26
7??? + 7165
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já jenom svobodně projevuji svůj názor. Můžeš s ním nesouhlasit, ale proč hned reagovat agresivně a sprostě?MM-Mikulovsky píše:Ty si snad děláš pr*el, ne?
Kde mám jistotu, že názor tvého strýce je správný? Globální svět také před několika lety věřil ekonomům a kam ho dovedli ...
gabuliatko: Já myslím, že metro nebylo dnes po třeba. Snahu o to, aby byl provoz zahájen, osobně vnímám jako taktický boj o to, kdo bude mít psychologickou převahu.
Já zas děkuji za to, že jsem si mohl dnes v klidu posedět na vltavské náplavce, bez rámusu na Železničním mostě a bez smradu a hluku z aut.
Naposledy upravil(a) Tonda Ježek dne 16.6.2011 21:28, celkem upraveno 1 x.
gabuliatko: Pod tvůj názor se podepisu. Máš absolutní pravdu. Nakonec všechno vlastně dopadlo možná až nad očekávání dobře.
-
gabuliatko
- Uživatel
Taky všem děkuji, hlavně za to, že jsem se zas po čase mohl svézt kolesovým parníkem.
Můj názor je, že Metro nejelo z obavy před počtem demonstrujících, takhle tam každý musel pěšky a to si myslím mnozí rozmysleli. Pochod Prahou byla fraška.
Zorganizovat stávku v den mimořádné schůze sněmovny o kauze ProMoPro to se taky povedlo. Omlouvám se, ale pokud ČSSD tohle předvádí v opozici, tak ať tam raději zůstane.
Můj názor je, že Metro nejelo z obavy před počtem demonstrujících, takhle tam každý musel pěšky a to si myslím mnozí rozmysleli. Pochod Prahou byla fraška.
Zorganizovat stávku v den mimořádné schůze sněmovny o kauze ProMoPro to se taky povedlo. Omlouvám se, ale pokud ČSSD tohle předvádí v opozici, tak ať tam raději zůstane.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty si snad děláš pr*el, ne?Tonda Ježek píše:Já také neříkám, že se všemi kroky vlády souhlasím, ale pořád lepší než výzvy odoborářů nic nereformovat. Každopádně, to už je téma pro jinou dikusi.
Vždyť i na demostraci na Palačáku zazněly od předáků OO výzvy ve smyslu, aby vláda s nimi KONSTRUKTIVNĚ jednala o přepracování jí prosazovaných reforem, tak aby byly (proti jejich nynější podobě) vyrovnané = dopadly na všechny a ne jen na středně a nízkopříjmové skupiny občanů! A zejména jmenovali omezení zbytečných výdajů státu - jako např. zamezení korupce (vyvádějících z veřejných financí obrovské částky) atd.
Takže i OO vědí, že reformy potřebné jsou, ale když nejen OO, ale i nejeden ekonom či podnikatel - jako můj strýc či Tomio Okamura jsou názoru, že nynější vládou prosazované škrty nejsou reformy, tak na tom rozhodně musí být něco pravdy!!!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě nevyhrál naprosto nikdo. Odbory se aspon vyřvaly, vladá stejně zůstala v klidu, protože prakticky všechno fungovalo.
Osobně se můžu přidat s pozorováním na Černém mostě. Klientů jsme měli jako klasický všední den, a celkově ani nebylo poznat, že metro nejezdí.
At se vám to líbí nebo ne, ocenuji, že Kalousek vyšel mezi lidi. Jestli to byla provokace? Jak se to vezme, volali po jeho demisi, tak si s nimi šel promluvit. Že se někdo choval jako zvíře to je těžký.
Jak už jsem psal několikrát. Je potřeba silná vláda, rozumní lidé a pak to všechno půjde. Bohužel vláda i odbory jdou z extrému do extrému. Jeden dělá moc, druhý nic.
Závěrem. At odbory udělají generální stávku a pak se možná vláda ohledne. Tohle co předvedly bylo spíš divadlo pro média.
Osobně se můžu přidat s pozorováním na Černém mostě. Klientů jsme měli jako klasický všední den, a celkově ani nebylo poznat, že metro nejezdí.
At se vám to líbí nebo ne, ocenuji, že Kalousek vyšel mezi lidi. Jestli to byla provokace? Jak se to vezme, volali po jeho demisi, tak si s nimi šel promluvit. Že se někdo choval jako zvíře to je těžký.
Jak už jsem psal několikrát. Je potřeba silná vláda, rozumní lidé a pak to všechno půjde. Bohužel vláda i odbory jdou z extrému do extrému. Jeden dělá moc, druhý nic.
Závěrem. At odbory udělají generální stávku a pak se možná vláda ohledne. Tohle co předvedly bylo spíš divadlo pro média.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
už mě volalo pár známých, jestli by nemohla být stávka každý měsíc. protože se dalo krásně jezdit po praze.
mají pravdu. takový provoz byl před 20 lety.
mají pravdu. takový provoz byl před 20 lety.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono je v podstatě jedno, kdo to byl. Jde to navrub organizátorům stávky. Tyto situace si musejí organizátoři stávky pohlídat sami.7080 píše:Máš pravdu, vrátí se to jako bumerang. Navíc není jisté, že to byli odboráři, stávkovali i odborově neorganizovaní. Bohužel to hází špatné světlo jak na všechny slušné stávkující tak na všechny odboráře.
Já také neříkám, že se všemi kroky vlády souhlasím, ale pořád lepší než výzvy odoborářů nic nereformovat. Každopádně, to už je téma pro jinou dikusi.XSC píše:Když ono jde o to jak reformovat a hlavně u toho lidem nelhat. Třeba slavná Kalouskova reforma důchodů + zvýšení DPH stejně povede na účtu k dalšímu schodku. I když nám tvrdí, že fondy důchodový systém stabilizují, to zvyšování věku odchodu do důchodu se nedělá s velkou důchodovou reformou, ale vrazilo se do parametrické změny, která přitom jen měla zapracovat stanovisku Ústavního soudu k výši důchodů z průběžného systému v závislosti na předchozích příjmech. A tu nejdůležitější reformu - snížení nákladů na provoz státu - nikdo nedělá. Jen se narychlo o něco snížily platy, ale osekání naprosto zbytečných úřadů a povinností nikdo neřeší. Naopak se vymýšlejí stále další.
Když ono jde o to jak reformovat a hlavně u toho lidem nelhat. Třeba slavná Kalouskova reforma důchodů + zvýšení DPH stejně povede na účtu k dalšímu schodku. I když nám tvrdí, že fondy důchodový systém stabilizují, to zvyšování věku odchodu do důchodu se nedělá s velkou důchodovou reformou, ale vrazilo se do parametrické změny, která přitom jen měla zapracovat stanovisku Ústavního soudu k výši důchodů z průběžného systému v závislosti na předchozích příjmech. A tu nejdůležitější reformu - snížení nákladů na provoz státu - nikdo nedělá. Jen se narychlo o něco snížily platy, ale osekání naprosto zbytečných úřadů a povinností nikdo neřeší. Naopak se vymýšlejí stále další.Tonda Ježek píše:Martin Šubrt: Mluvíš mi z duše. Zatím jsme ještě v situaci, kdy reformovat můžeme. Za deset let už budeme muset. V dnešní finančně nervózní době stačí málo, aby nám mezinárodní agentury snížily rating a už se to s námi poveze ...