Máš pravdu, vrátí se to jako bumerang. Navíc není jisté, že to byli odboráři, stávkovali i odborově neorganizovaní. Bohužel to hází špatné světlo jak na všechny slušné stávkující tak na všechny odboráře.Tonda Ježek píše: Jak psal Demon, v metru zdaleka nestávkovali všichni a stejně nejezdilo. Ono je to spíše tím, jak mladí lidé vnímají odbory obecně a jak vnímají odbory v DP. Když se kouknu na věk většiny odborových předáků a jejich rétoriku, tak mi to připomíná doby minulé. A to co 17 OO v DP předvádí ve svých bojích mezi sebou, dost zaměstnanců odrazuje. A neutrální zaměstnance odrazují i takové výstupy, které se odehrály v Motole a ve Vokovicích.
Trochu se obávám, že se radikální přístup odborových organizací DP vůči Magistrátu, nevstřícnost udělat ústupek či kompromis (jako například v Brně), porušením dohody že se nebude bránit pracujícím zaměstnancům, se všem zaměstnancům DP vrátí při kolektivním vyjednávání.
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
jedna minifotoreportaz, pro ty, co se nemohli zucastnit pochodu zde
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Praha se dnes změnila v krásné poklidné město plné cyklistů a chodců. Lidé byli usměvaví, cyklisté si prozpěvovali, žádný stres, velice příjemná změna. Až mi to připomínalo Curych.vlakoň píše:Dnešek byl prima, děkuji moc všem co stávkovali i těm co vyjeli do ulic. Ráno město bez nadbytku agresivníchkteří zřejmě vyděsili sami sebe. I v práci pár managorů co neujdou pěšky ani 100 metrů, přijelo na kole
22ka mi přijela po 3 minutách
takže dopad proti jinému pracovnímu dni 0. Supr zítra to chci znova
![]()
PS: A těch cyklistů všude, to byla příjemná změna. Bohužel pár jich nedojelo ve zdraví, asi na tom letos seděli poprvé a dopravní předpisy jim taky moc neříkají.
Martin Šubrt: Mluvíš mi z duše. Zatím jsme ještě v situaci, kdy reformovat můžeme. Za deset let už budeme muset. V dnešní finančně nervózní době stačí málo, aby nám mezinárodní agentury snížily rating a už se to s námi poveze ...
Jak psal Demon, v metru zdaleka nestávkovali všichni a stejně nejezdilo. Ono je to spíše tím, jak mladí lidé vnímají odbory obecně a jak vnímají odbory v DP. Když se kouknu na věk většiny odborových předáků a jejich rétoriku, tak mi to připomíná doby minulé. A to co 17 OO v DP předvádí ve svých bojích mezi sebou, dost zaměstnanců odrazuje. A neutrální zaměstnance odrazují i takové výstupy, které se odehrály v Motole a ve Vokovicích.cwapa píše:Tam je opravdu stávka, tam to stojí všechno. Copak v DP se mají lidi lépe, že nestávkují? To tam jsou samí "staří", že jim nevadí třeba to, že půjdou do důchodu v 70 letech?
Trochu se obávám, že se radikální přístup odborových organizací DP vůči Magistrátu, nevstřícnost udělat ústupek či kompromis (jako například v Brně), porušením dohody že se nebude bránit pracujícím zaměstnancům, se všem zaměstnancům DP vrátí při kolektivním vyjednávání.
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
cwapa: Mě je třeba 28, zatím jsem ani nezkoumal, v kolika letech půjdu do důchodu. Proč? Protože se to zaprvé ještě mnohokrát změní a za druhé vím, že se o sebe musím postarat sám, stát to za mě neudělá a ani to nechci.
Každý má jiné životní standardy, ale protože jsem si prošel k tomu, co nyní mám, opravdu od píky (matka samoživitelka v invalidním důchodu, tak musel jsem si přivydělávat už na to, abych si mohl koupit učebnice na střední škole), jsem za to vděčný a vážím si toho. Nikdy mi nikdo s ničím nepomohl (kromě pár přátel), prvních pár let v zaměstnání jsem se neskutečně zadlužil, neboť nástupní plat se rovnal placenému nájmu, takže jsem neměl ani na jídlo nebo jízdenky. A ani ve snu mě nenapadlo, ač jsem mohl, jít na sociálku nebo se na práci vykašlat, zkusit si hledat místo v Děčíně (odkud pocházím) s vysokou nezaměstnaností a tedy pravděpodobně s pobytem na ÚP.
Souhlasím, že jsem úplně blbej, že nevyužívám systém, co mi nabízí a jen celý život dotuju některé jiné. Ale za svým názorem si stojím, ač jsem s největší pravděpodobností součástí značné menšiny. Byl bych nejraději, aby se řádně zeštíhlil sociální systém, systém daní i toho, co vše je zdarma (ať už jízdné, nebo zdravotnictví). A ti, kteří se radují a volí toho, kdo jim nabídne něco "zdarma", mě vždy zvedají ze židle. Ale bohužel, i kdyby každému zbylo více z výplaty, stejně by to rozházel a potom nadával a chtěl by od státu víc.
demon: A že politici rozhazují? Tak prostě nevolte nikoho z těch, kdo byli u moci posledních deset / dvacet let? Ať už na městě, kraji nebo ve vládě. Můžeme si za to sami, ne politici. A koho si zvolíme příště? Opět jen převlečené ptáčky, kteří nám naslibují Krkonoše i Jáchymov.
Každý má jiné životní standardy, ale protože jsem si prošel k tomu, co nyní mám, opravdu od píky (matka samoživitelka v invalidním důchodu, tak musel jsem si přivydělávat už na to, abych si mohl koupit učebnice na střední škole), jsem za to vděčný a vážím si toho. Nikdy mi nikdo s ničím nepomohl (kromě pár přátel), prvních pár let v zaměstnání jsem se neskutečně zadlužil, neboť nástupní plat se rovnal placenému nájmu, takže jsem neměl ani na jídlo nebo jízdenky. A ani ve snu mě nenapadlo, ač jsem mohl, jít na sociálku nebo se na práci vykašlat, zkusit si hledat místo v Děčíně (odkud pocházím) s vysokou nezaměstnaností a tedy pravděpodobně s pobytem na ÚP.
Souhlasím, že jsem úplně blbej, že nevyužívám systém, co mi nabízí a jen celý život dotuju některé jiné. Ale za svým názorem si stojím, ač jsem s největší pravděpodobností součástí značné menšiny. Byl bych nejraději, aby se řádně zeštíhlil sociální systém, systém daní i toho, co vše je zdarma (ať už jízdné, nebo zdravotnictví). A ti, kteří se radují a volí toho, kdo jim nabídne něco "zdarma", mě vždy zvedají ze židle. Ale bohužel, i kdyby každému zbylo více z výplaty, stejně by to rozházel a potom nadával a chtěl by od státu víc.
demon: A že politici rozhazují? Tak prostě nevolte nikoho z těch, kdo byli u moci posledních deset / dvacet let? Ať už na městě, kraji nebo ve vládě. Můžeme si za to sami, ne politici. A koho si zvolíme příště? Opět jen převlečené ptáčky, kteří nám naslibují Krkonoše i Jáchymov.
demon: máte někde tu vaši variantu? Já, že jsem ji ještě nikde napsanou neviděl. Ale to je celkem jedno. Ono se hezky říká, nechceme A, nechceme B, nechceme C, ale co chceme, to je trochu "ve hvězdách", že?
Souhlasím, že existuje mnoho případů, kdy mohly být peníze ze státního rozpočtu použity i podle mne mnohem rozumněji, než použity byly. V tom nejsme ve sporu.
Jen mi nedochází, jak se odmítnutím nastolených změn a prosazením volebního programu ČSSD dosáhne onoho blaženého cíle. Minimálně polovina vyjmenovaných "monstrakcí" byla posvěcena právě vládou této vzývané strany. Že by zamítnutím reforem nastoupila nějaká jiná garda než ta, která každý rok navyšovala státní dluh?
Ale nechme toho, nerad bych zabředl do "levo-pravé" politiky. Nedělám si iluze, že některá z politických stran, které se nám nabízejí, by se chovala jinak než ta právě vládnoucí. Jestli někdo víte, že vy osobně byste to uměli dělat líp, tak to můžete jít zkusit.
Souhlasím, že existuje mnoho případů, kdy mohly být peníze ze státního rozpočtu použity i podle mne mnohem rozumněji, než použity byly. V tom nejsme ve sporu.
Jen mi nedochází, jak se odmítnutím nastolených změn a prosazením volebního programu ČSSD dosáhne onoho blaženého cíle. Minimálně polovina vyjmenovaných "monstrakcí" byla posvěcena právě vládou této vzývané strany. Že by zamítnutím reforem nastoupila nějaká jiná garda než ta, která každý rok navyšovala státní dluh?
Ale nechme toho, nerad bych zabředl do "levo-pravé" politiky. Nedělám si iluze, že některá z politických stran, které se nám nabízejí, by se chovala jinak než ta právě vládnoucí. Jestli někdo víte, že vy osobně byste to uměli dělat líp, tak to můžete jít zkusit.
demon: Prosím v seznamu ponechat jen kauzy, kde se vše rozfofrovalo a nic užitečného nezbylo. Zrovna dopravní stavby budou mít trvalý přínos v budoucnu.
Dnešek byl prima, děkuji moc všem co stávkovali i těm co vyjeli do ulic. Ráno město bez nadbytku agresivních
kteří zřejmě vyděsili sami sebe. I v práci pár managorů co neujdou pěšky ani 100 metrů, přijelo na kole
22ka mi přijela po 3 minutách
takže dopad proti jinému pracovnímu dni 0. Supr zítra to chci znova
PS: A těch cyklistů všude, to byla příjemná změna. Bohužel pár jich nedojelo ve zdraví, asi na tom letos seděli poprvé a dopravní předpisy jim taky moc neříkají.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl bude v tom, že to nevidím tak černobíle a bez výhrad souhlasím pouze s částí "na 90% je jisté, že to, na co jsme si zvykli za posledních 10 let, je dlouhodobě neudržitelné".MPL píše:A to je právě o té sobeckosti. Řekl bych, že na 90% je jisté, že to, na co jsme si zvykli za posledních 10 let, je dlouhodobě neudržitelné (pokud s tím někdo nesouhlasí, tak než začne protestovat, ať mi vysvětlí, kdo bude ČR "půjčovat" každý rok 200 mld!). A teď nastávají 2 možnosti:
1) pokusíme se uskromnit, aby to za pár let nebylo tak kruté i když to nebude odpovídat současnému pohledu na "slušné dožití"
2) stávkami a nátlakem se budeme snažit zachovat "status quo" a až to bouchne (možná za našich životů, možná až za životů našich dětí), tak potom nebude mít nikdo absolutně nic.
Každý si může vybrat, kterou variantu preferuje, já jednoznačně volím tu první.
Varianty řešení 1 a ni 2 neberu v potaz, obě jsou velmi velmi hloupé a opravdu brutálním způsobem zjednodušují situaci.
Proto nabízíme variantu 3), která mluví o tom, že není třeba každoročních 200 mld. půjček, není třeba ožebračování pracujících, jen je třeba zabránit monstrakcím typu Promopro, Opencard, Blanka, Casa, Pandury, Gripeny, Diag Human, Sazka, IPB, Liberta, olympiáda, okruh F1, nejdražší dálnice v Evropě, nejdražší cyklolávka na světě a další a další, které každoročně vysají z veřejných rozpočtů částky vysoce převyšující zmíněných 200 mld.
Jenže to by se muselo přestat žvanit a začít dělat, jenže to je poněkud náročnější, než odhlasovat zvýšení DPH a vydávat to před veřejností ta reformu.
A to už naprosto zanedbávám další drobky, jako je naprosto tristní úspěšnost výběru daní právnických osob.
-
Marek Kubík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1) pokusíme se uskromnit, aby to za pár let nebylo tak kruté i když to nebude odpovídat současnému pohledu na "slušné dožití"
Ať se hlavně koukají uskromnit politici a ty co vyhazují peníze za naprosté kraviny. Už takhle naše rodina tře bídu s nouzí.
Ať se hlavně koukají uskromnit politici a ty co vyhazují peníze za naprosté kraviny. Už takhle naše rodina tře bídu s nouzí.
MŠ, jsi optimista. V tom, že ti to zaměstnání (to slušné, které se ti nyní líbí) vydrží tak dlouho...
A to je právě o té sobeckosti. Řekl bych, že na 90% je jisté, že to, na co jsme si zvykli za posledních 10 let, je dlouhodobě neudržitelné (pokud s tím někdo nesouhlasí, tak než začne protestovat, ať mi vysvětlí, kdo bude ČR "půjčovat" každý rok 200 mld!). A teď nastávají 2 možnosti:demon píše:MŠ: Obávám se rezignace na slušný způsob dožití není tím, co by chtěla naše generace zažít, takže s tebou nemůžu souhlasit a budu dělat vše pro to, aby se tvá vize nenaplnila.
2) stávkami a nátlakem se budeme snažit zachovat "status quo" a až to bouchne (možná za našich životů, možná až za životů našich dětí), tak potom nebude mít nikdo absolutně nic.
Každý si může vybrat, kterou variantu preferuje, já jednoznačně volím tu první.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MŠ: Obávám se rezignace na slušný způsob dožití není tím, co by chtěla naše generace zažít, takže s tebou nemůžu souhlasit a budu dělat vše pro to, aby se tvá vize nenaplnila.
Skoro by se mi chtělo dodat "a k tomu nám dopomáhej Bůh", ale nejsem věřící, tak budu muset věřit jen svým schopnostem.
lukas1: Sekce "Humor" je opravdu jinde !!!
Skoro by se mi chtělo dodat "a k tomu nám dopomáhej Bůh", ale nejsem věřící, tak budu muset věřit jen svým schopnostem.
lukas1: Sekce "Humor" je opravdu jinde !!!
nemáte náhodou jízdní řády pro dnesek prosím 
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Martin Šubrt: Přesně!
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš že vysoká podpora stávky stran tramvajáků sníží celkovou podporu stávky ? Nebo čím ti šlápli na kuří očko ?9001 píše:Řekl bych, že chování pražských tramvajáků hodně sníží popularitu pro stávku.
Mno ono se to na dráze poněkud snáze zastavuje, protože je tam, stejně jako u metra, vedle strojvedoucích potřeba ještě spousta obslužného personálu, bez kterého to prostě nejde, zatimco u tramvají a autobusů tohle odpadá a vše záleží jen na řidičích.cwapa píše:Ještě pár postřehů ke stávce. Myslím, že odboráři z DP, a to nejen pražských, by si měli vzít příklad z odborářů na železnici. Tam je opravdu stávka, tam to stojí všechno. Copak v DP se mají lidi lépe, že nestávkují? To tam jsou samí "staří", že jim nevadí třeba to, že půjdou do důchodu v 70 letech? Takováhle stávka, ne stávka je na nic.
Jinak v DP stávkovalo přes 80 % zaměstnanců, což mi nepřijde jako malé číslo.