A co bylo ze všeho nejlepší, nechával vzkazovat, že přijímá "sázku, že bude 3 dny v kuse jezdit tramvají, ta tisícovka za to stojí" Jídlo, že má připraveno.
Hm? Koho to 3 dny uvidíme nonstop v tramvaji?
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Pokud mluvíme o 81-71 tak mě celkem vadí že je zchována z jejího provozu poslední doby i bez tabulek výrobce.MF píše:
To by se do muzea nemusel dávat vůz 81-71, protože ty se také rekonstuují. No a je tam a nahradily jej "zčelněním" vložáku.
To patřilo do humoru, že?P_V píše:Je na čase ve Střešovicích dostavět pátou halu, na severu je místa dost.
6102 je v muzeu jako zástupce nejrozšířenějšího typu tramvají v Praze ve stavu zhruba odpovídajícímu dodání a 8084 tam je (bude) jako zástupce stejného typu po provedené modernizaci a je naopak ve stavu zachycujícím ukončení jejich provozu.rusty9039 píše:Ponechat si KT je snad stejný důvod proč si ponechat třeba T3M 8084, nebo T3 6102.
Ale proč by tím, že neproběhne modernizace na NP, byla tramvaj vyřazena. Oprava se dá provést i tak a výzbrojí TV3 je dost.trainzjohny píše:Já jsem pro uchování celého středního dílu kačeny + důležitých prvků z krajů (hlavně kabiny) tak jak je nyní s tím že kraje se časem udělají z nějakého nízkoplechu. Ve své podstatě vyřadit tramvaj která ještě může vesele jezdit 15-20 let jenom proto aby byla v muzeu je docela drahá sranda.
Mě se to zdá zbytečně komplikované, kromě toho tvrdíte, že není důvod ponechat si jeden muzejní vůz KT do budoucna. Ponechat si KT je snad stejný důvod proč si ponechat třeba T3M 8084, nebo T3 6102. Určitě by bylo zajimavé historické vozidlo obousměrná tříčlánková tramvaj, jak se rozhodli postavit v r. 1981. Ale uvidíme jak to všechno dopadne.trainzjohny píše:A to bude za dvacet let problém udělat z nízké vysokou ?!
Já měl za to že třeba při "opravě" ringoferáků se sotva použije šroubek z rámu a stejně se staví tramvaj nová, takže se klidně z 9051 za dvacet let udělá derekonstrukce na 9001 včetně "vychytávek" ověřovací série.
Proč kupovat Varia? To je otázka jak s těmi reko T6rusty9039 píše:Proč se se zachováním KT8D5 vlastně nepočítá? Jestli kvůli výlukám, jeden chybějící vlak by nedělal přece problémy a mohou se nakoupit i třeba VarioLF3/2 pro posilnění.