Tramvajové modely a kolejiště
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tramvajové modely
1500 za H0 vyplechovanku Vektry a k tomu dokoupit akorat podvozky a pantec. To jde.
Tak modely či různé doplnˇky na modely z leptaného plechu je už jiná dimenze kvality.Taky odpovídá i cena u hotových modelů(převážně zahraničních ).
DPmPET
DPmPET
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To uz jsou dneska zajimavejsi lepty tram modelu .
P.Bald:
V určitých věcech máte pravdu,já bych si také přál aby formy byly co nejlepší a odpovídaly co nejvíce skutečné předloze.Ale to ze strany výrobce jsou nemalé investice( přes 1000 000,- Kč) do výroby kvalitních forem ,které se po nějaké době musejí vyplatit ve formě produktu.Tudíž čím větší náklady do formy , tím stoupá i cena modelu.
A to jěště musí být i formy na lakování .Takže je to stejně takový kompromis.
Na jednu stranu můžem být rádi že na trhu vůbec nějaký sortiment tramvajových modelů je,jak formou stavebnic tak i hotových i maloseriových.
DPmPET
V určitých věcech máte pravdu,já bych si také přál aby formy byly co nejlepší a odpovídaly co nejvíce skutečné předloze.Ale to ze strany výrobce jsou nemalé investice( přes 1000 000,- Kč) do výroby kvalitních forem ,které se po nějaké době musejí vyplatit ve formě produktu.Tudíž čím větší náklady do formy , tím stoupá i cena modelu.
A to jěště musí být i formy na lakování .Takže je to stejně takový kompromis.
Na jednu stranu můžem být rádi že na trhu vůbec nějaký sortiment tramvajových modelů je,jak formou stavebnic tak i hotových i maloseriových.
DPmPET
O tom nepochybuju, všechno se dá předělat. Toho jsme byli svědky v minulých letech, co se dá udělat ze starý kačeny nebo tyristorky. Ale fatální chyby na modelech s relativně vysokou cenou by být neměly. Tohle neni o kompromisu, to je o tom, že výrobce neví, co dělá. Tady zkrátka kompromisy nejsou třeba - nebo jo? A proč - proč se musí dělat kompromis ve tvaru nástavby, když zadávám novou formu?
A jestliže jde do prodeje postavený nalakovaný model, nepočítá se s tim, že by ho odběratel chtěl předělávat. Nezlob se na mě, ale když něco vyrábim a prodávám, tak bych o tom měl něco vědět, zjistit si základní rozměry a né střílet od boku a prodávat zmetky. Když to bude stát 3 stovky, beru. Ale ta kačena bude určitě k dvoum tisícům. Za to je pojízdnej tříčlánkovej model Düvagu od firmy Roco a to je úplně jiná liga.
Já rozhodně nejsem odběratel hraček, ale podobné podnikání mě vždycky rozčílí. Proč jsou u nás blbý služby, proč se u nás vyrábí zmetky, proč se ze všeho vytrácí kvalita? Někdo prodává předraženej šmejd, to mě vadí. Nevíme jak bude vypadat výsledek, reaguju jen na tenhle náhled. třeba nás to mile překvapí, ale jestli to bude vypadat takhle, je to ubohý a k pláči. Na druhou stranu to aspoň nebude vybočovat z řady...
A jestliže jde do prodeje postavený nalakovaný model, nepočítá se s tim, že by ho odběratel chtěl předělávat. Nezlob se na mě, ale když něco vyrábim a prodávám, tak bych o tom měl něco vědět, zjistit si základní rozměry a né střílet od boku a prodávat zmetky. Když to bude stát 3 stovky, beru. Ale ta kačena bude určitě k dvoum tisícům. Za to je pojízdnej tříčlánkovej model Düvagu od firmy Roco a to je úplně jiná liga.
Já rozhodně nejsem odběratel hraček, ale podobné podnikání mě vždycky rozčílí. Proč jsou u nás blbý služby, proč se u nás vyrábí zmetky, proč se ze všeho vytrácí kvalita? Někdo prodává předraženej šmejd, to mě vadí. Nevíme jak bude vypadat výsledek, reaguju jen na tenhle náhled. třeba nás to mile překvapí, ale jestli to bude vypadat takhle, je to ubohý a k pláči. Na druhou stranu to aspoň nebude vybočovat z řady...
Tak na modelu budou vždycky chyby,protože se jedná o kompromis rozměrů od skutečné předlohy o proti maketě(skutečná zmenšená předloha).Když se to nebude líbit ,tak se to stejně bude předělávat a dodělávat.Někdo je zručnější víc někdo mínˇ a předělá si to .
DPmPET
DPmPET
Ta vyšší část nástavby je v reálu kratší, základna ptg zasahuje nad výběžky v místě, kde jsou ještě rovné, až pak se zvedají vzhůru a napojují se do hlavní části v místě labyrintu. Složený ptg se vleze do výřezu nástavby, ale dle toho obrázku by to tak nevyšlo. Dlaší věc je konec nástavby, ten je ukončen téměř na samém konci článku (3cm od kraje střechy), v případě modelu 1:87 by tam měl být neznatelný přechod, spíš by měla navazovat rovnou na čelník přechodu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
co konkrétně se ti na tom nezdá??Bald píše:download.php?id=8805&mode=view
Ta střecha je úplně špatně. Doufám, že je chyba jen v tom 3D náhledu.
download.php?id=8805&mode=view
- Bobik
- Uživatel
Tak jsem náhodou našel tohle http://legovlaky.blog.cz/0912/tramvaj-t3-v-generace Možná někdo zná, nicméně mě to přijde jako potvrzení teorie o nesmrtelnosti T3.

Ohledně letošních novinek se necháme překvapit zda budou či nebudou.
DPmPET
DPmPET
Co se týče novinek od MB pro letošní rok, tak jsem zvědav na ta funkční spřáhla.
Jinak onehdy tady psal Absolut o tom, jak se mu dostalo ne zrovna kvalitně vyvedeného modelu KT4. Bohužel mám podobnou zkušenost. Poslední kompletní model jsem u MB pořídil v roce 2008, protože kvalita provedení modelů měla již delší dobu sestupnou tendenci, ale pořád to ještě šlo. Avšak model Varia LF3, které se mi dostalo do rukou v roce 2008, byl poslední kapkou. Chyběly některé zásadní detaily a nedostatky byly i u samotného nátěru vozu. Od té doby když už, tak raději jen stavebnice.
Když už jsem se zmínil o modelu ostravského Varia LF3, je škoda, že MB nenabízí i kratší verze LF2 a LF. Přitom u LF2 by stačilo jen "ubrat" prostřední článek z nejsložitější nabízené verze LF3.
Jinak onehdy tady psal Absolut o tom, jak se mu dostalo ne zrovna kvalitně vyvedeného modelu KT4. Bohužel mám podobnou zkušenost. Poslední kompletní model jsem u MB pořídil v roce 2008, protože kvalita provedení modelů měla již delší dobu sestupnou tendenci, ale pořád to ještě šlo. Avšak model Varia LF3, které se mi dostalo do rukou v roce 2008, byl poslední kapkou. Chyběly některé zásadní detaily a nedostatky byly i u samotného nátěru vozu. Od té doby když už, tak raději jen stavebnice.
Když už jsem se zmínil o modelu ostravského Varia LF3, je škoda, že MB nenabízí i kratší verze LF2 a LF. Přitom u LF2 by stačilo jen "ubrat" prostřední článek z nejsložitější nabízené verze LF3.
gabuliatko píše:MB modely
Tyto webové stránky se momentálně upravují. Prosíme, přijdťe později.
Tak jěště existuje telefoní spojení ,to jěště funguje.
DPmPET
-
gabuliatko
- Uživatel
MB modely

Zde jsou pro rok 2011 novinky od firmy MB.
DPmPET
DPmPET
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.