Odbočovací pruhy zruší rychle, na to stačí jedna dopravní značka, to už známe. Jen aby někdo kontroloval dodržování, třeba PČR.Bobik píše:KdyZa chvíli se tam bude jezdit a je potřeba nejen SSZ ale i zrušit odbočovací pruhy na kolejích. Mám se začít bát, nebo by to jednou mohli udělat konečně pořádně?
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
- Bobik
- Uživatel
Kdy
Za chvíli se tam bude jezdit a je potřeba nejen SSZ ale i zrušit odbočovací pruhy na kolejích. Mám se začít bát, nebo by to jednou mohli udělat konečně pořádně?
- Absolut
- Moderátor
Tam bude SSZ. Již se připravuje asi dva roky.
- Bobik
- Uživatel
Jenže tam se obavám z výše jmenovaných důvodů (min 35m vnitřní prstenec) nevejde. Tam pomůže akorát SSZ.
Když jsme u těch křižovatek a předností....
Krásný příklad je barrandovská trať a přejezd s ulicí Do Klukovic. V případě nefunkčnosti SSZ dává tram přednost autům
To je jako, kdyby na železničním koridoru přestalo fungovat PZZ a Pendolino by dávalo přednost autům. To je spíš jenom taková perlička. Mě spíš docela štve ta křižovatka u zastávky Brusnice. Tady by si to zasloužilo přestavět třeba na ten kruhový objezd.
Krásný příklad je barrandovská trať a přejezd s ulicí Do Klukovic. V případě nefunkčnosti SSZ dává tram přednost autům
- Absolut
- Moderátor
MOp: Myslel jsem si to, ale jsem u PC, kde nemám foto archiv, tak jsem to nemohl ověřit.
- Bobik
- Uživatel
Kdyby jen kruháky, co takový Pohořelec ZC při vypnutí SSZ - to aby ses podíval hluboko za sebe než se rozjedeš, přičemž autům v rozhledu nic nebrání (nejspíš asi aby nemusely čekat než odstanicuješ - a i kdyby - no a co! tak počkaj)Absolut píše: ...a tak se v CZ podmínkách volí "srabácké" řešení dosazením DZ...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na kruhaku u Josefa Kotase ma tram znacku hlavni silnice a vozidla jedouci po okruhu dej prednost v jizde + tram.
- Absolut
- Moderátor
Konkrétně ho nedefinuje. Takže je to o výkladu problému - vyhláška o provozu na pozemních komunikacích ani žádná ČSN nedefinuje průjezd tramvaje po kruháku a tak se v CZ podmínkách volí "srabácké" řešení dosazením DZ - třeba má tramvaj dávat autům na okruhu přednost (Praha, Vítězné nám.). Nevím z hlavy jak je to třeba v Ostravě na Jos. Kotase. Nicméně jakmile tam je značka o přednosti, tak se musí vejít celá tramvajová souprava do kruháku = to blokuje užití menších průměrů vnitřního prstence kruháku než je 35 metrů = hrozně velká křižovatka. O dopravním řešení rozhoduje PČR a město, ve kterém by to mělo být a tyto orgány se oba bojí atypických řešení...
Co konkrétně norma vyžaduje pro TT přes kruhový objezd, že by ty maďarské varianty v Česku být nemohly?Absolut píše:Szeged je neskutečně boží a pokrokové město...umějí jezdit tramvají přes kruhové objezdyProstě toho umějí víc, než ČSN.
- Absolut
- Moderátor
Vexle zajišťovací. Ta šipka je jen pro jistotu, kdyby se vexle rozbila, aby řidič tramvaje věděl, že něco není v pořádku. Tramvaje pouštěli OK a to tam nebyla žádná extra značka na jejich přednost/nepřednost, jen asi 100 metrů před kruhákem byla výstračná "Pozor tramvaj". Nevím, zda nemají Maďaři přednost tramvaje na křižovatkách nějak ošetřenou ve vyhlášce o provozu na pozemních komunikacích.
- Bobik
- Uživatel
Díky, hezký fotky. Njn, když tam tramvaj projede jednou za 10min (v jednom směru) to se jim to jezdí.... Ale čeho jsem si nevšiml tak to jsou dopr. značky upravující přednost - myslím u kolejí. Jak to tam maj řešený s předností? Příp. zdali to vůbec potřebujou řešit, protože tam maj slušný řidiče co tramvaj vždy pustí? (a řekni že maj a stěhuju se.......
)
Edit: vexle je zajišťovací? Asi ne, co, když je tam návěstidlo. ( žlutá šipka,hmm, to musí být za sluníčka radost hledat...)
Edit: vexle je zajišťovací? Asi ne, co, když je tam návěstidlo. ( žlutá šipka,hmm, to musí být za sluníčka radost hledat...)
- Absolut
- Moderátor
Ještě poznámečku - v tom Szegedu bylo fakt nádherně
Jezdí tam i trolejbusy - CZ 14Tr a 21Tr. Město jsem projezdil se Zdeňkou gumokolem i sám MHD poměrně dost a nadchlo mě, na to, jak je to malé město, je fakt pěkné... Můžu jedině doporučit 
- Absolut
- Moderátor
Szeged - Dugonics Tér - září 2007 - část 2
Foto druhého kruháku - zde se na křižovatce dělí dvě dvoukolejné trati.
Jedná se o velmi rušnou křižovatku se silným IAD provozem. Tramvaje jezdí pravidelně po obou tratích, špičkové intervaly kolem 10 min.
Jedná se o velmi rušnou křižovatku se silným IAD provozem. Tramvaje jezdí pravidelně po obou tratích, špičkové intervaly kolem 10 min.
- Absolut
- Moderátor
Szeged - Dugonics Tér - září 2007 - část 1
Foto prvního krháku - přichází do něj jednokolejná trať (obousměrně pojížděná) a v křižovatce se zdvoukolejňuje, špičkový interval tramvají něco kolem 10 minut.